Moim zdaniem drugi najlepszy program Discovery, zaraz za Ultimate Survival. Ciekawy i wciagajacy, nawet moja matka go oglada :D Czlowiek az chce po programie isc do studia i sie wydziarać...
Fajne jest to, ze ten program nie pokazuje ludzi, ktorzy chca sobie zrobic tatuaz, jako lysych bandytow/przestepcow, wyrzutkow spoleczenstwa itp tylko jako normalnych ludzi.
Mozna znalezc w tym programie mnostwo inspiracji.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
Wilkinson

Rzygam tą amerykańską obłudą. "Chciałam sobie wytatuować serce na dupie aby czuć się bliżej z moimi dziećmi" ... kto im wymyśla te wszystkie "inspiracje"? Głupie teksty wymyślone na potrzeby programu i tyle!
Co nie zmienia faktu, że kolesie w swoim fachu wymiatają...

Ano prawda. Te ich przemowy - "Dlaczego", są tak puste i żałosne, że na ten czas przełączam na inny program. Ale umiejętności tatuażystów są naprawdę imponujące. No ale żeby w zasadzie całe ciało mieć nimi pokryte...?

Wspominajac o inspiracji mialem na mysli pomysly na tatuaze ;)

użytkownik usunięty
Wilkinson

a ja nie

A mnie się podoba. Fakt, niektóre osoby dziwne mają opowieści, ale...to nie jest takie złe.
A całe ciała pokryte dziełami sztuki stanowią coś wspanialego!Cudo...

Wercia_chan

Też mnie irytują nieco te opowieści z krypty klientów, ale same tatuaże są genialne. To prawdziwi artyści w swoim fachu. Zwłaszcza Chris Garver i Kat von D (która otworzyła swoje studio w L.A). Aaa i wkurzające są te wieczne powtórki, teraz znów zaczynają od którejś tam serii:/ Nowe niech puszczają!

Wercia_chan

Ciało jako ogół jest dziełem sztuki. Zmiana jego piękna w tak drastyczny sposób jak tatuaże na większej jego powierzchni to zabicie owego piękna.

użytkownik usunięty

Mimo, że trochę przesadzone, czy naciągane, fajnie, że są te historyjki we wspominanym programie, bo to, ta cała otoczka przypomina widzom o czymś takim jak znaczenie tatuażu. Możecie mnie wyśmiać, ale to powinno być ważne. Też, żeby pokazać, że są ludzie, którzy tak to traktują, jak... manifestację czegoś. Noramalny człowiek ma to gdzieś, albo w ogóle nie wie o takim podejściu do rzeczy.
Wiecie co działo się w rodzinie, kiedy mój ojczym zajął się tatuowaniem? Od różnych kuzynek, ciotek, nie-ciotek miał same zamówienia na "tribalki" i "delfinki"... Nie chcę tego jakoś specjalnie oceniać, ale tatuaż kompletnie bez pomysłu, robiony, bez specjalnego powodu, tylko: bo jest okazja i tanio - nie jest... fajny.

Wilkinson

Program WYPAS!!!!!!! Oglądam go zawsze jak leci. Może to nie najlepszy program na Discovery ale jest spoko.

kow93

zgadzam się w pełni!
Bardzo wciąga, można pooglądać ludzi fachowo wykonujących pracę, no i na Kat popatrzeć :D

sabwufer

Tatuaż może piękno podkreślić w bardzo dużym stopniu. Z resztą to sprawa ludzi, czy chcą być cali pokryci zdobieniami, czy też nie:P
I zgadzam się co do powtórek:/ człowiek pragnie obejrzeć nowe odcinki^^

kow93

Popieram, chłopaki są naprawdę świetni w tym co robią, pomijam te gadania, 'dlaczego taki a nie inny tatuaż' oglądam głównie żeby przyjrzeć się ich pracy:P

Wilkinson

Dzisiaj przypadkowo trafilem na Miami Ink i tatuowali sie dwaj bracia, zrobli sobie Polskiego orla w koronie, jeden na ramieniu drugi na lydce, ale nie wiem dokladnie kim byli bo trafilem w trakcie. Chyba byli polakami mieszkajacymi w stanach czy cos takiego...

użytkownik usunięty
Wilkinson

Tiaaaa... i pewnie chcieli wytatuować sobie orła aby pamiętać o swoich korzeniach , ojczyźnie i rodzinie... żałosne

Ja też bardzo lubię ten program, choć faktycznie... ciągle powtarzane te same historie klientów, czynią kolejne odcinki nudne. Same tatuaże, rewelacja... sama motywacja, do trachnięcia sobie czegoś takiego na ciele :)

Ajajajaj marudzisz jak stary mocher...
Zawsze mozesz wylaczyc dzwiek i nie sluchac tych przemyslen.

użytkownik usunięty
Wilkinson

Co do motywacji:)

http://www.youtube.com/watch?v=XDS6UQpssSg&feature=related

Nie wiem, dlaczego Twoim zdaniem ma to być żałosne. Myślę, że takie wartości jak rodzina, korzenie i ojczyzna dla wielu ludzi mają duże znaczenie. :P

Wilkinson

Całkowicie się z tobą zgadzam...:)) To świetny program,to co
powiedziales to prawda bo wczesniej trudno bylo mi sobie wyobrazic np.
60-letnia babcie robiaca sobie tatuaż,a tam to sie zdarza:)) podoba mi
sie tez to ze ci ludzie czesto przychodza tam z
bliskimi(mama,tata,zona)by miec wsparcie, a nie z jakimic nachlanymi
pakerami. ultimate survival tez uwielbiam,chociaz musze stwierdzic ze
malo jest tam programow ktorych nie lubie...:) jednak te sa zdecydowanie
na przedzie.pozdrawiam:)

Wilkinson

Niedlugo na antenie pojawi sie spin-off Miami Ink - LA Ink.
Ciekawe ktore studio bedzie lepsze ;)
Szkoda ze Kat odeszla z Miami, bo robila moim zdaniem najlepsze tatuaze.

Wilkinson

Najlepszy program na discovery to "How its made" to jest rewelacja, brudna robota też jest fajna no i to o tych największych transporterach tez fajoskie

Jabati

Facet od Ultimate Survival nie przetrwałby w miejskim parku.Toż to bajka od początku do końca dla naiwnych kanapowych twardzieli;)

pirks4

to zes wywalil wiekszej glupoty to dawno nie widzialem... to, ze program jest z ekipa rezyserowany to nic nie znaczy. Wielokrotne zdobycie Mount Everestu czy też służba w "SAS" to nie przelewki ogarnij się człowieku.

Max

Na Czomolungme,to już wycieczki robią.Wystarczy zapłacić i można się chwalić:)

pirks4

moze i mozna ale czytalem o tym gosciu i widzialem tez go w innych programach i naprawde koles wymiata, ma naprawde duzo osiągnięc jest zapalonym podróznikiem, surwiwalowcem i ogolnie widać, że kolesia kręca takie rzeczy od których ja wole sie trzymac z dala.

Max

Powiem tak.Na discovery obejrzałem dwa takie przetrwaniowe programy(a i to tylko fragmenty)-szkoła przetrwania i człowiek który przetrwa wszystko.Od obu wieje nudą.Może jestem niesprawiedliwy wobec tego człowieka.Więc zwracam honor.Ale jak zobaczyłem ,jak jakiś pan w szkole przetrwania,proponował polowanie za pomocą procy na świstaki,to się tylko uśmiechnąłem.Nie twierdzę,że nie można upolować zwierza procą.Ale do tego trzeba sporo praktyki;)i jeszcze więcej sprytu i wytrwałości.
Dlatego takie programy są dla mnie mało wiarygodne.Udramatyzowane trochę na siłę.
A na Everest byle kto nie wejdzie,nawet z wycieczką;)Ale są takie,gdzieś o tym czytałem.Jest sporo bogatych ludzi żądnych niezwykłych przeżyć.Podobno Everestowi grozi nawet "zadeptanie".

pirks4

uwielbiam miami ink!!!!!!!!!! naj bardziej lubilam patrzec jak kate robi prtrety dlatego z pewnoscia bede ogladac LA ink .
az mnie korci zeby zrobic sobie tatuaz subtelny niesttey w polsce nie ma nikgo kto robi na tym poziomie a zwwyklego tatuazu niechce po tym co wiem jak moze to wygladac:)

mmore20

"niesttey w polsce nie ma nikgo kto robi na tym poziomie"

To za malo wiesz jeszcze

Emez

Czytałam to wasze forum:)Ale mam pytanie dotyczące samego tatuażysty Miami Ink-Amiego Jamesa, Wiele z was ogląda Miami Ink i może by ktoś wiedział Czy rzeczywiście on ma żonę?:)Z góry dziekuje za odpowiedź:)

landrynka1913

http://en.wikipedia.org/wiki/Ami_James
tu jest napisane że ma i to nie pierwszą bo już piątą i ma z nią nawet dziecko. Ma na imię Jordan i jest modelką.
http://www.whosdatedwho.com/celebrities/people/dating/jordan-james.htm
http://www.dogsbyandy.com/images/dog_photos/miami_ink/Jordan_Bella_Omi.jpg

blumarine

dzięki za odpowiedź:);*(10 znaków)(10 znaków)

Wilkinson

czasem leje się taki kicz i pompatyczność z tekstów tych ludzi, ale warto oglądać dla samych tatuaży i gości je robiących
za to beznadziejna jest seria z babką - LA Ink

diana6echo

Gdyby nie lektor(ka) i jej glos, LA Ink tez bylo by zajebiste.

Wilkinson

ja ma kablówke, wyłączam polskiego lektora :>

diana6echo

Jak sie wylacza lektora w kablowce? :D:D:D:D

Wilkinson

mam dekoder i sobie wyłączam pilotem^^

Wilkinson

Dla mnie jest to najlepszy program na Discovery

DubixPZN

Dla mnie najlepszy to zdecydowanie za dużo powiedziane. Seria ciekawa ale jednak wolę innego typu produkcje Discovery:P

Wilkinson

zdecydowanie przemowy sa kiczowate..
to juz nie mozna sobie wytatuowac sobie czegos bo komus sie po prostu dany wzor podoba?
trzeba przyznac, ze i w miami ink i la ink sa uzdolnieni a kat von d ma swietne pomysly, chociazby projekt z pobiciem rekordu guinnessa.
szacunek dla tej kobiety!

supermassive_black_hole

może i jest utalentowana, ale jej wersji programu nie lubię.. ona jest tam główną i jedyną gwiazdą.. ktoś wie jak inne tatuażystki mają na imię? no właśnie..

Wilkinson

ja także uwielbiam Miami Ink lubię także z Kat Von D LA INK

Aquamarine_

A tego nie widziałam, w jakie dni i o której godzinie leci, bo z chęcią porównam

xellos

Oglądałem ostatnio odcinek w którym chłop na ramieniu robił sobie ciekawie zaaranżowany chiński znak nieśmiertelności/długowieczności, była tez laska robiąca sobie jakiegoś niebieskiego lwa, nie pamiętam "inspiracji"
Orientuje się może ktoś który to odcinek i która seria, byłbym dźwięczny za podpowiedź

Sativa

Nie jesteś jedyny który chciałby wiedzieć co leci na bieżąco..

Wilkinson

Macie może zdjęcie albo link do zdjęcia tatuażu tej Bianci koleżanki Darren'a z pierwszych odcinków? Robiła sobie wtedy tatuaż statku pirackiego. Chciałabym podobny tatuaż, a nie mam wzoru. Wszędzie szukałam jej tatuażu ale nie znalazłam. Mam nadzieje że pomożecie.

KiSSABLE

Ciężko będzie na to trafić. Najlepiej chyba poszukać tego odcinka w sieci i zrobić zrzut ekranu.

ghostfaze

Zawsze można spróbować wysłać maila do stacji żeby jakoś pomogli, wiem że może to wydawać się naiwne, ale robiłam tak ze stacjami radiowymi jak nie mogłam znaleźć tytułu danego utworu:P I odpisywali;)

xellos

"może i jest utalentowana, ale jej wersji programu nie lubię.. ona jest tam główną i jedyną gwiazdą.. ktoś wie jak inne tatuażystki mają na imię? no właśnie."
JA WIEM:) Kim Saigh i Hannah Aitchison, jest jeszcze Corey i Pixie od prowadzenia studia. Czasem to właśnie Kim i Hannah maja wiecej roboty i robia wiecej tatuaży w odcinku.

Coraline_Jones

miami ink lepsze od la ink miliony tysięcy razy!! najlepsze tatuaże robią Garver i Ami, ale reszta też jest spoko. ich umiejętności są niesamowite i macie rację, że po zakończeniu odcinka chce się wstać i zrobić sobie dziarę ;)

KiSSABLE

http://www.lovehatetattoos.com/darren-brass.html
tutaj jest część tatuaży darrena, poszukaj ;)