Ja osobiście bardzo go lubię, Plebania jest fajna, może nie rewelacyjna ale gra tam Dorotka Nowakowska (Wala) a ja ją uwielbiam...napewno wolę ten serial od M jak miłość, którego osobiscie nie znosze i uważam za nudny i bez pomysłu.
A kogo najbardziej lubisz w naszym serialu) Bo ja mam słabość do Wali( jest moim zdaniem bardzo ładna) i Jury. Poza tym jako kobieta musze stwierdzić, że ksiądz wikary Antek ma niezwykle słodki uśmiech. Plebania jest ok...
To ja już wolę "Klan" od tej pożal się Boże plebanii.......... no właśnie Moda na sukces jest najlepsza!! ;-)
Layne Staley, pewnie bym polubiał (serio) jakbym miał na to czas. Co prawda tylko Chuck Norris wie ile jest odcinków "Mody na sukces", ale podziwiam to, że serial przez 20 lat potrafi utrzymać się na antenie.
Mój ulubiony bohater to stary, dobry ksiądz proboszcz. Lubię jeszcze tego Józka (mamcia) i generalnie serial jest spoko. Ci co się o nim krytycznie wypowiadają (99% FW) w większości oglądali tylko kilka odcinków albo i wcale. A ci co wcale nie oglądali to wolą powiedzieć, że serial jest beznadziejny no, bo po co się przeciwstawiać skoro można przyłączyć się do większości. No bo jak już widać, że w serialu jest ksiądz to oznacza, że jest beznadziejny. A co to wina serialu, że masa ludzi ma o kiężach takie a nie inne zdanie. Po prostu was ziomy nie rozumiem. Jest na FW tylko jeden gość, który jest spoko a jest to STING K. Osobiście uważa, że serial jest beznadziejny i ogólnie nie lubi seriali obyczajowych, ale szanuje to, że inni je lubią. Bierzcie przykład.
Jak to? Tylko jeden porządny człowiek? A co z resztą, która nie zabiera głosu? Dlaczego automatycznie uznajesz, że oni też mają zamiar mieszać z błotem seriale i wszystkich którzy je lubią?
Nie przepadam za serialami, na większość reaguję alergicznie. Czasem z nudów albo dla zabawy obejrzę parę odcinków, ale muszę nie mieć już nic innego do roboty. Ale nie mam zamiaru nikogo krytykować. Chce ktoś wciągać się w nienaturalnie poplątane losy telenowelowych bohaterów? Proszę bardzo!
Trochę sie zezłościłam, bo nie cierpię uogólnień i wsadzania wszystkich do jednego worka. Ale zgodzę się: bierzcie przykład, niech każdy robi to co lubi i nie wsadza za bardzo nosa w cudze życie (i telewizor;)
Do Wiski:
I tu się z tobą nie zgodzę, bo kiedyś w wakacje był taki okres kiedy nie za bardzo miałem co robić, więcz nudów oglądałem Plebanie - chyba dwa odcinki dziennie, więc nie powielam głosów ot tak sobie,..... Serial okropnie znudził mnie po kilku odcinkach, potem jeszcze do niego wróciłem (z nudów) ale sorry odrzucało mnie! Wolałem poczytać cuś ciekawego..... Ten serial zresztą podobnie jak Klan, nie wnosi nic nowego, jest beznadziejny, w kółko to samo i jeszcze babcia Józia - a feeee...... Taki cukierkowaty....bleee. Złotopolscy są oki, bo tam przynajmniej wiadomo że to są po prostu jaja i samoośmieszanie...
Do Wiski:
O co chodzi z tym, żebyś mnie polubił jakbyś miał czas??? --- bo nie rozumim.
A ja Plebanie to oglądałem tylko (w wakacje 2002r.) kilkanaście odcinków pamiętam, że byly to odcinki jak taki gościo "Mulak"pil i bił żone. To bylo ciekawe.; A teraz nie oglądam bo ja sie brzydzę tym gównem. Emka króluje.
... a już wiem. Chodzilo Ci o to, żebyś nie polubił mnie, tylko Mode na Sukces. Kur***a ale lipe zwalilem. Ta moja glowa dziś coś sie zawiesza. Pozdro
Do Lothriel i Asi z Zielonego i ogólnie wszystkich:
Nie mówiłem, że wszyscy tak oceniają, ale większość. Jak ktoś się poczuł urażony to sorry...Na pewno tego nie chciałem. Ale sami musicie przyznać, że dużo osób właśnie tak ocenia seriale. Nie?
Wiecie co ale macie dylematy. Nie ma co! Jeśli chodzi o "Plebanię" to, przepraszam Was, uważam ten serial za denny. Mimowolnie obejrzałem kilka odcinków, m.in. ten, gdy Jurek leżał w szpitalu i przyszła do niego Irka i przez 5 minut gadali o jabłuszku. Dajcie spokój!!! Wcale to nie wynika z mojego stosunku do księży, bo ten jest pozytywny. Jakbym musiał coś wybrać z TVP1 to bym wybrał "Klan" przez sentyment, bo kiedys to był fajny serial, no ale obecnie prezentowane wątki ukazują totalne wypalenie scenarzystów. Z polskich seriali najbardziej lubię "MjM", no ale i tam loty wciąż się obniżają. Poza tym oprócz kilku osób grają tam jedni z najlepszych aktorów w Polsce, w tym wielokrotnie nagradzana D. Ostałowska, która jest super!!!!!