Jakie bajki z dzieciństwa wspominacie najmilej? ja osobiście :
* Piękna i Bestia
* Ariell
* Król Lew ( chociaż na tym to bardziej płakałam ;)
* Pocahontas
* Bambie

Więcej nie pamiętam :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
kargra89

Ja kojarze pewna bajke z dziecinstwa o misiu polarnym, ale za cholere nie moge sobie przypomniec tytulu. Nie byl to serial, akcja dziala sie gdzies na artktyce i boheterem byl maly niedzwiadek.

kargra89

- Król lew
- Król lew 2
- Tarzan
- Pocahontas

kargra89

Yattaman, Czarodziejka z Księżyca, Daimos i inne japońskie bajki, które leciały dawno temu na Polonii...

kargra89

Bajki Disneya też były super! W szczególności Król Lew, Zakochany kundel, Pocahontas...
No i jeszcze Gumisie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alex_78

A pamiętacie jeszcze angielską bajkę "O czym szumią wierzby"? W Polsce szła przez chwilę na jedynce, ale potem ją zdjęto, bo dzieciaki ponoć się bały. Uwielbiałem ją!

i_was_david_bowman

Kojarzę taki tytuł... Ona była o takich różnych zwierzątkach? Między innymi była tam taka trochę zarozumiała żaba z wielkimi oczami...?

alex_78

Ooo tak, Gumisie to było coś, zawsze siadałam przed telewizorem i śpiewałam tą piosenkę co leciała na początku, do dzisiaj ja pamiętam :)

kargra89

Moja to oczywiści Dragon Ball Kocham ta bajke nawet teraz:*

Sweeney_Todd

DRAAAAAGON BAAALL

Dzielny mały oster (jeśli ktoś wie, skąd można wytrzasnąć tą bajkę to niech pisze)

Król Lew (mój drugi raz w kinie, a pierwszy był na jakimś cyklu porannym, gdzie był puszczany Reksio i Bolek and Lolek:P:) )

kargra89

Sněhurka!!! - czyli Królewna Śnieżka", jak ją nazwywają Czesi :)

kargra89

ja uwielbialam HRABIE DRACULE i TROSKLIWE MISIE;) a i KOZIOLKA MATOLAK tylko ze zawsze na nim plakalam wiec po paru odcinkach (ponoc dla mojego dobra ;D) rodzice zabronili mi jej ogladac ;/ ;*

kargra89

Możesz sobie ogladać na kreskówce tam są wszystkie odcinki :P
POLECAM

kargra89

:D
ja zawsze uwielbiałam:
Smurfs
Gumisie
Film pod strasznym tytułem - geialna bajka:D:D
Czarodizejka z Księżyca
Miś Kudłatek
Kubuś Puchatek
Bobry w akcji
Garfield (wyłącznie jako kreskówka)
i?..więcej nie pamiętam na tą chwilę ;P

pozdrawiam!

kargra89

Moim zdecydowanym faforytem jest "Król Lew". Czasem to jeszcze oglądam, jak chandrę mam. ;)

kargra89

to bedzie tak: gumisie, kubus puchatek, dzielny maly toster(mam na VHS), smerfy, koziolek matołek ;]

kargra89

Zapomniałam o "Motomyszach z Marsa"!!!!!!!!!!!!!!!
To świetna bajka! Najlepsze było powitanie w wykonaniu Limburgera. Długo go nie zapomnę...

alex_78

ja to najbardziej pamiętam:
Gumiesie
Smerfy
Troskliwe misie
Motomyszy z Marsa(to był hicior)
Maska
Asterix i Obelix

ja to pamiętam miałam niektóre bajki ponagrywane na VHS-ie i w kółko je oglądałam.... to były czasy

lucky_number_slevin

Księżniczka i chochliki bawiłam się w ta bajkę:) jeszcze scooby doo ale tak ogólnie to pamiętam jak w soboty leciały bajki disney'a na jedynce ok 10.00 uwielbiełam to:)

kargra89

Łebski Harry !!!!!!!!!!!!! Łebski Harry!!!!!!!!!!!!!!!!!
Świetna bajka!!! Kojarzyłam bajkę, ale nie znałam tytułu. Ale już znam.
Teraz to już w nocy nie zasnę!!!!!!!!!! A jeszcze jutro "Drużyna A"!!!!!

alex_78

Ja najmilej wspominam bajki Dysneya!Najbardziej lubiłam Kaczora Donalda i Gooffy'ego;)

alex_78

Ja najmilej wspominam bajki Dysneya!Najbardziej lubiłam Kaczora Donalda i Gooffy'ego;)

Joasia16

Miś Uszatek
Reksio
Bolek i Lolek

I to by łyło na tyle.

kargra89

Gumisie i Smerfy :).

Dzasmin

Dragon Ball zdecydowanie :) Tyle ,że to nie jest bajka. No i jak niby bajka to Kapitan Hawk :) Rycerze Zodiaku też byli zajebiści, ale i tak DB wymiata na całej linii. Gumisie, Smerfy itd. też były super ;]

pozdrawiam

kargra89

- Piękna i bestia
- Mała syrenka
- Pocahontas
- Król Lew
- Gumisie

kargra89

Dragon Ball
Krol Lew
Bajki Poloni 1 :
-Daimos
-tygrysia maska
-jojo
-yattaman
-zorro
-opowiesci z dzungli
Muminki
Smerfy
gumisie
Troskliwe misie
troche ich bylo ;)

Max

Sporo tych bajek było. Jak byłem mały to na Polonii 1 oglądało się "Yattamana" czy "Gigi". Dobry był "Generał Daimos". Uwielbiałem misia Yogi, kota Tip Topa i Smerfy oczywiście.

robert_28

Poszukuję pewnej bajki z której pamietam pare motywow : król mieszkający w zamku w którym mieszkał też chłopiec latający na łóżku. Król został porwany bo miasto w którym stał zamek "coś" zaatakowało - z tym czymś kojarzą mi się czarne macki. Chłopiec krzyczał charakterystyczne zaklecie, którego nie pamietam.

paulaziel

poszukuję bajki o małym białym wielbłądzie i chłopcu którzy podróżują karawaną przez Australię, może ktoś kojarzy?? nie wiem czy była na vhs, ja miałem ją nagraną na kasetę z nagrywarki.. bajka zaczyna się od podróży statkiem, który przewozi zwierzęta . Jest na nim mały biały wielbłąd i jego matka, która ginie w czasie sztormu, uderzając kilkakrotnie głową w ścianę statku. Jest tam też mały chłopiec w turbanie ( Ali bodajże?? nie pamiętam ), który zaopiekuje się małym wielbłądem, jest tam taka scena kiedy idzie do kuchni i kradnie kucharzowi mleko, a z kawałka gumowej rękawicy robi smoczek na butelkę :- D. Następnie po dotarciu statku na ląd, akcja rozgrywa się w karawanie podróżującej przez Australię. Podczas której wszystkie konie, z powodu słabej wytrzymałości na warunki panujące na pustyni, padają po drodze. Chłopak odnosi ranę w rękę podczas nocnej walki z dingo. Potem pamiętam, że wielbłąda sprzedają pomimo oporów chłopca, ten płacząc graweruje nożem na medalionie swoje imię ( Ali? ) i zawiesza zwierzęciu go na szyji. Następne co pamiętam to to, że wielbłąd już podrosły dołącza do stada dzikich wielbłądów..musiał chyba uciec?? choć tego już nie pamiętam xD na końcu znowu się spotyka z dorosłym już chłopcem, który został żołnierzem ( wyższym rangą ) . tyle pamiętam i desperacko poszukuję tytułu tej jakże świetnej bajki, bardzo proszę o wszelką pomoc i z góry dziękuję za poświęcony czas! pozdrawiam :- D !!!

Rafix88

The White Camel? :D

Eriss

niestety nie :- ) o inną bajkę chodzi...

Rafix88

http://www.filmweb.pl/film/Wielb%C5%82%C4%85d+i+ch%C5%82opiec-1984-424521 udało mi sie ja znalesc xD :D

paulaziel

http://www.filmweb.pl/film/Przygody+ma%C5%82ego+Nemo+w+krainie+sn%C3%B3w-1989-30 962

kargra89

Z pełnometrażowych filmów to "Król Lew" i "Wszystkie psy idą do nieba"
Z seriali to:
- Gumisie
- Smerfy
- Muminki
- Dragon Ball Z
- Domel