Właśnie weszłam na filmweb żeby zobaczyć którego odcinka mojego serialu jeszcze nie widziałam..... i wielkie o co chodzi.... co się dzieje???? Gdzie stary przejrzysty layout?! Kogo pogrzało???
Kolejne zmiany... "Gdzie stary przejrzysty layout?!" - odszedł wiele wiele lat temu... potem był "lepszy"... ale człowiek się jakoś przyzwyczaił to tej gorszej wersji i nie było tak źle... ale teraz to już nic się nie da z tym zrobić... dla mnie to już przegięcie... i chyba definitywny powód aby zakonczyć wspłpracę z Filmwebem bo nie widze z tym "nowym" wyglądzie czegokolwiek co by mi sie podobało albo chociaż było przejrzyste, czytelne i przede wszystkim Mi przydatne...
tylko gdzie ja znajdę bazę, która mi wszystko to powie co filmweb :( bez długich godzin uzupełniania obejrzanych seriali i filmów...
Ale z czego widze to tylko oceny i chce obejrzec kopuje.
Jest jakis sposob wyeksportowania oglądnietych odcinków?
Ktoś, kto wymyślił nowy layout nie ma pojęcia o co chodzi użytkownikom wchodzącym w zakładkę seriale.
Ej, no zgoda, że wszystko duże, ale przecież funkcje i sekcje są te same co wcześniej. Weszłam nawet na webarchive, żeby to sprawdzić i jest to co było plus kilka dodatkowych sekcji.
Kumam, że nie wszystkim podoba się styl graficzny, że wszystko duże, ale mówienie, że stare było lepsze, bo były inne funkcje to już przegięcie ;p
Chyba nam się wyświetlają inne werjse strony o serialach, bo u mnie nie ma np. możliwości zaznaczania obejrzanych odcinków. Jest pokazany jakiś przykładowy, którego w ogóle nie oglądam.
Wygląda to tak, jakbym nie miał żadnych seriali w obserwowanych.
bardzo dziwne jest to o czym piszesz - ja mam seriale, które obserwuję i wszystko działa dobrze. Taki przykład widziałam przed zalogowaniem (Suburra i Stranger Things), po zalogowaniu mam normalnie to, co obserwuję. Podeślesz screen?
Mam dokładnie ten sam problem. Napisałem maila na pomoc@filmweb.pl w tej sprawie dziś koło południa - na razie bez odpowiedzi.
Jak się logujesz - przez zewnętrzny serwis (Facebook, Google), czy masz oddzielne login i hasło?
Możliwość zaznaczenia obejrzanego odcinka z serialu który masz w "do obejrzenia" pojawia się dopieru po najechaniu kursorem na plakat serialu lub dopiero po kliknięciu na ten sam plakat. Jeśli o ten problem chodziło....
Przecież strona seriali to jest jakiś dramat. Co z tego, że są "te same funkcjonalności", skoro jej przeglądanie z względnie prostego i komfortowego stało się uciążliwe z racji na zastosowane rozwiązania?
Wielkość kafelek, ukryty moduł z listą odcinków, poziome scrollowanie seriali - słyszał ktoś z projektujących o UX? Naprawdę obecne poruszanie się po stronie ma być wygodniejsze dla użytkownika? Heatmapy pokazywały, że userzy chcą mieć początkowy ekran zawalony najpopularniejszymi serialami na fulla i scrollować 3 ekrany w dół, żeby, by znaleźć listę odcinków czy premier? W jakim modelu biznesowym Filmweb zarobi więcej na tym, że dłużej zajmie dotarcie do do szukanych informacji czy zaznaczenia obejrzanego odcinka? Na pewno frustracja i rzadsze korzystanie ze strony pomoże, lol. Sorry, ale adblock wraca.
Serio, byłbym wdzięczny za wyjaśnienie przez Zespół Filmweb'a, jakie korzyści i usprawnienia ze zmian wynikają.
Btw. może by tak NAPRAWIĆ appkę na iOS, która się wysypuje co klikanaście-kilkadziesiat sekund i NIE PSUĆ dobrze działającej strony www, hmm?
Już myślałam, że to ja jestem ślepa i tylko u mnie tego nie ma. Nosz kurde, coraz gorzej z tym filmwebem ;/ Najpierw taka akcja była z nie wyświetlaniem ulubionych aktorów i jakiś rok nie można było ich zobaczyć. Teraz seriale, dzięki czemu byłam na bieżąco. Całe szczęście jakiś czas temu zainstalowałam sobie apkę TVtime, ale tam nie ma polskich seriali, gdzie czasem trafi się jakiś dobry i się go ogląda. Szkoda, że ze zwiększona ilością reklam nie rośnie poziom tego portalu.
Ale przecież jest ta funkcja dalej dostępna, można zobaczyć które odcinki są do obejrzenia, tylko wygląd się zmienił.
Faktycznie, ale i tak niefunkcjonalne i powinno być na samym początku. Tak to zrobili, że nie widać tego na pierwszy rzut oka.
Brak opcji do spersonalizowania wyglądu pod siebie poprzez "ciasteczka" na urzdzeniu przy nowoczesnym designu za jakim pewnie chce filmweb uznać tą zmianę jest krokiem w tył jeśli chodzi o podejście do odbiorcy. Bo np. nie każdy chce mieć na pierwszym miejscu (na samej górze) "Seriale najpopularniejsze".
Nie zaprzeczę że takie wyświetlanie seriali na pewno lepiej wygląda i jest bardziej funkconalne na komórkach ale dla tych co mają duże ekrany to już takie nie jest dobre.
Na telefonie nie lepiej zainstalować apki? Ona i tak ma inny wygląd od str internetowaj na ekranie komputera. Wygląd aplikacji chyba nie jest powiązany ze stroną internetową (chyba, nie znam się). Wiem, że można w komórce poprzesz wyszukiwarkę odpalić stronę internetową, ale moim zdaniem ona i tak jest mniej funkcjonalna od aplikacji. Sama aplikacja w sobie też ma niestety sporo minusów, ale na komórce wolę ją używać.
Jak można zrobić po raz kolejny taka katastrofe? Rozumiem, że portale muszą się rozwijać, ale powinny na lepsze zamiast na gorsze. Osoba, która to zaprojektowała powinna zapłacić portalowi za taka masakre.
Pomoże ktoś ze zrobieniem eksportu?
Jednym słowem tragedia stary wygląd był lepszy przejrzysty to co jest teraz to jakieś nieporozumienie :( POWINNI DAĆ MOŻLIWOŚĆ ZMIANY NA STARY WYGLĄD !!!
pewnie przejrzysta wersja jest jak kupisz premium xD , tak delikatnie zachęcają, na siłę "ulepszając" coś co działa dobrze; zresztą nie pierwszy raz
to co teraz odpi$^dolili jest totalnie niefunkcjonalne, jakaś ku*$a przeglądarka obrazków, najważniejsze informacje ukryte a czcionka mała, szara na czarnym tle.... ja pi$&#ole....