Czesc, moze mi ktos cos wyjasnic ? Bo ja nie jestem pewien. Myslalem nad pojsciem na casting do Polsatu do '' Dlaczego ja '' itp. Organizatorzy mowia, ze na castingu oczekują od 'aktorow' naturalnosci, i chca ludzi emocjonalnych. Ale co to znaczy dokladniej? Powinno sie grac(starac sie:D) tak jak w filmach 'hollywoodu'? czy powinno sie 'reagowac' na wypowiedzi prowadzącej w taki sposob jak bym to zrobil w zyciu codziennym?W taki sposob mozna prze-aktorzyc i wychodzi na gorsze - Jak to Deniro mowil... ze czasem zeby dobrze zagrac jakas scene to nie trzeba zabardzo nic robic i miec 'normalna twarz' bo mozna przesadzic i wychodzi efekt odwrotny- . Byl ktos na takim castingu juz ?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
xavor

Oglądałeś to kiedyś?? Widziałeś te tandetne aktorstwo?? To tak właśnie masz zagrać...

WujekChu1ek

Ej, niektórzy jak Dariusz z Trudnych Spraw, są tak dobrzy i znani, ze potem występują jeszcze w kilku odcinkach xD

yehet

Dla mnie tam sami Janusze grają, aczkolwiek dla beki lubię sobie czasem obejrzeć to cudo:P

WujekChu1ek

No to witaj w klubie xD martwi mnie tylko, że na każdym kanale jest pełno pseudoprodukcji w ten deseń i właściwie już nawet powtórki starych amerykańskich tasiemców nie lecą. Tylko to sztuczne aktorstwo.

yehet

Fakt tych potworków się trochę porodziło, jakieś słoiki i inne nakrętki:P

WujekChu1ek

nie krytykujcie aktorow tylko tworcow. Bo zbijaja interes tanim kosztem. A ludzie na to ida bo chca byc w TV i to jest latwe.

WujekChu1ek

To co ja mam powiedzieć.Moja matka jest namiętną fanką tego gówna i ogląda je na cały regulator!!!

xavor

Nie idź tą drogą! Nie przechodź na Ciemną Stronę Mocy!

xavor

Może w tym kierunku?
http://www.akademia-kultury.edu.pl/slownik/haslo/20.html

zweistein

to chyba nie do konca to. Ta metoda nie polega na naturalnosci tylko na stworzeniu postaci. Tak to rozumiem

xavor

Zawsze będzie kreacja. Chodzi chyba o to, żeby nie wyglądała nienaturalnie.

zweistein

No do polsatu tak. Ale nie zawsze chodzi o to zeby wygladalo naturalnie. Tą metoda pewnie kierowal sie heath ledger grajac jokera. On ją stworzyl.