W latach 90. wyświetlano w TVP2 serial komediowy, nie miał zbyt wiele odcinków. Niewiele pamiętam, poza tym, że pokładałem się ze śmiechu. Gdy przestali pokazywać "Jasia Fasolę" to puszczali w tym samym czasie antenowym i nie wydawał mi się dużo gorszy. Serial miał formułę sketch-show i na pewno nie był produkcji amerykańskiej i raczej nie brytyjskiej, coś mi się kojarzy, że jakiś taki nietypowy kraj (Belgia? Holandia? Niemcy? Włochy?). Był wyświetlany pod tytułem "Ojej, ojej!". Czy ktoś z Was zna oryginalny tytuł? Bo jestem pewien, że skoro serial był zabawny, to jakieś odcinki albo ich fragmenty krążą gdzieś po jutubach itp., ale nie znając tytułu się nie znajdzie.
Według starych archiwów telewizyjnych Wikipedii jest to belgijski program rozrywkowy "Ojej, ojej" właśnie. Także powstał pewnie przed 1992 r. i jest to faktycznie Belgia. Teraz pozostaje to jakoś namierzyć.
Może to był "Benidorm" ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Benidorm_(Belgian_TV_series)
Kojarzę coś podobnego (jakby program tego typu), w którym w jednym z epizodów obrzucali się nawzajem tortami i w pewnym momencie dwóch gości nie wytrzymało nerwowo. Podeszli do jednego młodego gościa, co rzucał tortami i podnieśli go. On krzyknął "Jestem za młody, żeby umierać !", a oni go przerzucili przez ścianę, aż się dziura zrobiła. Ale czy o ten program (bądź serial) chodzi, to ja nie wiem.