Już nie raz mi pomogliście z tytułem dawno zapomnianego serialu na którym mi zależało więc liczę, że kolejny raz mnie "zaspokoicie" :P
Jedyne co pamiętam to to, że była to grupka 3-5 kobiet? przyjaciółek? Które walczyły z różnego rodzaju przeciwnikami (nie pamiętam dokładnie jakimi). Ale głównym i pamiętnym elementem było to, że posługiwały się... bronią umieszczoną mniej więcej na nadgarstkach. Tak od nadgarstka do łokcia.(?) Do tego szczegół, który jeszcze zapamiętałem to fakt, że strzelając z tej broni, drugą dłoń kładły właśnie na niej. Były to takie śmieszne pociski w stylu gwiezdnych wojen. Każda bodajże miała własny kolor "pocisków". Wiem, że to mało informacji ale skoro ja zapamiętałem ten serial tylko po tej "broni" i nie kojarzę aby w tamtych czasach był drugi taki serial to myślę, że i wielu z was wystarczy ten szczegół.
Po opisie tej broni, coś mi świta w głowie. Widziałem to kiedyś, ale nie mam pojęcia jak się nazywa.
Żeby lepiej zobrazować jeszcze tę broń to BARDZO podobną posługiwali się goście w filmie Kowboje i obcy z 2011 roku. Prawie identyczna, tylko wiadomo... tamten serial leciał w latach ~90'.
Też od razu o tym serialu pomyślałem.
Był dziwnie emitowany w TV Polsat - łączyli dwa mini-odcinki z dwóch różnych seriali w jeden odcinek, który był właśnie potem wyświetlany.
Pakiet Cleopatra 2525 + Jack of All Trades (coś w stylu Piratów z Karaibów)