Hey
Mozecie mi polecic jakies nie uglaskane, ciekawe seriale z brudnym klimatem bez zbednej cenzury w stylu "Rescue Me", "The Shield" czy "Breaking Bad" ?
Tylko nie dawajcie prosze czegokolwiek jak leci. Zadne House-y, Prison breaki czy losty mnie nie interesuja.
Maja byc dziwki, alkohol, narkotyki i ciekawe twarde dialogi :D Nie no zart ale mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi :)
Znam juz tez Trawke, The Wire czy Bez skazy.
Zostalo jeszcze cos ciekawego ?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Lukaszx

dexter

użytkownik usunięty
Lukaszx

Californication

Lukaszx

znam obydwa z tym, ze to nie do konca to o co mi chodzilo. Dexter choc wpradzie obejrzalem tylko kilka odcinkow wydawal mi sie taki jakis zbyt grzeczny, porzadny jak na morderce nawet jesli w ten sposob sie tylko kamuflowal. Brakowalo mi prawdziwego oblaknia, nie wiem jak tam z jego morderstwami bo jak mowie obejrzalem raptem kilka odcinkow jednym okiem ale pewno ocenzurowne i niewiele bylo pokzane. Californie mam zamiar wkrotce sobie obejrzec. Jakies inne propozycje ? Moze cos mniej znanego ? Nie musi byc to serial na topie, ktory puszczany jest lub niedawno byl w telewizji publicznej.

Lukaszx

Deadwood. Mroczny i bardzo naturalistyczny, a przekleństw tyle, że włos się jeży na głowie. Zawsze myślałam, że Californication jest wulgarne, ale przy Deadwood to nic ;)

Lukaszx

Dexter zbyt grzeczny? To nie wiem czego ty szukasz...

użytkownik usunięty
Lukaszx

OZ - polecam!

Lukaszx

Nie wiem czy dokładnie o to chodzi, ale spełnia większość kryteriów:

http://www.filmweb.pl/f399264/Czysta+krew,2008

Jest krew, sex, dragi i brudny klimat, aczkolwiek nie wszystkim się podoba takie podejście do tego tematu.
Poza tym większość produkcji telewizji prywatnych jak Showtime (Dexter, Californication) czy HBO nie jest ugłaskana.
Pzdr.

użytkownik usunięty
VisitorQ

Dołączam się, również polecam serial "Czysta krew" i może jeszcze "Rodzina Soprano" ;)

użytkownik usunięty

I może jeszcze "Matrioszki", są bardzo w temacie.

Lukaszx

polecam Mad men. mało doceniany serial, a moim zdaniem wart uwagi

użytkownik usunięty
Lukaszx

prostytuowanie - dollhouse

Lukaszx

O-Z serial o wiezniach ale nie ma nic wspolnego z Prisonbreak - mocny aczkolwiek jakos do mnie nie przemowil.

Deadwood ciekawe, mocne podejscie do westernu tylko Olly wyglada jakby polknal kij od szczotki kiedy sie porusza :)

Dla mnie Dexter pierwsza seria jest kultowy.

Shaganashak

a no i Californication jest boskie :) Duchovny rzadzi.

Lukaszx

Rzym ;]

Lukaszx

Prawo Ulicy
http://www.filmweb.pl/f87721/Prawo+ulicy,2002

użytkownik usunięty
Lukaszx

najlepszy jest "Oz" (nie ma nic wspólnego z krainą oz, tylko nazwa oraz nazwa oddziału), film o życiu w więzieniu, polecam ci, ostre dialogi, chyba w każdym odcinku jest jakiś trup zabity na różne sposoby, jedyne czego brakuje to wątek z ciotami ;P, tylko na początku aryjczyk jednego scwelowałał i to był jego cwel potem ten mu ten mu się tak odegrał że... trzeba zobaczyc! dużo akcji i ostrych dialogów ale też nie ma zbędnych fajerwerków

Lukaszx

To "Czysta krew" dla Ciebie jest pozycją obowiązkową!!!

Sprawdź też "Sekretny dziennik call girl". xD