Do osób kreatywnych:
Witam, nazywam się Łukasz i od dłuższego czasu buzuje we mnie pewien pomysł. A mianowicie- co gdyby użytkownicy filmwebu zainteresowani pracą w filmie lub telewizji , połączyli siły by stworzyć kilkuodcinkowy serial telewizyjny/internetowy? Pogódźmy się z tym, wiele utalentowanych osób które chcą zaistnieć w biznesie są pomijane, brakuje im szczęścia i nigdy nie mają okazji by wykazać się umiejętnościami. Ale gdyby połączyli siły - ludzie z całej Polski - scenarzyści, operatorzy, montażyści, aktorzy etc. - co byliby w stanie osiągnąć?
To co proponuję, to stworzenie grupy osób związanych z projektem - i choć nie będzie to latwe - zrobienie wszystkiego od zalążka, aż po końcowy efekt. Razem. Nie narzucam niczego, fabuły, gatunku, czasu, miejsca akcji. Wszystko to zrobimy razem, co wy na to?
Filmweb jest tak skonstruowany, że rozprowadzenie tej wiadomości potrwa przynajmniej z miesiąc nieprzerwanej pracy do większego grona.
ja nie mówię jeszcze o finansowaniu, tylko najpierw o uświadomieniu mas w jakiś prosty i szybki sposób o tym co zamierzasz, bo ile osób narazie o tym wie ?
Nie chodzi mi o kasę ale bardziej zamiast kasy oferta współpracy. Chodzi mi o to, że na stronie crowdfundingowej będzie duże zainteresowanie tego typu projektem.
To nie jest najlepsze rozwiązanie, na początku liczy się kilku przysłowiowych wariatów, których poniosą marzenia xD. Jak znajdzie się taka mała początkowa grupa, to znalezienie kolejnych ludzi do projektu będzie prostsze.
hmm... jakiś czas temu "zagrałam" w krótkometrażowym filmie, który wygrał pewien nieduży konkurs, a w pierwszej klasie liceum byłam menelem w szkolnych jasełkach (była to jedna z głównych ról, poważnie) i moja kariera aktorska się skończyła, a trochę brakuje mi tego grania, jakkolwiek mi to wychodzi :)
To świetnie! Jeżeli znasz jeszcze kogoś kto też byłby takim projektem zainteresowany to można się ze mną skontaktować pod tym adresem e-mail: kalopsakul@gmail.com
Na pewno jednak przydałby się na początku ktoś zainteresowany pre-produkcją, scenariuszem, czymś takim.
niestety, znam jedną osobę, która teoretycznie mogłaby być zainteresowana współtworzeniem, ale ona nigdy nie ma na nic czasu i nic by z tego nie wynikło..
gatunek: surrealistyczny/
soundtrack: bez creative common-utwory więc takie jakie chcemy (więc film bez celów zarobkowych)
scenariusz: ogarniete osoby, ludzie z gustem filmowym, dramat? nie... film ma "wgniatać w fotel"
reżyser: tak jak w przypadku scenariusza/ najlepiej ja.
budżet: zrzutka osób, które bedą nad tym filmem pracować.
[jak narazie wystarczy]
Heh, no może bez przesady od razu z tym scenariuszem i reżyserią... To raczej byłoby, jak w przypadku seriali efektem burzy KILKU mózgów. Chociaż nie wiadomo, może będzie mało utalentowanych osób na te stanowiska. Ale rzeczywiście gatunek jakiś trzeba wybrać, żeby zacząć pracę nad scenariuszem.
Przeróżne pomysły kotłują mi się w głowie, głównie szczątkowe zarysy fabuł filmów i seriali. Dopiszę się do zainteresowanych jakąś współpracą, albo nawet zwykłym kreatywny "pogadaniem".
Ciekawy pomysł. W sumie mam jakieś tam doświadczenie z aktorstwem... dawajcie znać, jak się sytuacja rozwija :)
Masz mój topór! A tak na poważnie to możemy porozmawiac na jakimś forum, o ile pomysł nadal aktualny.
To swietnie. Dużo osób zainteresowanych jak widzę, trzeba znaleźć wiec jakieś forum,, założyć kanał IRC czy coś. Ustalić gatunek fabułę i zacząć pisać.
no to proponuję zacząć od znalezienia sposobu którym bedziemy sie porozumiewać. kanał, może jakiś czat, konferencja, pomysły?
hmm w sumie myślałam bardziej o jakims czacie, żeby nasza burza mózgów nie byla opóźniana przez zasade działania forum :D ale na początek można spróbować, wejdź ktoś www.filmowcy.forumla. pl/
Super, proponuje, zebyśmy się tam przenieśli ;) sprawdzajcie regularnie, ja już ustawiam na pasek zakładek :D
Powiedzcie, co źle robie bo wciąż mam "Forum jest w trakcie konfiguracji. Zaprosimy Cię w krótce. Prosimy o cierpliwość."
kurcze, nie wiem o co może chodzić, mnie normalnie działa. Sprawdź jeszcze raz czy wszystko dobrze wpisujesz: filmowcy kropka forumla
Poprawka - rzeczywiście, to moja wina. Pisałam do was posty jak głupia ale nie otworzyłam forum dla innych. teraz powinno być ok.
Z tego co widze teraz jest ok. Zostawie jednak opcje tylko dla zalogowanych, więc bedziecie musieli sie logować :>
Link nie dziala, zaloze wiec tylko konto na tej stronie i podajcie wspolny temat.
W pierwszych postach podajcie gdzie mieszkacie, aby wiedziec jak to z naszą odlegloscią jest.