poszukuje tytulu filmu animowanego, nie pameitam czy byl to film pelnometrazowy czy serial. Jego akcja toczyla sie na planecie, ktora miala ksztalt gwiazdy, a jej mieszkancami byli (bodajze) 12 znakow zodiaku. Planeta, choc mala, byla bogato "zabudowana" w rozne ciekawe miejsca, jakies tecze, wodospady, chyba domki etc. Nasuwa mi sie skojarzenie z "troskliwe misie" (ang. "care bears"), byc mzoe byl tam jeden taki epizod, ze te miski pojawily sie na takiej wlasnei planecie.
Od kiedy przypomnailem sobie ten film ,nie daj mi spokoju jego tytul. Ktos moze kojarzy o co mi chodzi?
Kurde, ja coś kojarzę, ale nie jestem pewien czy to to. Hmm... oglądałem to kiedyś na jakimś z kanałów z bajkami, bo młodsza siostra schowała gdzieś pilot i nie mogłem przełączyć... Hmmm... ogólnie to była chyba bajka o takim misu, który miał chyba taki czerwony szalik i właśnie w jednym z odcinków było coś takiego, że on gdzieś tam poleciał i znalazł się na takiej planecie. Jak się nazywała to baja... widziałem może ze 2 odcinki... hmm... O, chyba mam, nie wiem czy to nie bajka pod tytułem "RUPERT", ale nie jestem pewien, musiałbym zapytać młodszej siostry, ona może pamiętać.
Napisz, czy to ta bajka. Na filmwebie jej chyba nie ma.
hmm wlasnei o to chodzi ze nei pamietam tytulu - najbardzej zapadla mi w pamiec wlasnei ta planeat w ksztacie gwiazdy. znalazlem cos w necie, ale poki co nie nasuwa mi sie ten "rupert". zapytaj jeszcze siostry (:
dzieki za odpowiedz
Pamiętam - to była jedna z dobranocek, a tytuł brzmiał "Na gwiezdnym szlaku" lub coś w tym stylu.
Najciekawsze było to, że ten serial był zdubbingowany, ale piosenkę tytułową zostawiono po angielsku i lektor czytał słowa ;)
Z tej piosenki pamiętam słowa "Wszechświat jest wielki, gwiazd i gwiazdeczek są miliony" lub coś w ten deseń, oraz że był wymieniany razem z innymi znakami "dzielny Strzelec". Bardzo to śmieszyło moich rodziców, bo jedyna w rodzinie jestem Strzelcem, a do odważnych nie należę ;)
Heh, ale "Rupercie" też był taki jeden odcinek, który pasuje do twojego opisu:). Już znalazłeś to czego szukałeś?
To żeby nie tworzyć nowego wątku to spytam tutaj, może ktoś pomoże.
Kilka lat temu na TV4 puszczali taki serial animowany o astronautach, którzy rozbili się na jakieś planecie, albo może na tą planetę przelecieli w celu badań, nie pamiętam.
Charakterystyczna była kreska, bo była taka odrealniona - postacie nie proporcjonalne, kreska nie równa.
Przypominało mi to trochę Star Trek, bo załoga miała podobne stroje i też takie znaczki na piersiach.
Kurczę, więcej nie umiem sobie przypomnieć. Mieli zawsze jakieś dziwne przygody. Wręcz czasami absurdalne.
Leciało to może na oko 6-8 lat temu, ale nie jestem tego pewien.
Z góry dzięki za pomoc ;)
@Cranck
byc mzoe to jest i to, ale dopoki nie zobazce planety w ksztalcie gwiazdy, nie przekonam sie do konca.
@Gładka
Podejrzewam jednak, ze jet to wlasnei ta bajka, o ktorej mowisz. Przede wszystkim kojarzy mi sie z kosmosem i wlasnei znakami zodiaku. Dobrze by bylo znac tytuł tego dzieła (:
mam ten sam problem i strasznie mi to nie daje spokoju. kojarzy mi się to też trochę z troskliwymi misiami, ale może dlatego że oglądałem to na jednej kasecie, albo leciało jakoś niedaleko siebie. w każdym razie pamiętam znaki zodiaku i pamiętam, ze żyły one na jakiejś planecie. kojarzy mi się jakiś złoty pył albo proszek, którego one do czegoś potrzebowały. pamiętam, że skorpion był bohaterem negatywnym i bohaterowie mieli z nim raczej problemy. jestem przekonany, że to był serial, a nie jakiś odcinek czegoś.
z tą dobranocką na jedynce wcześniej w poście, to bardzo prawdopodobne, ale google niczego o tym tytule nie znajduje;/
Star Street: The Adventures of the Star Kids
http://tr.youtube.com/watch?v=pKco-K8qohQ&fmt=18
Jestem pewien, że chodzi o to. Mam nadzieję, że się przyda jeszcze
Tak, to jest to, "Na gwiezdnym szlaku" (tytuł polski). Czarnym charakterem był niejaki Momo, ten taki zielony i tłusty, co wygląda przez teleskop :) Wróciły wspomnienia, ten serial leciał zawsze w czwartki, między 1992 a 1994 rokiem.
Sorry, różowy był ten Momo, ale jego pomagierzy byli zieloni :) Pamiętam też odcinek, gdzie bohaterowie zaangażowali się w spór między dwiema zantagonizowanymi grupami stworków, z których jedni byli fanami rapu, a drudzy fanami rock'n'rolla :)
Skrót tego odcinka o rapie i rock'n'rollu jest tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=e4HghWmBKww&NR=1