Otóż sprawa wygląda tak. Kiedy byłem dzieckiem, było to około 10 lat temu, dużo oglądałem niemiecką stację RTL. Były tam bajki i zapadła mi w pamięci jedna. Pamiętam że było to animowane być może było to anime ale nie jestem pewien. Pamiętam że było 3 głównych bohaterów, chyba jedna to była dziewczynka, do każdego z nich przyszła jakąś istota, coś jak pokemon, 3 stworki i mieli się oni nimi opiekować, nie pamiętam czemu. Ogólnie to walczyli ze złem, też nie pamiętam z kim. Te stworki miały kolor czerwony, niebieski i chyba brązowy, z tym że jestem na 100 procent pewny że był czerwony i z tego co mi się wydaje to kontrolowały żywioły, ogień wodę i ziemię. Miały jakby 3 fazy ewolucji i zmieniały się pod wpływem jakiś niebezpieczeństw i pamiętam że czerwony w ostatecznej formie wyglądał jak jakiś rycerz i miał wielki miecz. Ten stworek ziemi zmienił się w momencie gdy na bohaterów spadł jakiś kamień. Głównym bohaterem był chłopak co miał czerwonego. Wydaje mi się że te stworki przyszły do bohaterów w pierwszym odcinku i ten czerwony doszedł do głównego bohatera na jakimś placu zabaw. Wiem że to niewiele ale to było bardzo dawno temu. Poza tym to że ja oglądałem to z 10 lat temu to nie znaczy że to jest z 2019. Jeżeli ktoś coś kojarzy, niech da proszę znać.

xQanciarz

Poza tym to że ja oglądałem to z 10 lat temu to nie znaczy że to jest z 2009. Tak miało być.

xQanciarz

Skoro podobne do pokemonów to może Digimony :

https://www.filmweb.pl/serial/Digimon-1999-170005

Ale ja tego nie oglądałem znam z opowieści .

Cobros

To to. Dzięki bardzo :D