Prison Break czy odniesie sukces w polskiej TV? pomijajac beznadziejny pl tytul "skazany na smierc" no i przerwy na reklamy.

sqwo

Myślę że odniesie,chodźby ze względu na zagorzałe rzesze jego wielbicieli(którzy już serial widzieli,ae chętnie obejrzą jeszcze raz-tak jak ja) :)

użytkownik usunięty

Nie. Szybko pojawi się taniec z gwiazdami i niestety nikt nie będzie tego oglądał. A wtedy Polsat przeniesie godzine transmisji na np 23.

MoszeUsz

Takie nocne seanse organizuje widzom chyba tylko TVN :)

sqwo

Wg. mnie odniesie, to jeden z lepszych seriali.

użytkownik usunięty
Aenama

a ma leciec? kiedy i na czym ... ?

Ale Pytanie, no jasne że odniesie, dziwie sie że 24 godizny nie odniósł takiego sukcesu jak powinien:/

Doctor_CayyMan

Whaat!? "24 godziny" to sheet.Dziwię się, że wogóle odniusł sukces(chociaż nie w polsce jest wielu idiotów)

betlinski0391

"sheet" "odniusł" "najleprzy" ???

ottak

"wogóle" ?

będzie leciec na polsacie od 21 stycznia w niedziele o 20.

sqwo

Myślę, że serial Prison Break odniesie sukces w naszej TV, bo najleprzy serial jaki w życiu oglądałem.Moim zdaniem (jeżeli takie jest moje zdanie to tak jest) jest milion razy leprzy od LOST, ponieważ każda sekunda filmu trzyma widza w napięciu.Dziwię się dlaczego nie będzie emitowany przez TVP (na TVP w styczniu puszczą "the 4400"). Nie ogladałem jaszcze całego Prison Break (jestem na 10 odc.2 sezonu), ale wiem że jest RULES.Zachęcam do obejrzenia.Z niecierpliwoscią czeka na następne odcinki.

sqwo

Nie widziałam ani jednego odcinka, ale jeśli będzie w telewizji na pewno z chęcią obejrzę. Dlaczego? Mój znajomy tak mi reklamuje ten film, bo on zagorzały fan tego serialu ściągał wszystkie odcinki i oglądał streszczając mi je. Coś w tym musi być;)

olga02

Ludzie,a kto jest autorem polskiego tytułu??!! przecież to jakaś porażka :/ no ale pomijając tytuł myślę, że odniesie, bo to jest zdecydowanie najlepszy serial, jaki w życiu oglądałam, a było ich trochę ;) jest o niebo lepszy niż Lost, a przecież ludzie już na tym punkcie nieco świrowali, więc sądzę, że to będzie hit. A tak poza tym, to kiedy i gdzie mają go emitować? ja z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki drugiego sezono, bo wszystkie poprzednie pochłonęłam na kilka razy :D

sqwo

Prison Break na pewno odniesie sukces jesli tylko bedzie dobrze rozreklamowany i nawet Taniec z Gwiazdami nie da mu rady bo jeden jest adresowany do mezczyzn a drugi do kobiet, warunkiem sa dwa telewizory :D

---------------
funpics.pl & prison break fan

sqwo

Jestem trochę sceptycznie nastawiony do tego hura optymizmu.Będzie bardzo ciężko odnieść tak duży sukces.Większość zna już ten serial(chcących oglądać)i albo lektor nie będzie im odpowiadał,albo reklamy będą za długie.Prawdopodobnie stanie się tak,że serial zostanie przeniesiony na późne godziny(ze względu na dużą ilość scen w więzieniu(KRRitv) i niską oglądalność) i wtedy dociągną do Wielkanocy i przesuną na pory nocne,gdzie już nikt nie będzie w stanie tego zobaczyć.

Oczywiście bardzo lubię ten serial,ale tylko do momentu(kto widział,ten wie jakiego nie będę spoilerował).Nie przeszkadza mi,że puszczą go na Polsacie(wyczuwa się gdzie na odcinku były reklamy),chciałbym tylko,żeby tłumaczenie było dobrze zrobione i może jak czas pozwoli to zobaczę(i tak mam na płytach)

Pytanie na marginesie kto wymyśliłby lepszy tytuł?

ptaszeq

Jestem fanem tego serialu i może dlatego już do tytułu orginalnego się przyzwycziłem, że ten polski mi w ogóle nie podchodzi i dlatego z grupa znajomych piszemy codziennie do polsatu na adres poczta@polsat.com.pl po kilka maili z różnych kont by zostali przy orginale. Was też zachęcam.

Jak sie dowiedziałem,że będzie w tv to myslałem że oszaleje gdyż wiem że przez to szybciej wyjdzie w Polsce wydanie na DVD, ale po usłyszeniu tytułu sie wkurzyłem bo nie chciałbym na opakowaniu i każdym ocinku czytać że to skazany na śmierć...

Ale przy tym serialu czekac na każdy odcinek tydzień to można się wykończyć :D a oglądając drugą serie na 14odc. trzeba miesiąc!!! ale już niedługo 23 będzie... miodzio :D

sqwo

odniesie sukces, bo to tylko my (czyli ci którzy już widzieli wszystkie dotchczasowe odcinki PB) będziemy zauważać błędy w tłumaczeniu czy jakieś tam inne rzeczy typu głupi polski tytuł. Ludzie którzy PB nigdy wcześniej nie widzieli nie zwrócą na to uwagi, a serial ich wciągnie tak samo jak i nas =] Ale współczuję im że nie będzie im dane słyszeć wyraźnie głosów aktorów bo w przypadku tego serialu to naprawdę baardzo ważne ;P
I mam cichą nadzieję ze jednak ksywek bohaterów nie będą tłumaczyć... bo jak tak sobie przypomnę co na polsacie zrobili z Wolverinem i Strom z X-Menów... (Wilk i Burza :/ ) to trochę się o to boję

sqwo

Mysle,ze odniesie. W koncu serial rewelacyjny:D Wspolczuje tylko:
1.Tlumeczenia i lektora:P
2.Tygodniowych przerw - dla niektorych juz wczesniej to byla meka:P
3.no i oczywiscie ton reklam:PP

A poza tym zycze milej zabawy:D I duzej liczby widzow...i czekam na wydanie DVD:D

użytkownik usunięty
Pita

Będzie cięzko bowiem TVP wkracza z drugą serią "Rancza" i serial jest komediowy a ten sensacyjny a wiadomo że ludzie wolą komedie na wieczór niż cięzkie kino sensacyjne , zresztą zobaczymy.

Premierowe odcinki PB obejrzało 7 mln. widzów, czyli tylko 3 mln. mniej niż w Stanach Zjednoczonych. "Ranczo" mialo swoje chwile świetności w ubiegłym roku (4-5 mln. widzów) ale moim zdaniem konfrontacji z PB nie wygra.

Jancio

W ramach uzupełnienia...bieżące dane dot.oglądalności seriali w dniach 29.01-4.02 (raport AGB Nielsen Media dla MediaLink.pl)

Niezmiennie "króluje" serial "M jak miłość" ale jeśli już porównywać amerykańskie seriale emitowane w Polsacie i TVN to wygląda to następująco:

Prison Break (Skazany na śmierć) Polsat - 6.343.237 widzów
CSI: Miami (Kryminalne zagadki Miami) Polsat - 4.708.574 widzów
Close to Home (Krok od domu) TVN - 2.907.252 widzów
Without a Trace (Bez śladu) TVN - 2.833.239 widzów

Jeśli uzupełnić te dane o wyniki oglądalności serialu 4400 emitowanego w TVP (nieco powyżej 3 mln. widzów w styczniu) to mamy pełny obraz kto zyskuje na serialach a kto traci.

sqwo

"Prison Break" (jak na razie) jest serialem rewelacyjnym. Każda minuta trzyma w napięciu, nie ma tutaj kiczowatych i nienaturalnych postaci, kino ambitne też to, to nie jest, wiec zwolenników powinno być sporo. Ja wybieram niedzielny seans przed Polsatem, ponieważ zobaczę świetnie zapowiadający się serial "PB" a zaraz po nim genialne gospodynie domowe czyli "Gotowe na wszystko". Takiej mocy nie zatrzyma nawet "Ranczo", "Tańce z gwiazdami" czy inne badziewia...
P.S.- Szczerze... nie znam się za bardzo na temacie seriali, ale boję się tylko o to czy od razu puszczą drugi sezon, ponieważ wiele osób może się zniesmaczyć długą przerwą !?

sqwo

wspolczuje czekania caly tydzien na nastepny odcinek :) ja mam na szczecie na plytach :D :*

sqwo

bardzo fajny serial, ale zapewne nie odniesie sukcesu ... moze to i lepiej, po co oglądać to co wszyscy, bo jest na topie

lollypop

Wybacz że to napiszę - czytaj ze zrozumieniem. Już odniósł sukces. Zdeklasował wszystkie serialowe pozycje emitowane w TV poza "M jak miłość" (ten to jest bezkonkurencyjny :P)
Nie oglądam PB w Polsacie bo pierwszy sezon już oglądałem a jestem w połowie drugiego, ale uważam że wpływ na taką a nie inną oglądalność ma nie tylko to, że jest na topie ale także poziom tego serialu. Wiele innych seriale też jest na topie ale IMHO nie dorównują Prison Break.

sqwo

Już odniosło.

sqwo

Myślę że jest rewelacyjny i mam nadzieję, że nie zostanie ucięty w połowie jak to polsat ma w zwyczaju. Dawno żaden serial mnie tak nie wciągnał. Ja go mogę oglądać nawet po 23 :P

sqwo

Film jest naprawde dobry, mi sie podoba, ale część ludzi zachwyca sie nim tylko dlatego, że został okrzyknięty przez polsat takim fenomenem. Gdyby nie to, patrzyliby w ekran ze średnim zainteresowaniem.

nija_3

Jancio napisał:
Prison Break (Skazany na śmierć) Polsat - 6.343.237 widzów
CSI: Miami (Kryminalne zagadki Miami) Polsat - 4.708.574 widzów
Close to Home (Krok od domu) TVN - 2.907.252 widzów
Without a Trace (Bez śladu) TVN - 2.833.239 widzów

Wszystko fajnie tylko na jakiej podstawie stacje biorą takie dane? Przecież ankieta obejmuje przeważnie 1000 losowo wybranych osób a nie całą populacje
narodu :)Czyli dane takie należy chyba traktować z przymrużeniem oka

mac_latawiec

Przede wszystkim to nie stacje "biorą dane" tylko wyspecjalizowane firmy badawcze przeprowadzają badania telemetryczne (ciekawie brzmi) na widzach na zlecenie stacji tv czy internetowych portali medialnych. W Polsce prowadzą je AGB Nielsen Media Research oraz OBOP. Na temat wskaźnika oglądalności tzw. wskaźnika Nielsena poczytaj na necie.
Druga sprawa - dane tego typu nie są 100% odzwierciedleniem kto i co ogląda a jedynie sondażem który z wyjątkowo dużą dokładnością potrafi zobrazować rzeczywistą oglądalność. Przykład - Jak bardzo wyniki sondaży wyborczych odzwierciedlają późniejsze oficjalne wyniki wyborów. Niby po co sondować preferencje 100% obywateli? :) Wystarczą reprezentatywne próby statystyczne. Jak dla mnie tego rodzaju dane są jak najbardziej wiarygodne i obrazowe.

mac_latawiec

co Ty opowiadasz :P przecięz to jest oglądalność! czyli liczba osób które oglądały w danym momencie ten program :) Same fakty, nie ankieta.

Fluorescent

To przy okazji szczegółowe wyniki oglądalności 4 pierwszych odcinków wyemitowanych na Polsacie..

Odcinek 1 (28.01.2007) - 6 943 808 widzów
odcinek 2 (28.01.2007) - 6 942 087 widzów
odcinek 3 (4.02.2007) - 6 343 237 widzów
odcinek 4 (11.02.2007) - 5 927 375 widzów

sqwo

no co ty xD oczywiscie ze tak!! to jest najlepszy film na swicie ;Dnikt go nie pobije pozdro dla fanow =*=*

martusia_kcm

Ha! ogladalnosc juz spada! hura!!

Gigacz

Oj dzieciaku, zrozumiem twoją radość gdy podasz przykład (konkretny) wyników oglądalności amerykańskiego serialu któremu oglądalność rośnie z kolejnymi odcinkami. Super miło byłoby gdyby to był przykład z polskich stacji :)

sqwo

no co ty xD oczywiscie ze tak!! to jest najlepszy film na swicie ;Dnikt go nie pobije pozdro dla fanow =*=*

martusia_kcm

ten serial jest najlepszy fajnie że dali go już na Polsacie

sqwo

Jasne że odniesie!!!
Jak dla mnie serial jest rewelacyjny (pomijając polskie tłumaczenie skazanego...),wciągający nie pozwalający odejść telewizora.
Juz dawno nie oglądałam tak dobrego serialu:)
Pozdrówki