Zauważyliście, że w TV są emitowane coraz lepsze filmy w dużych ilościach. Wspomne tu tylko: Życie Carlita, Matka Joanna od aniołów, Lśnienie, Ptasiek, Nieznośna lekkość bytu, Przerwana lekcja muzyki, Gerry, Człowiek z pociągu, Buena Vista Social Club, Dom wariatów i wiele innych. Naprawde nie pamiętam żeby były takie obfite "zbiory" w telewizji publicznej. Inną sprawą jest późna pora emisji ale trudno, tego już prawdopodobie nie zmienimy w dobie seriali i programów rozrywkowych.

swirOFF

te świr (wariat). aby patżeć i znów bedą puszczać zbuntowanego aniłka i nudna nikonczaca się opowiesc. Zresztą co ty znasz się na filmach wkoncu z ciebie niezły swir ;)

Rychu_Gmoch

Pewnie żadnego z tych tytułów nie rozpoznajesz. Bardzo mi przykro.

swirOFF

Kolo. Znam Ptaska z tym czubkiem w roli głownej. Ale tak to tego typu nie ogladam . Wole kolekcje erotyczne i jakieś typu Tom Gun czy Conair

swirOFF

no i świrus co ty na to?

Rychu_Gmoch

No dla Ciebie telewizja musi być cały rok ciekawa. A co do twoich ulubionych to podejrzewałem, że są w takiej tematyce.

swirOFF

stary a co ci do tego że nie mam nic w ulubionych. po prostu nie bawie sie w atkie zabawy dodawaniea i glosowanie. Wiem napewno ze ganisz blondynki a przyciagasz pskudy Oreiro Natalie

Rychu_Gmoch

Nie mówie o ulubionych na twoim profilu tylko o twojej "kolekcji" i ConAirach, itp. A to twoje ostatnie zdanie co tu ma do rzeczy??

swirOFF

To że nie lubisz jak ktos skrytykuje twoje poglady na temat filmow w telewizji a sam depczsz po P.h ;) Nie umisz uszanowac prywatnych opinii . ta paskuda jest własnie sam Ptasiek kturego ja sam nieszanuje.

Rychu_Gmoch

Sory ale gdzie skrytykowałem twoich gustów filmowych. Przyznam, że ConAir jest nawet niezłym filmem (jak na kino sensacyjne) ale już "wyrosłem" z tego.

swirOFF

Oceniasz stary ludzi wielbiacych blondynki negtywnie. przykładem była opinia na temat paris hilton. zreszta nie wiem po co piszesz na ajkis temat jak nie trawisz go akurat. tak samo postapilem ja odwzajemnijac sie kolo

swirOFF

Siru, szkoda czasu na gadanie z Rychem, bo facet najchętniej spędzałby czas na oglądaniu filmu ze wspólnej nocy Pameli Anderson i Tommy'ego Lee, co dla niego jest naprawdę ciekawym zajęciem.
Zaś co do filmów puszczanych przez TVP... No, fajnie, że jest ich dużo, tylko czemu o tak późnych porach?! (wyjątek: "Przerwana lekcja muzyki").

Nick Cave & Kylie Minogue - "Where the wild roses grow"

Gladka

Sorka, miało być Świru, a nie Siru :)

Gladka

kazdy ma swoja tematyke a jak lubie tez zawrotna akcje ja filmy z cagem czy deniro i nie lubie jak tos się swpi*psza

Gladka

Na Gmocha szkoda paluszków...Racja.
Rzeczywiscie tv się poprawia.Np dziś jest "Byc jak John Malkovich" na tvn7(stacji,która moim zdaniem puszcza zazwyczaj straszne szmiry).No ale oczywiście pora emisji to 23.30.Ja wytrwam :)
A czy jest taki temat gdzie mozna pisać co dziś ciekawego w telewizji, żeby polecać innym filmy, których nie mozna przegapić?Przydałoby się coś takiego.

Coco_4

Ja kiedyś taki stworzyłem. Postaram się go odszukać.

swirOFF

To dawaj Świr!Myślę, że to będzie naprawdę bardzo przydatne.Tylko żeby ci bardziej doświadczeni filmwebowicze chcieli się podzielić swoją wiedzą i doświadczeniem z innymi...

użytkownik usunięty
Coco_4

..nie ma, a przydałby sie taki temat, załóż, zobaczymy ile pociagnie:)wogóle to ja jestem za przywróceniem opcji 'ulubione w telewizji'.. to znacznie ułatwiało rozeznanie sie w repertuarze emitowanych filmów, mniej sie przegapiało. a teraz widze że nawet Matke Joanne od aniołów puscili ostatnio a mnie niestety to omineło ;(
ostatnio zauważyłam ze telewizja zaczela rozpieszczac widzów starymi polskimi filmami;)szkoda tylko, ze w porach raczej dla nocnych marków... ostatnio dzielnie wytrwałam do konca filmu, a skonczyl sie o 3 nad ranem ;D
..takze jestem za zalozeniem tematu: co w telewizji ;)

Nie mart się "Matka Joanna..." jest dzisiaj na TVP1. Oczywiście przed wieczorynką:)

swirOFF

Witam!

Cóż faktycznie ostatnimi czasy można coś wyszukać ciekawego. Natomiast pora emisji jest niedoprzyjęcia. Szkoda że nie wcześniej np. o 20 i nie w Polsacie (dużo reklam). Szkoda że nie ma ogólnokrajowego programu filmowego.. ale może kiedyś

pozdrawiam

swirOFF

zgadzam sie ze Swirem TV sie poprawił ostatnimi czasy :) szkoda ze czesto przegapiam dobre filmy :f

Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
hazer8_2

Jak zobaczyłem jakość filmu "Ostatni pociąg z Gun Hill" to podziękowałem jeszcze dowalili lektora Stanisława Olejniczaka z Mody na Sukces i wieko się zamknęło.Już lepiej było w przypadku "Jak zdobyto dziki zachód" tyle że kopia też pochodziła z Archiwum Filmowego ale lektor był w porządku.