Witam, może ktoś polecić jakiś dobry serial ? Tematyka bez znaczenia...natomiast interesuje mnie typ serialu, ewentualnie S-F , fantasy...ale głównie chodzi o taki w którym każdy odcinek jest zależny od poprzedniego, a nie jeden motyw na jeden serial i każdy kolejny odcinek to w sumie nowy serial...
Seriale które specjalnie przypadły mi do gustu :
Obecnie oglądam i jestem zachwycony :
The Walking Dead, Z Nation, Black Sails, Da Vinci's Demons.
Wcześniej oglądałem (całe) :
Rzym, Spartacus, Carnivàle, Rodzina Soprano.
Seriale które oglądałem 1-2 odcinki ale kompletnie nie dla mnie :
Gra o tron, Breaking Bad, Vikings, Dexter, Dr. House, Supernatural, Sons of Anarchy, Boardwalk Empire... i pewnie jeszcze jakieś o których nie pamiętam...
Wszelkie propozycje będą mile widziane !
O dzięki wielkie ! Właśnie o takie seriale mi chodziło o których nie słyszałem, no w sumie tylko o jednym Battlestar Galactica, jak tylko obejrzę pierwsze odcinki to dam znać co i jak ! :)
Nie zmienia to faktu, że czekam na następne propozycje !
Polecalbym tez nie zrazac sie 1-2 odcinkami, taki np. Supernatural jest pozniej swietny, z ciagla fabula. Mimo iz 1 sezon jest slaby i w sumie w wiekszosci kazdy odcinek o czym innym, ale jakos pod koniec 1 sezonu zaczyna to co w serialu najlepsze.
Ile to juz seriali mnie zaskakiwalo po slabych odcinkach, czasami nawet po slabych sezonach, a robil sie kapitalny serial.
Wiem... ale Ja osobiście mam tak, że muszę załapać to coś już w pierwszym odcinku i wcale nie chodzi o fabułę tylko sposób wykonania danego serialu, scenografia, dzwięk, aktorzy, montaż , klimat...
Dzięki, juz załatwiam sobie : Jeremiah, Firefly, Fargo, Utopia, Orphan Black, Humans,, Fortitude, Doctor Who, Survivors, Salem, Banshee
Fear The Walking Dead, Banshee, Daredevil, Fargo, Hannibal, Prison Break, Utopia, Orphan Black - wszystkie te seriale wciągnęły mnie od razu po pierwszym odcinku, może coś sobie wybierzesz.
Dla takich tytułów jak Sons of Anarchy, Breaking Bad czy Gra o Tron warto się przemęczyć przez te pierwsze parę odcinków. Seriale te mają to do siebie, że na początku są mało ciekawe, jednak im dalej, tym lepiej.
TWD jak pisałem wcześniej oglądam, bardzo dobry serial, ale pod względem zombie, oraz klimatu, zabawy, akcji przebija go Z Nation :), załatwiam sobie podane przez Ciebie: Banshee, Fargo, Hannibal, Utopia, Orphan Black.
Dzieki wielkie.
Chodzi mi o Fear The Walking Dead, póki co jednosezonowy prequel TWD. Pierwowzorowi nie dorównuje, ale warto to sprawdzić.
A to też widziałem, sorry nie doczytałem dokładnie, ale moim zdaniem te 6 odcinków było całkiem dobre :)
Wszystkie 3 podane przez Ciebie seriale spróbuje zacząć oglądać , według opisów zapowiadają się ciekawie, dzięki
http://www.filmweb.pl/serial/Miasteczko+Wayward+Pines-2015-677970
http://www.filmweb.pl/serial/Jordskott-2015-653858
Myślę, że będziesz zadowolony. W pierwszym s-f, w drugim elementy fantasy.
Z nowosci - The Last Kingdom, z dnia na dzien zyskuje na popularnosci. Nie przejmuj sie, ze nie polubiles "Wikingow", ten serial jest ich przeciwienstwem.
Utopia - arcydzielo
Black Mirror - Obok filmu Ex Machina jedyna dobra produkcja SF ostatnich kilku lat
Sense8- SF od Wachowskich w dosyc luznym, przygodowym wydaniu. Casting do tego serialu robil geniusz, az 8 bohaterow, a kazdy potrafi zawladnac sercem widza.
Glee
Silicon Valley
Deutschland 83 <--- Naprawdę polecam, mało znany serial (pewnie dlatego że niemiecki) a jest świetny, bez problemu znajdziesz do niego polskie napisy ;)
Mr. Selfridge
Mr. Robot
Sense8
Bates Motel
The Knick
Orphan Black
Downton Abbey