Jestem fanem pierwszych 2 seriali ST, mimo tego nie widziałem jeszcze wszystkich odcinków, tak więc jestem zadowolony z obecnej postawy kanałów TV. Mamy dzisiaj niedzielę i aż na 4 kanałach możemy oglądać ST... AXN Sci-fi (Star Trek: Następne Pokolenie + Star Trek), Puls (Star Trek), Sci-Fi Channel (Star Trek: Następne Pokolenie + Enterprise) i Ale Kino! (co niedzielę puszczają film pełnometrażowy). Czy dzięki jedenastej części Star Trek będzie w Polsce popularny? Nastały piękne czasy telewizyjne, kto ma te kanały to niech ogląda Star Treka, nie zawiedziecie się :)
Niestety na ale kino puszczą tylko filmy pełnometrażowe z załogą Kirka
(czyli pierwsze 6 filmów), Puls niestety nadaje odcinki o 16.30 i 23, bez
żadnych powtórek (trochę za szybko chcą nadać te 2 sezony).
Enterprise'a nie polecam serial słaby.
Szkoda, że na normalnym AXNie nie ma żadnego Star Treka.
Właśnie szkoda, że na Pulsie puszczają ST jakoś dziwnie. Staram się oglądać codziennie o 23:00, ale o 16:30 nie mam czasu. Powinno być tak, że o 23:00 leci powtórka. A Enterprise obejrzałem dzisiaj po raz pierwszy (1 odcinek). Serial nie może się równać z TOS, czy też TNG, ale nie jest taki zły. Jednak trafiłem na taki odcinek, który trochę mi przypominał inny z TOS. No, i fakt, że Wolkanka się zakochała. Lepiej byłoby, gdyby to zostało ukazane jakoś inaczej, bo podbiegła to jednego z oficerów i go pocałowała, a gdzie tu ta chłodna logika?
To chyba musiał być 3 sezon Enterprise'a. Ta wolkanka uzależniła się od
jakiejś substancji, która sprawiła, że ona posiada emocje. -zresztą trochę
głupi pomysł.
A na pulsie po prostu chcą wszystko powtórzyć jak najszybciej i emitują po
2 odcinki dziennie (szkoda, że o zupełnie innych porach)+ 2 po sobie w
sobotę i niedzielę (o 9.30). Ciekawe czy Puls nada 3 sezon...
Teraz leci tam końcówka 4. sezonu. No nic, poczekam aż puszczą znowu od 1., już mi się nie opłaca oglądać. Jeżeli Puls ma nadać 3. sezon to niech go da w normalnej porze i żeby nie było tak, że puści 2 odcinki na dzień, bo z tym to przesadzili...
teraz to po prostu powtarzają- tyle,że byle jak. Jak będą puszczać pierwszy
raz na swoim kanale to pewnie pora będzie lepsza
ja się wychowałam na TNG więc aż łezka się kręci w oku gdy tiwi oferuje taki wachlarz nadrobienia zaległości
przegapiłam niestety Enterprise na axn, ale mam nadzieję, że po wakacjach je powtórzą :)
a wczorajszy seans Zemsty Khana wbił mnie w fotel - nie widziałam jeszcze wszystkich pełnometrażówek, ale jak do tej pory ten film jest najlepszy z całej serii ST :D