Bardzo lubię horrory i chciałam sie was zapytać.. ? moze mi coś poradzicie ?? :D
Horrorów jest teraz coraz więcej...Polecam Freddego wszystkie części, jasona..Głosy, Oszukac Przeznaczenie, Amityville, Piła(to zależy od gustu)Zejście...i kino azjatyckie jak lubisz np. Pani Zemsta, Klatwa, THe Ring..itp..jak na razie tyle...
osobiscie takze uwielbiam horrory... mysle ze śwetna jest "Klątwa" naprawde polecam... dobra jest takze "Ciemność" ---) "DarknessFall"
Zdecydowanie polecam trzy:
"Lśnienie"
"Blair Witch Project"
"Księga Cieni: Blair Witch 2"
pOZDRAWIAM
ja polecam "Egzorcyzmy Emili Rose", nie jest to film ze zbyt dużą ilością krwi, ani z mózgami na ścianach, ale naprawdę przeraża.... :] ktoś tam wspomniał o "Amityville", szczerze mówiąc nie zrobił on na mnie zbyt dużego wrażenia! Na pewno lepszy jest "Klucz do koszmaru" i "Ring", a "Piłę" nazwałabym raczej filmem psychologicznym i thrillerem :)
mnie "egzorcyzmy...." i "klucz do koszmaru" wcale nie przerażają.nie sa raczej straszne, ale nawet ciekawe...a moje ulubione horrory to "ciemnośc", "inni", "blair witch 2", i wszystkie części "halloween"
moje ulubione to
"Smakosz"
"Smakosz 2"
"13 Duchów"
no i jeszcze "Freddy vs. Jason"
______________________________ ______
zapraszam - http://cybuchsite.ovh.org/poczatek.html [cybuchsite.ovh.org/pocz ...]
hehehehe smakoz 2? masz na mysli jak biedny potworek sobie skakał? na polu? bez reki i bez nogi? to było komiczne wrecz:) fajny zwierzak a Smakosz 2 -dobra komedia:)
to zależy czy lubisz klasyczne jak np."martwica mózgu" . czy może bardziej współczesne jak np. creep (lęk)
Mi się podobał High Tension, Choker, Fragile ...
Z horrorów, które uwielbiam polecam Droga bez powrotu, Duchy Marsa, Hostel, Zejście i wiele wiele innych :) Wogóle najlepsze są horrory s-f. Pozdrawiam
ja polecam samom klasyke taką jak ptaki zaczepiste jest też: Koszmar z ulicy wiązów, hellreiser, ponieważ wychodzą teraz co nowsze horrory ale mają małą wade coraz trudniej się wystraszyć czegoś przy oglądaniu a przy klasyce non stop buzuje krew i podnosi się strasznie ciśnienie.Polecam obeiż a nie pożałujesz
DOOOKŁADNIE lepiej tego ując się nie dało:) Klasyka, bo wspolczesne to dobre komedie:) pozdrawiam choc ptaki np dzisiaj ogladalam, trzyma w napieciu, ale czy przeraza? No moze troszke ...
DOOOKŁADNIE lepiej tego ując się nie dało:) Klasyka, bo wspolczesne to dobre komedie:) pozdrawiam choc ptaki np dzisiaj ogladalam, trzyma w napieciu, ale czy przeraza? No moze troszke ...
jedyny film ktory mnie naprawde trzymał w napieciu i naprawde się bałam to "Lśnienie" zdecydowanie tylko to w dzienistwie to tylko Freddie mnie przerazal ale jak teraz na to patrze to nawet sympatyczna istotka:)
no wiesz zależy kto co lubi freddy to jest naprawde super postać kurcze nawet miałem gdzieś projekt jego rękawicy a czasami niewiesz kto ma całą serie z tumaczeniem bo potszebuje dla kuzyna on nienadąża jeszcze za napisami
ja polecam przedewszystkim The Ring który wręcz zakówa do tv swoim klimatem (dwójka niestety znacznie gorsza, bez wyrazu), Teksańską masakrę piłą mechaniczną, saga Piątek trzynastego (czyli opowieści o jasonie) i Wrong turn czyli zły skręt film z swietnym klimatem.
smakosz
teksanska masakra pila mechaniczna
the blair witch project
halloween
jezdziec bez glowy
nosferatu - symfonia grozy
kolejność bez znaczenia: (nie będę wnikał czy są to horrory ale takie odnoszę wrażnie)
Old Boy
Martwica mózgu
Noc żywych trupów
Blue Velvet
Nosferatu wampir
Teksańska masakra..
Co ciekawe jak obejrzałam jedną część Ringu to zadzwonił telefon ale na szczęście to była pomyłka :P
Ja lubie takie filmy! Najbardziej mi sie podobał film " Zejście" Jesli mzna ten film zaliczyc do horrorów! Ale były tam takie stworki:P A być moze to wytwór wyobrazni tej kobiety co straciła dziecko i meża( nie pamietam jak ona sie nazywała)
Ogolnie rzecz biorac, jestem koneserka horrorow i nie podniecam sie czyms pokroju krzyku, jasonem x czy innym chujstwem. Kino azjatyckie aktualnie prezentuje najwyzszy poziom zarowno w horrorach jak i "normalnych" filmach. Jezeli chodzi o pytanie w temacie to ma tez znaczenie fakt, jaki rodziaj horroru rozpatrujemy slasher czy np gore, a moze shocker lub suspense czy ghost story..... Ja osobisice mam wielka slabosc do Janghwa, Hongryeon (znajduje sie w pierwszej trojce moich ulubionych filmow) a z goreowych klimatow b. wzruszajacy Nekromantik i psychologiczny Schramm.
Jak dla mnie "Lśnienie", "Klątwa" japońska, a od 21 kwietnia SILENT HILL. Jak dla mnie najlepszy horror jaki widziałem (montaż, fabuła, postacie). Zaznaczam, że w 1998 roku grałem w Silenta na PSX'a, więc te wspomnienia wróciły.
Na pewno Piła i Milczenie Owiec- chociaż to bardziej thillery psychologiczne, ale bardzo dobre. Pozatym The ring (który już pewnie i tak każdy widział) i może ... Dark Water - mroczny jest:P bo japoński xP