heh, wlasnie wczoraj przez przypadek (tak, wiem, przez przypadek to sie dzieci robi :) ) widzialem film "JASON X". Czy to próba "ciągnięcia" dalej historii Jasona? Nawet mi sie podobal, ale widze ze musi byc ze mna cos nie tak, bo duzo ludzi mowi ze im dalej tym coraz gorzej, a mnie sie podobalo tak samo.

Tak na marginesie, moze mi ktos tak mniej wiecej (po krotce) opisac historie Jasona i jego rodziny i dlaczego ciagle nosi ta maske hokejową ?? Pozdrawiam...

użytkownik usunięty
Safari

tu znajdziesz odp:

http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=8684#121871 [www.filmweb.pl/FilmDesc ...]

A co do kontynuacji do Jason X jest już 10 częścią Piątku 13... jest również jedenasta "Freddy vs. Jason" 2003r.

Czytałem i tam nie ma odpowiedzi :/ Z tego co pamietam to chodzi o jakas zemste ale wolalbym wiedziec cos wiecej. Dzieki za cokolwiek. Pozdrawiam...

Safari

W pierwszej części Jason nosił zwykłą papierową torbę na głowie. Dopiero później został "ulepszony" przez twórców i dostał hokejową maskę :)

użytkownik usunięty
Cypisek

hheheheh

W pierwszej częścci to Jasona w ogóle nie bylo////

użytkownik usunięty

W pierwszej części mściła się za śmierć Jasona jego matka... i na koniec filmu jedna dziewczyn obcięła jej łeb... rzekomo Jason to widział i w drugiej części gdzie akcja rozgrywała się już pięć lat później zabijał każdego kto wstąpi na teren Camp Crystal Lake,,, A maskę to miał dopiero od trzeciej części... Obejrz całą serię bo jest naprawdę warto... ja mam ją w Divx..(tak dla ciekawości) Pozdro

Oglądałem całą serię :) Masz rację z tą pierwszą częścią (chociaż wydaje mi się, że Jason się jednak pod koniec na chwilę pojawił), ale niestety mogło mi się pomieszać. Schemat jest wszędzie podobny :)

użytkownik usunięty
Cypisek

Owszem na koniec pojawił się jako mały chlopiec żeby wciągnąć do rzeki tą dziewczynę, która obcięła jego matce łeb... Ale poźniej obudziła się w szpitalu i wszystko skończyło sie dobrze,,, Ale w drugiej części nie bylo zmiłuj!!! Jason dopadł ją w jej mieszkaniu i wbił jej śrubokręt w głowę... Pozdro

Nie oglądalem wszystkich części Piątku 13, ale jedna scena z bodajże 4 czy 5 zapadła mi w pamięć - jak Jason złapał jakąś laskę w śpiworze i przywalił nią o drzewo, jak workiem. Ale ubaw miałem wtedy. Makabryczne, co? :-)

użytkownik usunięty
TenTamTen

Byla to siódma część.... Niezła akcja...

Safari

nosi maske hokejowa poniewaz ma okropna twarz jason boi sie wody poniewaz kiedy byl dzieckiem omalo co by nie utonał dzieci smaily sie z Jasona wszyscy go odrzucili z wyjatkiem matki i to ona właśnie zabijala w pierwszej cześci piatku trzynastego potem kiedy zginela mscil sie jej potworek czyli Jason

Safari

była to część dziesiąta o czym świadczy X w tytule. peace

Leon_B_Fink

hehe, ciekawe rzeczy tu piszecie, widze ze bede musial jednak obejrzec od poczatku jeszcze raz :) Rzeczywiscie strasznie schematyczny jest cala ta seria (od ktorejs czesci): Jason zostaje przywrocony do zycia jakos (zawsze inaczej), potem przez ok. 90 min wybija zdecydowana wiekszosc obsady czym popadnie (widly, pila, maczeta, etc.) a na koniec zostaje "usmiercony" przez jedynego ocalalego z tej jatki żeby znow w kolejnej czesci zostac przywrocony do zycia :)

Napisalem ten temat poniewaz z tego co pamietam w czesci 8 bodajze chemikalia powoduja ze Jason przeistacza sie w chlopaka w wieku ok 10 lat i myslalem ze to koniec Jasona, ale widze ze jednak nie...

JASON RULEZ :D