W latach 90' na Polsacie leciał serial o chłopaku (niestety nie pamiętam jego imienia), który w wyniku wypadku zapadł w śpiączkę. Akcja filmu toczyła się nie tylko w śiewecie realnym, w którym pokazywano perypetie przyjaciół oraz matki bohatera, próbujących przywrócić go do zdrowia, ale również w jego podświadomości. Podróżował on tam przez świat, w którym żyły same dzieci. Celem jego wędrówki był najstarszy dzieciak o imieniu Brad (chyba). Tak samo miał na imię nieżyjący ojciec bohatera, który był często wspominany w serialu. Brad miał mu pomóc w powrocie do świata realnego. W podróży towarzyszyli mu chłopak i dziewczyna. Byli oni odzwierciedleniem jego realnych przyjaciół. Nie wiem jak bohater wybudził się ze śpiączki, ale widziałem kilka odcinków z późniejszych serii i tam już żył w normalnym świecie, ale w jego umyśle nadal toczyły się wydarzenia (coś jakby cierpiał na schizofrenię). W tym późniejszym sezonie, w swiecie fikcyjnym pojawili się dorośli, jednak ich świat był odzielony murem o świata dzieci. Jeszcze jedno, Przez wszystkie sezony przewijał się główny antagonista naszego bohatera o przezwisku Paluch (przynajmniej w polastaowskim tłumaczeniu). Mam nadzieję, że dobrze nakreśliłem fabułę serialu. Z góry dzięki za pomoc.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Ford_Transit_Coppola

Pisałem już o tym w moim temacie ale jeszcze dodam tutaj :) Czy to nie przypadkiem to : http://www.youtube.com/watch?v=9Dhk3wdEQok