Jestem fanem pierwszych 2 seriali ST, mimo tego nie widziałem jeszcze wszystkich odcinków, tak więc jestem zadowolony z obecnej postawy kanałów TV. Mamy dzisiaj niedzielę i aż na 4 kanałach możemy oglądać ST... AXN Sci-fi (Star Trek: Następne Pokolenie + Star Trek), Puls (Star Trek), Sci-Fi Channel (Star Trek: Następne Pokolenie + Enterprise) i Ale Kino! (co niedzielę puszczają film pełnometrażowy). Czy dzięki jedenastej części Star Trek będzie w Polsce popularny? Nastały piękne czasy telewizyjne, kto ma te kanały to niech ogląda Star Treka, nie zawiedziecie się :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
el_Polaco

Niestety na ale kino puszczą tylko filmy pełnometrażowe z załogą Kirka
(czyli pierwsze 6 filmów), Puls niestety nadaje odcinki o 16.30 i 23, bez
żadnych powtórek (trochę za szybko chcą nadać te 2 sezony).
Enterprise'a nie polecam serial słaby.
Szkoda, że na normalnym AXNie nie ma żadnego Star Treka.

MistrzSeller

Właśnie szkoda, że na Pulsie puszczają ST jakoś dziwnie. Staram się oglądać codziennie o 23:00, ale o 16:30 nie mam czasu. Powinno być tak, że o 23:00 leci powtórka. A Enterprise obejrzałem dzisiaj po raz pierwszy (1 odcinek). Serial nie może się równać z TOS, czy też TNG, ale nie jest taki zły. Jednak trafiłem na taki odcinek, który trochę mi przypominał inny z TOS. No, i fakt, że Wolkanka się zakochała. Lepiej byłoby, gdyby to zostało ukazane jakoś inaczej, bo podbiegła to jednego z oficerów i go pocałowała, a gdzie tu ta chłodna logika?

el_Polaco

To chyba musiał być 3 sezon Enterprise'a. Ta wolkanka uzależniła się od
jakiejś substancji, która sprawiła, że ona posiada emocje. -zresztą trochę
głupi pomysł.

A na pulsie po prostu chcą wszystko powtórzyć jak najszybciej i emitują po
2 odcinki dziennie (szkoda, że o zupełnie innych porach)+ 2 po sobie w
sobotę i niedzielę (o 9.30). Ciekawe czy Puls nada 3 sezon...

MistrzSeller

Teraz leci tam końcówka 4. sezonu. No nic, poczekam aż puszczą znowu od 1., już mi się nie opłaca oglądać. Jeżeli Puls ma nadać 3. sezon to niech go da w normalnej porze i żeby nie było tak, że puści 2 odcinki na dzień, bo z tym to przesadzili...

el_Polaco

teraz to po prostu powtarzają- tyle,że byle jak. Jak będą puszczać pierwszy
raz na swoim kanale to pewnie pora będzie lepsza

el_Polaco

ja się wychowałam na TNG więc aż łezka się kręci w oku gdy tiwi oferuje taki wachlarz nadrobienia zaległości
przegapiłam niestety Enterprise na axn, ale mam nadzieję, że po wakacjach je powtórzą :)

a wczorajszy seans Zemsty Khana wbił mnie w fotel - nie widziałam jeszcze wszystkich pełnometrażówek, ale jak do tej pory ten film jest najlepszy z całej serii ST :D