Od jakiegoś czasu kusi mnie ten serial, ale obiecałam sobie, że już nigdy nie wpakuję się w oglądanie produkcji, której emisja nie została już definitywnie i sensownie zakończona. Zbyt wiele razy się zawiodłam, gdy jakiś serial był porzucany w połowie bez żadnego zakończenia, albo ciągnął się w nieskończoność jak wenezuelska telenowela lub z czasem schodził na psy, a zakończenie było byle jakie i niesatysfakcjonujące lub wręcz wkurzające. Jednak ostatnio spotkałam na facebooku komentarz, że czwarty sezon Lucyfera kończy się tak, że właściwie mogłoby już nie być kolejnych. Ktoś mógłby to potwierdzić? I jeśli faktycznie tak jest, to czy najważniejsze wątki zostały wyjaśnione, a zakończenie sezonu jest pozytywne dla głównych bohaterów?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
i_Xa

Niby zostało wszystko wyjaśnione, chociaż producenci zawsze zostawiają sobie jakąś furtkę do kolejnych sezonów w razie czego, dlatego liczę na kolejny sezon!

WujekChu1ek

A co z happy endem dla głównych bohaterów? Bo nie chciałabym wciągnąć się w oglądanie serialu, który ma smutne zakończenie...

i_Xa

Jezu człowieku, masz za duże wymagania. Oglądasz serial i po temacie, po co sobie takimi pierdołami dupę zawracać... Odniosłem się także do wypowiedzi poniżej.

WujekChu1ek

Myślałam, że po to jest forum, aby móc zadawać m.in. takie pytania. To jakaś tajemnica państwowa? Czy jakoś Cię ubędzie, jeśli mi napiszesz? Nie lubię sobie psuć humoru przykrym zakończeniem. Chcę obejrzeć serial dla rozrywki i przyjemności. Jeśli ma się źle kończyć, to go chromolę :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
WujekChu1ek

No właśnie chodzi o tę całość. Jeśli kończy się gównianie lub wcale, wtedy całość nie sprawia mi żadnej przyjemności i nie wiem po co miałabym to oglądać.
Specjalnie nie spytałam na forum Lucyfera, aby nikomu nie spoilerować, a i tak ktoś ma problem. Nie rozumiem, dlaczego na filmwebie tak trudno dowiedzieć się o zakończenie czegokolwiek. Zawsze ktoś musi marudzić. Skoro nie chciałeś zdradzić mi zakończenia, to mogłeś w ogóle się nie wypowiadać w tym temacie. Naprawdę nie wiem o co chodzi. Zachowujesz się tak, jakbyś był jakimś producentem tego serialu czy coś...
Czy to serio jakieś przestępstwo, że ktoś chce poznać zakończenie? Boli cię to jakoś? Nie rozumiem tej złośliwości i chamstwa...
Nie płaczę i mam lepsze rzeczy do oglądania niż sufit i gówniane seriale bez zakończenia :P

i_Xa

Nie, po prostu jesteś dla mnie zabawna, poza tym nie chce mi się z tobą gadać już xDxD

Może jakieś konstruktywne odpowiedzi uzyskasz na pudelku, na mnie nie licz xD

użytkownik usunięty
i_Xa

To byś musiala nic nie ogladac. Nawet Sopranos odkurzyli.

Masz sporo racji. I tak właśnie jest - już od dawna nie obejrzałam żadnego serialu :( Mam wrażenie, że większość to takie naciąganie widzów. Pierwsze sezony są atrakcyjne, aby zachęcić jak najwięcej osób do oglądania, a później sobie olewają i ostatecznie zostawiają ludzi rozczarowanych :( No ale miałam jednak nadzieję, że znajdzie się jakiś serial, który przełamie tą złą passę

użytkownik usunięty
i_Xa

Ja chciałem ostatnio pobrać sobie Peaky Blinders, ale podobno ma być piąty sezon, więc podziękuję.

:(

użytkownik usunięty
i_Xa

Może zacznij ogladac miniseriale. One nie beda kontynuowane.

Bardzo chętnie, tylko żadnych nie mogę znaleźć, a przynajmniej w gatunku, jaki lubię :(

i_Xa

Jaki lubisz gatunek, mam kilka mini seriali w rękawie.

WujekChu1ek

Głównie fantasy, zwłaszcza takie z wampirami/demonami ;) No i koniecznie z happy endem :P
Nie lubię obyczajowych, thrillerów ani horrorów.

i_Xa

A, i jeszcze nie lubię historycznych lub takich w stylu GoT, czyli jakieś intrygi, walka o władzę itp.

użytkownik usunięty
i_Xa

A Terror?

Nie znam, ale tytuł trochę odstrasza... Generalnie nie lubię zbyt stresujących produkcji. Raczej wolę coś przyjemnego dla rozrywki. Stresów mam dość na co dzień ;)

użytkownik usunięty
i_Xa

Jeśli oglądasz wampiry z happy endem to nie pomoge, bo wymiotuję na samą pomyśl o takim połaczeniu. Pozdrawiam.

LOL xDxD Weź tu staraj się pomóc xD

użytkownik usunięty
WujekChu1ek

Najwyraźniej za mało widziałem, żeby doradzać.

Wymagania z dupy a nie:P

użytkownik usunięty
WujekChu1ek

Jeśli chce Lucyfera to niech to obejrzy

https://www.youtube.com/watch?v=vzRrLCUwsIs

@deadstroke - no trudno, sam pytałeś ;) Nie jestem facetem i nie przepadam za "męskimi" serialami, co chyba jest całkiem normalne ;)

użytkownik usunięty
i_Xa

A Penny Dreadful?

Co? Przecież ona zejdzie na zawał przy tym xD

użytkownik usunięty
WujekChu1ek

Nie widzialem tego.

Oglądałam pierwszy sezon i prawie cały był bardzo fajny, ale końcówka była słaba, a od drugiego już całkiem się popsuł. Poza tym podobno i tak kończy się źle

użytkownik usunięty
i_Xa

A to byś chciała obejrzeć? https://youtu.be/VM9wWtHozCM?t=271

I to wszystko na co cię stać? W realu też taki z ciebie chojrak, czy tylko potrafisz wysyłać sadystyczne filmiki dziewczynom na forum?
Jak lubisz przemoc, to może do armii się zaciągnij, chociaż pożytek jakiś będzie ;)

i_Xa

A Smerfy?? A nie, tam jest Gargamel, też jest stresujący... No cóż w takim razie ja też nie pomogę xD

Ile Ty dziecko masz lat??

WujekChu1ek

Ale czemu tak to przeżywasz? To jakaś osobista porażka dla ciebie? No nie znasz takich, to trudno, nikt ci za to premii nie zabierze :P
Ja tu tylko pytałam o zakończenie Lucyfera. Nie wymagałam polecanek, bo wiem, że bardzo ciężko znaleźć coś sensownego.

i_Xa

Oj dzieci dzieci, za sporty się lepiej weźcie, odejdźcie od tego komputera na chwilę chociaż@ :P:P

WujekChu1ek

Straszny z ciebie zarozumialec, wiesz? A we wróżbitę lepiej się nie baw, bo słabo ci to wychodzi.
Może właśnie ty powinieneś gdzieś pójść, pograć w piłkę czy coś i wyładować swoje frustracje, zamiast wyzłośliwiać się na forum?

i_Xa

Zarozumialec xD Ty tam się o moje sporty nie martw maluszku;)

i_Xa

Mu nie dziękują za sprzątanie chałupy dlatego taki sfrustrowany. :P

WujekChu1ek

Wierz mi, ostatnimi czasy bardzo się ogarnęłam.

mania19

No nie widać.

WujekChu1ek

Wydaję Ci się.

mania19

Skończ już tę dziecinadę.

WujekChu1ek

To Ty się podczepiłeś pod mój komentarz.