Ostatni czasy, zacząłem oglądać seriale z gatunku Thriller Polityczny ( nie wiem czy to właściwy gatunek, ale to nie jest istotą tego wątku).
Czemu gdy zaczynam oglądać taki serial, to na początku jest dobrze czy nawet lepiej, czemu z sezonu na sezon lub nawet z odcinka na odcinek, seriale zawierają coraz więcej i coraz większych bzdur i absurdów.
Czy da się nakręcić taki serial dobrze oddający realia naszego Świata i sytuacji.
Taki przyklad, w tych produkcjach to ci źli wiedzą więcej i lepiej niż razem wzięte CIA, FBI, NSA, przecież to totalna bzdura, to tylko przyklad który sprawia że przechodzi ochota na oglądanie tego typu produkcji.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Martinez08

Wina scenarzystów. Scenariusz powinien być w miarę ogarnięty i rozpisany na 2, 3 sezony a nie 150 jak Homeland.
Spróbuj ten, może Ci podejdzie.
https://www.filmweb.pl/serial/Stacja+Berlin-2016-753750

dead_fw

Tak, masz rację, po co re seriale rozciągają, tylko dla kasy, a ten polecany napewno obejrzę, dam znać jakie wrażenia.
Homeland to bajeczka.
Designated Survivor, początek mimo lekkich absurdów ogląda się dobrze, im dalej tym coraz trudniej i ciężej oglądać, liczba absurdów i bzdur rośnie w temie geometrycznym.

Martinez08

Jeśli serial jest popularny to stacja będzie zamawiała kolejne sezony. Patrzą tylko na słupki oglądalności.
Historia na max 2 sezony zostaje rozciągnięta na kolejne, wątki podopisywane na kolanie by zapełnić kolejne 10 odcinków sezonu. Tak to się kręci :)
Jest też druga strona medalu. Dobry serial z rokującą historią, ale z kiepskimi wynikami oglądalności natychmiast dostaje cancel i stacja zajmuje się kolejnym (lepiej rokującym) projektem.

dead_fw

Spróbuj jeszcze ten (dwa sezony) o ile nie zrażają Cię elementy sci-fi.
https://www.filmweb.pl/serial/Odpowiednik-2017-743745?ref=ls_m_0_odpowie

Martinez08

A to nie jest tak z większością seriali nie ważne jakiego gatunku że "im dalej w las " tym gorzej ? Dlatego nie oglądam już długo seriali wcale no chyba że takie bez spójnej fabuły albo jakieś stare które wiem dokładnie jak się potoczą albo wiem w którym momencie dla mnie stają się nieoglądalne .