Od najbliższego piątku w TVP 1 rozpoczyna się emisja filmów z 007. Jak podano podczas prezentowania jesiennej ramówki telewizji publicznej, ma zostać pokazanych 20 filmów, czyli mówiać inaczej cała seria (łącznie z "Świat to za mało" i "Die another day", co jest miłym zaskoczeniem gdyż będzie to zarazem premiera telewizyjna tych odcinków). Tak więc start w piątek (10.09) o 20:10 - jako pierwszy oczywiście "Doktor No." Zapraszam! : )

James_4

Zgadzam się, to było głupie.To nie była aż taka super ważna wiadomość znowu.Ja ci dam miernego aktora z Antypodów!Fajny był odcinek wczoraj,szkoda tej ładnej agentki co została otruta i tej rudej,wredna,ale fajna postać.

Marisa

Szkoda... Moim zdaniem najbardziej asystentki pana Osato : ) Skończyć jako obiad piranii... brrr..

James_4

Zdaje się że w filmach o Bondzie dość często pojawia się motyw ze zwierzątkami, piranie, rekiny, krokodyle, pająki .... jakby biedny James nie maił dość wrogów ludzkich i problemów z kobietami :))))) :)))))

Jafiss

PROŚBA DO BONDOfanów.Przyda mi się wasz ranking,jeśli możecie mi pomóc będę wdzięczna.Proszę o typy:
1.Najlepsza laska z Bonda.
2.Najmniej udana dziewczyna Bonda.
3.Najfajniejszy psychopata :)
4.Najlepszy odcinek.
5.Najgorszy odcinek.
6.Najfajniejszy i najgorszy Bond.
7.Najbardziej udana piosenka.
Przepraszam was,że znów rankingi,ale może mi się to przydać.Proszę do każdego punktu po 1 przykład.I z góry dzięki za pomoc.

Marisa

Oczywiście przychylam się do prośby :) Przypuszczam, że związane jest to ze zbieraniem materiałów do przyszłej pracy magisterskiej ;)

1. Sophie Marceau (Elektra King z "TWINE")
2. Grace Jones (May Day z "AVTAK")
3. Christopher Walken (Max Zorin z "AVTAK")
4. "The Living Daylights"
5. "On Her Majesty's Secret Service''
6. Najlepszy zdecydowanie Timothy, a najgorszy... no cóż tylko Lazenby
7. "The Living Daylights"

użytkownik usunięty
Marisa

Z chęcią spełniam twoja prośbę. :) Oto moje typy

1) Dr. Holly Goodhead (Lois Chiles) z "Moonraker"
2) Mary Goodnight (Britt Ekland) z "Człowiek ze złotym pistoletem"
3) Elliot Carver (Jonathan Price)
4) "Żyj i pozwól umrzeć"
5) "Świat to za mało"
6) Najlepszy oczywiście Timothy Dalton, najgorszy : George Lazenby
7) "Diamonds are forever"

Kurcze znowu zapomniałam. To powyżej to moja wypowiedź. Wybaczcie, jestem niepoprawna.

Jafiss

Hmmm.. w pięciu punktach różnimy się, ale widzę, iż w pkt 6 zgadzamy się w 100%. :) Timothy rządzi!! :)

James_4

Chyba ponownie, mamy tendencję spadkową, jeśli chodzi o aktywność w tym temacie... : (

Dla rozruszania atmosfery (może się uda) taka o to wiadomość: Na stronie www.agent007.ipx.pl przeczytałem - i mam nadzieję, że to sprawdzona wiadomość - iż 4 lutego będziemy mieli możliwość zobaczenia "Die Another Day"!? Czyżby TVP zdecydowałyby się na taki krok?? Faktem jest, ze pierwotnie miało zostać pokazanych wszystkie 20 filmów, jednak potem nic nie wspominano już o tym.

Marisa

Uważam, ze najlepsza piosenka jest z filmu GOLDENYE, najgorszy odcinek, tytyłu w tej chwili nie pamietam to ten gdzie Bond na poczatku
ratuje dziewczyne wchodzącą do morza, aktor ten grał tylko jeden raz
w serii i mnie sie w ogóle nie podobał, najfajnieszy odcinek ''Jutro nie
umiera nigdy", najfajniejszy psychopata Dr NO, co do dziewczyn Bonda
nie mam zdania, nigdy sie nad tym nie zastanawiałam.
Pozdrowienia

James_4

W ten piątek ma być "License to kill". Chciałam tylko powiedzieć, ze piosenka wiodąca jest jedną z moich ulubionych :)))

Liv_and_Let_Die

Witam zacną Liv ;) Widzę, że postanowiłaś zmienić swój image. Hmm... muszę przyznać, iż to zdjęcie podoba mi się najbardziej :)
"License To Kill"... piosenka tytułowa jest rzeczywiście fajna :) Jednak jest jeden smutny element - to już niestety przedostatnie spotkanie z Jamesem z TVP :( Na pocieszenie chyba Telewizja Polska postanowiła wyświetlić "Die.." (tak, to prawda - 4 lutego pokażą ostatnią częśc przygód 007).
Naprawdę szybko to zleciało (albo mi się tak tylko wydaje?). Dopiero co mogliśmy zobaczyć "Dr No", "A View...'', czy też "Goldfingera", a tu już zbliża się koniec serii...

James_4

Niestety...a ja znowu nie nadrobiłam tyłów :) ale wierzę w TVP i jej powtórki ;P
No faktycznie - wydawałoby się, ze 20 tygodni to kawał czasu... To tylko dowód na to, ze czas zwariował :/

Liv_and_Let_Die

A ja dupa wołowa zorientowałam się po jakiś 2 miechach,że wypadałoby nagrywać.No i mam tylko 6 :/

Marisa

Jak mówi przysłowie - 'Mądry Polak po szkodzie' ;)

James_4

I tak jesteś niezła z tymi sześcioma :) Ja myślałam o nagrywaniu, ale patrząc realnie na to, ile filmów mam ponagrywanych i leżą, podarowałam sobie :/ a i tak liczę na TVP ;)

Liv_and_Let_Die

Faktycznie piosenka z "Licencji na zabijanie" jest bardzo wpadająca w ucho.W ogóle myślę,że oprawa muzyczna i czołówki są w Bondach swietne.Taki uroczy patetyzm.

James_4

Tak więc zakończyliśmy długotrwajace święto bondomaniaków... Ja co prawda mam dwa ostatnie wciąż przed sobą, bo jakoś nie pasował mi ten piatek zbytnio ;)
Ale i tak szkoda....
No i teraz ten temat juz odejdzie w otchłan archiwum...

Liv_and_Let_Die

:((((((((.Ja bym chciała powtórkę Bondów :(

Marisa

Popieram... Może zdecydują się na powtórkę, skoro powtarzają w kółko jakieś seriale i inne produkcje TVP, więc mogliby powtórzyć Bondy. Gdyby tak powiedzmy na Jedynce po 23:00, albo na Trójce??

James_4

Ja tymbardziej nie miałabym nic naprzeciw, zwłaszcza, że znowu nie udało mi się połowy zobaczyć....
Ale za to jestem już po seansie tych dwóch, które zachomikowałam na kasetach ;)
Cierpliwości, dajmy im z miesiąc lub dwa :DDDDD

James_4

Witaj Jamesie :) Po zmianie fotki wodzę, ze bywasz na filmwebie :D
Niestety, to jest jedyne miejsce, gdzie mozna z Toba porozmawiać :) chyba, ze dodałeś jeszcze jakiś temat na forum? bo ja tu raczej nie śledzę tego, co się dzieje.
Pozdrowionka :)

James_4

Bondy mam nagrane wszystkie, kiedyś były już emitowane w TV
ale tym razem telewizja nas oszukała, nie wyświetlili wszystkich
odcinków, a szkoda bo kilka z tych pierwszych mam denne kopie