Serial pod tą nazwą jest reklamowany na stacji Universal, ma być puszczany od lutego. Szukam oryginalnego tytułu, ale nie mogę znaleźć w sieci żadnych informacji. Fabuła wygląda tak, że policjant budzi się z wieloletniej śpiączki i wraca na służbę odkrywając na nowo świat i poznając XXI wiek. Nastawienie raczej komediowe. Może ktoś kojarzy?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
AgentB

mowia w reklamie jak sie nazywa ten glina i to jest tez chyba tytuł oryginalu: MICK BRISGAU

AgentB

Der letzte Bulle to niemiecki tytuł, a The last cop angielski :)

Porsenninha

Nie spodziewałem się, że to niemiecki serial. Chyba sobie odpuszczę :)

AgentB

Uwazasz ze jak niemieckie to nie warto ogladac? Ja tez tak zawsze myslalam do czasu gdy zaczelam ogladac serial kobra 11, moze wybuchy samochodów są tam troche naciagane ale naprawde warto oglądnąć :D

AgentB

A dlaczego? Masz coś do niemieckich filmów czy seriali?

AgentB

Poprzednicy podali już tytuł w oryginalnej wersji. Serial ten jest pierwowzorem innego serialu, bardziej znanego w Polsce pt. "Falco", który jest francuską wersją niemieckiego oryginału.

KLAssurbanipal

Falco nie jest francuską wersją "Letzte Bulle", to całkowicie oddzielny pomysł i scenariusz. Oprócz wątku śpiączki nie mają ze sobą te seriale nic wspólnego. "Ostatni glina" to taka serialowa komedia kryminalna, a Falco to dużo poważniejsza i smutniejsza historia policyjna, pozbawiona jakiegokolwiek humoru. Poza tym Brisgau zapadł w śpiączkę na początku lat 80 i z zupełnie innego powodu, a Falco w 1991 i wątek reakcji na świat który się zmienił jest w ogóle nieistotny w "Falco"
Natomiast powstały inne zagraniczne wersje, m.in. estońska i japońska, w planach jest też amerykańska.