Witam szczerze mówiąc zakładam ten wątek bo nie wiem czy już coś zemną nie tak ale lubie oglądać seriale dobre seriale lecz gdy włanczam Polski telewizor i obojętnie jaka stacja emituje serial to łzy cisną mi się w oczy boże Czy kraj 40 milionowy potrafi tylko tworzyć seriale typu M jak miłość Na wspólnej czy takie na Polsacie bzdety nie potrafimy coś stworzyć z jajem dobrego wciągającegociekawego zagatkowego coś co skłoniło by do myślenia???
Wszystkie polskie seriale wyżej wymienione są fajne nie ukrywam dla grona tych milionów co to oglądają to widocznie się im podoba ale wątek i scenariusz jest jeden miłość zdrada ktoś kogoś żucił ktoś z kimś ma dziecko itd.............. wszystko na jedno kopyto nie potrafimy tworzyć serialów typu fantasy o sporcie piłce nożnej jakiejś dyscyplinie tematycznych Amerykanie ludzie którzypodobno zawsze i wszystko mają za kase i żyją nie tak jak polak by przeżyć (od 10 do 10) ale by się cieszyć życiem podróżowac potrafią stworzyć hiciory które nas Polaków wprawiają w takie zainteresowanie że od monitorów nie możemy odejść mówie to na podstawie ilości torrentów ściągniętych seriali typu: Heroes,Jericho,Stargate Atlantis,Grey's Anatomy itd.....
jak by ktoś zliczył ilość ściągniętych odcinków w postacji torrentów to głowa boli jakie one popularne!!!!
Kiedy się ta nasza telewizja zmieni i kiedy zaczną wkońcu coś smaemu tworzyć a nie płacić gruby szmal za amerykańskie seriale???
Jedyna dość dobra produkcja jak na Polskie warunki to "Wiedźmin" ale oczywiście się szybko skończył i żadnej najmniejszej kontynuacji nie ma nic z tego gatunku!!!
Porównanie szybkie serial ogólnie o tym samym ta sama tematyka lecz jak różna akcja Grey's Anatomy kontra Na dobre i na złe
Amerykanie pokazują akcje dokładnośc medyczną fabułe potrafią zainteresować przedstawić losy lekarzy ofiar zachęcić widzów
Polacy pokazują akcje szybko nie dokladnie często z błędami opierają się standardowo na miłości związkach i bardziej serial dotyczy życia lekarzy a nie samej pracy ich standaryzacjia czyli miłość zdrada nic na faktach o życiu (jakoś nie słyszałem w żadnym filnmie kurw... itd nic realiów polskich zero ukazania chodźby Polskich realiów medycyny zero naturalnych zachowań wszystko prosto linijne kosmetyczne
To krótkie porównanie Kiedy bedzie serial o nas naszych zachowaniach o życiu nie z telewizora ale z realu przeniesione na telewizor i papier bo wkońcu to robią Amerykanie a my się tylko tym zachwycamy nic nadzwyczajnego nie przedstawiają ale robią to dobrze i dokładnie!!!!!???? Czekam na wasze opinie
aha jeszcze zapomniałem dodać dość dobrej produkcji Polskiej oficer oficerowie i tyle jak na Polske tylko tyle na tyle nas stać......????
Przypuszczam, że gdyby Polacy zrobili coś w bardziej amerykańskim stylu, to wszyscy narzekaliby, że nie potrafimy robić filmów po swojemu, że za bardzo amerykański, że podróba itd. itp. Chyba jednak polscy twórcy powinni znależć własny ciekawy styl i przede wszystkim ciekawą historię na serial i to dość rozbudowaną. Ja muszę przyznać, że nie lubię polskich seriali i jak dla mnie niech ich wogóle nie kręcą, jeśli tak mają wyglądać. Lepiej niech wydają kasę na amerykańskie...
Zawsze mówi się że nasze filmy seriale są za mała kase bo nie ma kaski na nie i dlatego są takie jakie są brak efektów specjalnych jak są to straszne ( na westernach były lepsze pół wieku temu) cały czas smęci się o kasie i kasie a tu kapuste wydaje się na amerykańskie seriale wzbogaca się kino amerykańskie i stacje amerykańskie aby wykupić prawo do emsji zamiast swoje robić ale nie takie coś jak jest do tej pory o jednym i tym samym jak dotychczasowe seriale polskie nie wieże w stwierdzenie że dobrego serialu Polskiego by publika w naszym kraju nie doceniła