czy ktos to oglądał? czy jest fajne/ciekawe/warte zachodu itd? Bo nie wiem czy warto ściągac....Prosze o opinie ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie :)

rk_krakow

Pewnie, że warto. ten serial po prostu wymiata, jesli ktos interesuje się okresem panowania Juliusza Cezara, to wie, że serial przedstawia to bardzoi dokładnie.
Już ni moge się doczekac następnego sezonu, a podobno ma on byś w 2007. Titus Pullos wymiata(istny gladiator;P)

racekk

czyli rozumiem ze byl jeden sezon? ile odcinków? czy jest to bardziej febularyzowany dokument czy jakas bo ja wiem przygodówka? bo jestem zielony....a generalnie lubie klimaty starożytne :)

użytkownik usunięty
rk_krakow

Jak lubisz starożytne klimaty to coś dla Ciebie. Fabularyzowanym dokumentem bym tego nie nazwał, serial trochę przekręca historię, ale zazwyczaj trzyma się faktów. Jest wiele zaskakujących momentów, serial wyróżnia się bardzo dobrym aktorstwem (Juliusz Cezar!). Na sceny batalistyczne to raczej sie nie nastawiaj, twórcy skoncentrowali się raczej na życiu codziennym Rzymian, choć od czasu do czasu można uświadczyć jakiś pojedynek. Ogólnie polecam, ale nie należy wszystkiego co przedstwaiono w serialu traktować do końca poważnie :)

rk_krakow

czesc.ponoc ten serial jest obledny..:) ( kurcze sam bym go sciagnal al nie ma napisow do niego wiec lepiej sprawdz stronki z napisami .pozdr.