Poszukuję pewnego serialu, który jakiś czas temu leciał na którymś z programów w telewizji. Nie jestem pewna, z jakiego kraju, ale na pewno anglojęzyczny. Tematyka to mniej więcej mieszanka kryminalno-sensacyjno-science-fiction. Serial jest o pewnej agentce, czy moze detektyw, która podczas jednej z akcji zobaczyła potwora. Jednak oczywiście nikt w to nie wierzy, łącznie z jej szefami. Jednak zamiast zwolnienia zostaje przeniesiona do sekretnej jednostki, której siedziba miesi się w pralni chemicznej. Tam zostaje przydzielona do agenta, którego ostatnia partnerka została zabita przy pracy i razem zabijają potwory. Pamiętam jeszcze, ze często pamagał im karzeł, który miał kontakty dosłownie wszędzie. Srial wyprodukowany był chyba w latach dziewiędziesiątych, ale tego też nie jestem pewna.
Mam nadzieję, że mimo niezbyt dobrego wytłumacznia, ktoś będzie znał tytuł. Szukałam juz wszędzie i nigdzie nie mogę go znaleźć...
Wiem o co Ci chodzi, ale nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Wiem, że ten serial leciał na tvn7 albo rtl7. Postaram Ci się jakoś pomóc.