Temat co prawda już był ale gdzieś przepadł a że sprawa w sumie ważna i ciekawa to ponownie proszę : Każdy kto choć trochę lubi ten serial niech o 19.00 włączy odbiornik TV na kanał pierwszy , po co ? może uda się pobić oglądalność Faktów czy Wydarzeń , kto wie ! Wszystko zalezy od was , zresztą kto nie chce wspominać czasów dzieciństwa a że dziś emitowany jest pierwszy odcinek tego równie kultowego co Smerfy i Muminki serialu wypadałoby z nostalgi przypomnieć sobie te lata które przeminęły.
Gumisie są u mnie na równi z Muminkami. Smerfy trochę w tyle bo z czasem były coraz gorzej rysowane i miały coraz głupsze scenariusze.
No to sobie powspominam :) (może niekoniecznie aż czasy dzieciństwa, ale mówiąc ogólnie PRZESZŁOŚĆ:)
Ja wolę Smerfy. Muminki też są spox, a Gumisie już dawno oglądałam, ale trzeba będzie znów obejrzeć, bo "gumiś to fajny miś" (ha ha) :D
Taaaaaa... "Gumisie" to jeden z najlepszych seriali animowanych/ dla dzieci jakie widziałem... aż się łezka w oku kręci
Ja napewno będę oglądać :)) Uwielbiam Gumisie ;) Muminki i Smerfy też są fajne, ale Smerfy faktycznie są w późniejszych odcinkach brzydko rysowane :/
A kto pamięta Brygadę RR?? To była świetna bajka :)) Ale już całe lata jej nie widziałam.. mogliby powtórzyć :D
Pamiętam Brygadę RR , miała jakieś 50 odcinków i polska telewizja wyemitowała wszystkie docinki tylko raz i to nie od razu , jednakże Brygada w moim rankingu zajmuje trzecie miejsce z seriali animowanych Disneya :
01.kacze opowiesci
02.Gumisie
03.Brygada RR
czarne charaktery z Brygady RR zostaną na długo w pamięci : kot Spaślak i profesor Nimnul z tym jego dzikim śmiechem.
Tak, Kot Spaślak był superrr :] i profesorek z krogulczym paznokciem też :)) Ale Rokfor (nie wiem czy dobrze napisałam) z hipnotycznym pociągiem do sera też niczego sobie ;)
Też pomysł oglądać tylko po to żeby pobić oglądalność Faktów ?? A kto to sprawdzi ?? TV to nie serwery, na których można sprawdzić liczbę odwiedzin. Większość tych statystyk oglądalności jest wyssana z palca.
Ja tam oglądałam Fakty :) To już chyba czwarty raz puszczają Gumisie od początku (a może piąty?). Oglądałam wszystkie odcinki jakieś 15 lat temu i to mi wystarczy.