Może temat już był (nie wiem nie sprawdzałem ;-P) piszcie zatem jakie bajki Wam się najbardziej podobały, jakie wywarły najwieksze wrażenie. Mnie osobiście do rozpuku rozbawiały bajki (cartoons) Tweety, Struś Pędziwiatr...ale także Maja, Krecik czy Wilk i Zając hahaha przypomnieli mi się własnie Sąsiedzi (rulez)!!! Kurcze może ma ktoś motyw z tej bajki na komórkę (ale jak najwieniejszy bo dużo słyszałem i wszystkie były zmaszczone)...swego czasu w liceum panował wśród nas Kapitan Hawk ze swoim Cubasą strzelającym tak silnie że piłka wręcz świciła i zmieniała kształy hahahaha TO BYŁY CZASY!!
Najbardziej podobają mi się bajki z serii "Zwariowane Melodie" i muszę przyznać, że nie przestały mnie śmieszyć. Lubię także bajki o Batmanie i Spider-Manie oraz oczywiście Kosmiczne Wojny.
Królik Bugs, Smerfy, Flinstonowie, Animaniacs czy coś takiego, wogóle prawie wszystkie bajki z Warner Brothers. Teraz to lubię sobie obejrzeć Simpsonów i Spongebob.
Pozdrawiam!!!
Moje ulubione to:
1. Ponure przygody Billy'ego i Mandy :)
2. Przygody Kubusia Puchatka
3. Struś Pędziwiatr
4. Laboratorium Dextera
5. Lisa :D
W moim rankingu niepodzielnie rządzą Simpsonowie. No i jeszcze Kojot Willie (ten od Strusia;) i Tom i Jerry (ale ta stara wersja, bo nowa niezbyt mnie do siebie przekoanała). Oho!!! Zapomniałbym o Kreciku (aż łezka się w oku kręci, gdy oglądając którąś tam powtórkę widzi się słynną scenę, kiedy to najpierw wysypuje się ziemia na jedną stronę, potem na drugą, jeszcze raz na druga i potem dwa razy do przodu - miodzi po prostu:). No i jeszcze Muminki. A Tsubasa też był fajny, chociaż to już późniejsze dzieciństwo. Pozdrowionka!!!
LABORATORIUM DEXTERA, JOHNNY BRAVO, COW AND CHICKEN... I ALICJA W KRAINIE CZAROW + MALA SYRENKA :))))
Zawsze lubiłam Tom&Jerry, Królika Bugsa, Strusia Pędziwiatra, a z tych nowszych to Johny Bravo, Laboratorium Dextera, Simpsonowie. Jeśli chodzi o polskie bajki to dawno ich nie oglądałam. Ale jak kiedyś były to Muminki i Gumisie. Gumijagody rządzą. :)
Kapitan Cubasa jakoś mnie nie kręcił ale za to Gigi - no miodzio po prostu!! Do tego jeszcze "W królestwie kalendaża" (motyw POKAZ PAŹDZIERNIKA rox). A z nowszych: "Simpsonowie" - szkoda że nie puszczają w TVP, "Family guy" (swego czasu na TV4), "Dexter" ale G.Tartakovsky'ego, "Time Squad", no i rewelacja ostatnich lat: "Samurai Jack" - cóż za głębokie przesłanie w porównaniu z innymi cartoonami!!
"tajemnicze złote miasta"(wreszcie dostałem to w swoje łapy) klasyka poprostu; dragon ball i wogóe wszystkie bajki lubie oprócz tych nowych typu jackie chan czy bayblade czy coś takiego
heh no ja to najbardziej gumisie i smerfy..... ale tez dosyc starego krecika a z tych nowszych to spongebob.
Haha nie tylko ty bałeś sie buki.Naileprze bajki no nie wiem ja to naibardziej anime lubie a jeśli chodzi o takie puszczane na cartoon network i na podobnych kanałach to naileprzy ozy i drix ,hojrak tchórzliwy pies,dexter labolarory,i inne tego typu ostro wykręcone bajki,pozdro.
oczywiście
cow and chicken
johnny bravo
dexster's laboratory
alicja w krainie czarów
i
syrenka ariel :))
FAMILY GUY RZĄDZI... szkoda że już nie leci na tv4... FUTURAMA (PRZYGODY FRAY'A W KOSMOSIE) niestety też :(
To są najlepsze kreskówki według mnie... no i SIMPSONOWIE
Ed Edd i Eddy, South Park, Owca w Wielkim Mieście, Strażnicy Czasu, Samuraj Jack, Family Guy, Simpsons, Bliźniaki Cramp...
Wszystko co od od Warner Bros., a w szczególności "Animaniacs". Szkoda, że już tego w telewizji nie puszczają...
Mhmmm Bajki są super!!!!!!!!!
Nie wiem, mogą ludzie sobie myśleć, zę jestem dziecko:P:P
Ale jak ja lubie pośmiać się na fajniutkich bakach :P:P
Moje ulubione to:
Filmy: Shrek 1 i 2 (tórjeczka będzie super), Ice Age 1 i 2 (szczególnie leniwiec Sid), Monster Inc., Toy Story (wszyściutkie)...Hmmm nic mi więcej ie przychodzi do głowy...
Cartoons: Mroczne przygody Billego i Mandy, Johnny Bravo, Ed,Edd i Eddy, hmmm Batman(tak tak, stary dobry Batman) i Liga Sprawiedliwych (ale tylko niektóre odcinki - tam gdzie Batman jest, ponieważ Wonderwoman mnie wkurza zawsze :P:P i Superman też :P:P)... Nie wiem co jeszcze...AAAA klasyka - czyli kreskówki Worner Bros. :):)
POZDRAWIAM :))))
Mnie rozwala:
-"Dragon Ball"
-"Jerry i paczka"
-"Spider Man"(1994)
-"Świat według Ludwiczka"
-"South Park"
-"Simpsonowie"
;)