Nie mogę nigdzie dojść, który lektor tłumaczy ten serial ?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Wirginczyk

Który lektor czyta czy który tłumacz tłumaczy?

Marac

Tak myślałem, że nie jest dość dokładne pytanie ;p Który czyta, chodzi mi o głos jego.

Wirginczyk

Ciekawe, zwykle lektorzy się przedstawiają na koniec, gdy lecą napisy - tam nie?

Marac

Nie wszędzie się przedstawiają a tam akurat nie.

użytkownik usunięty
Wirginczyk

Janusz Kozioł czyta dialogi w tym serialu.
Posiłkowałem się tą stroną - http://kocanblog.blogspot.com/2013/10/baza-tytuow-ii.html

Dodatkowo dla pewności sprawdziłem głos lektora z 1 sezonu do tego z najnowszego (szóstego) i wszystko się zgadza.

użytkownik usunięty

Wyraźnie słychać różnicę pomiędzy tymi sezonami. W tym pierwszym lektora słychać trochę mniej wyraźnie niż w szóstym, ale to raczej Janusz Kozioł na 99,9%. Można wyłapać jego charakterystyczny akcent kończący wypowiadane dialogi.

użytkownik usunięty

Na podanej liście ów lektor ma przypisany serial "American Horror Story (Fox)" co znaczy, że jest przypisany do całej serii, a nie konkretnych sezonów. Przepraszam za tyle komentarzy, ale edycja wpisu trwa do 5 minut od publikacji, a ciągle miałem coś do dodania :D

O dzięki za tak wnikliwą analize :) Fajnie wiedzieć kto ma taki dobry głos jak dla mnie :) Jeszcze bardziej podoba mi się głos gościa co czyta Raya Donovana ale w tamtym przypadku już sam rozgryzłem, że jest to Paweł Straszewski :) pozdr.

użytkownik usunięty
Wirginczyk

Cieszę się że mogłem pomóc :P