Szukam serialu o życiu młodych ludzi w wieku studenckim (20-26 lat), opowiadający o problemach ludzi w tym wieku (czyli nie małżeństwa czy kryzysy wieku średniego).

Chodzi o coś jak w różowych latach 70., gdzie pokazali młodych ludzi, którzy muszą się zmagać z kolejnymi problemami, które były w miarę realne jak na serial.
Bliskie też było jak poznałem waszą matkę (chociaż tu wiek bohaterów i ich problemy były trochę inne).

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
MistrzSeller

Dwie spłukane dziewczyny, niestety bardziej dla kobiet.

Ladynight

to nie jest serial o życiu tylko zwykły sitcom. I wcale nie jest to serial dla kobiet.
Poza tym mało tam życiowych wątków, a humor raczej nie jest zbyt wyszukany. Lubię ten serial, ale szukam czegoś innego

MistrzSeller

http://www.filmweb.pl/serial/Daleko+od+szosy-1976-35024

Znawca kina

to akurat miniserial

MistrzSeller

http://www.filmweb.pl/serial/Kumple-2007-378865

kariokaa_a

To nie jest o normalnym życiu tylko o samych patologiach. Chodzi mi o coś podobnego, tylko bez skupienia, seksie, narkotykach i alkoholu.
Poza tym co kilka sezonów serial zmienia bohaterów, a mi chodzi o serial w którym cała fabuła się ze sobą łączy.

MistrzSeller

Proszę bardzo: http://www.filmweb.pl/serial/Inny+świat-1987-88363
Obstawiam, że tym razem nie będzie pasował bo za stary, tudzież za dużo Afroamerykanów.

Kate_Bennet

Do tego nie ma napisów nawet. Nic dziwnego, że nic nie pasuje, skoro zamiast podawać coś co pasuje do kryteriów wszyscy rzucają przypadkowymi tytułami.

MistrzSeller

Chwilunia nie tak prędziutko, gdzie napisałeś, że ma być z napisami? Serial leciał w polskiej tv nie moja wina, że byłeś wtedy niemowlakiem i nie mogłeś obejrzeć. Podaje zgodnie z twoimi wytycznymi: "o życiu młodych ludzi w wieku studenckim (20-26 lat), opowiadający o problemach ludzi w tym wieku", "gdzie pokazali młodych ludzi, którzy muszą się zmagać z kolejnymi problemami, które były w miarę realne jak na serial", "Chodzi mi o coś podobnego, tylko bez skupienia, seksie, narkotykach i alkoholu".
Edit. I znowu ta Joan z Arkadii - już przecież uzgodniliśmy, że to szmira jest.

Kate_Bennet

To chyba logiczne, że szukam serialu po to by go obejrzeć. Nie musi być z napisami, może być lektorem, albo dubbingiem. Ale musi być dostępny z polskim tłumaczeniem

MistrzSeller

Był z lektorem, leciał na tvp, oglądałam więc wiem.

Kate_Bennet

I co z tego? Teraz już nie jest dostępny.

MistrzSeller

To nie moja wina.

Kate_Bennet

To chyba logiczne, że szukam czegoś co można obejrzeć, a nie czegoś co kiedys leciało w TV.

MistrzSeller

Chodzi mi o cos jak Joan z arkadii.

MistrzSeller

A dlaczego w pierwszym poście nie napisałeś, że ma być z elementami fantasy?

Kate_Bennet

Joan z Arkadii to nie fantasy trollu. Równie dobrze każdy film o Joannie d'arc musiałby być fantasy, a nie jest.

MistrzSeller

Sprawdź sobie, bo ja widzę wśród gatunków fantasy: http://www.filmweb.pl/serial/Joan+z+Arkadii-2003-111989
A trollu to sobie możesz mówić do tych co cię spłodzili, a nie do mnie.

Kate_Bennet

I co z tego? Filmweb to nie jest wiarygodne źródło.Tam nie ma żadnej fantastyki

MistrzSeller

A czy już wspomniałam, że też oglądałam ten serial i wiem.

Kate_Bennet

Rozmawianie z bogiem to nie fantasy. Rozmawiały z nim postaci historyczne jak chociażby Joanna D'arc.

MistrzSeller

Dlatego masz też gatunek religijny.

Kate_Bennet

ale to nie jest fantasy.

MistrzSeller

No przecież napisałam z elementami fantasy a nie całe fantasy jako jedyny gatunek.

użytkownik usunięty
MistrzSeller

Grzeczniej troche, fiutku. Ludzie sie tu staraja bezinteresownie bo tobie sie google nie chce uzyc, a ty tu z marudzisz.

To nie jest tak, że mi się google nie chce użyć. W google nie da sie szukać czegoś takiego. Za dużo informacji. W google można szukać jak zna się już tytuł. A skąd mam wiedzieć jak sie nazywa serial skoro go nie znam.
Mnie denerwuje, że ludzie zamiast pomagać tylko trollują, podając seriale nie mające nic wspólnego z tym, albo takie których nie da sie obejrzeć.

Szkoda czasu na dzieciaka. Co najmniej raz w miesiącu zakłada tak absurdalny temat a potem płacze na każdą propozycję ze zła.

MistrzSeller

"Bogiem"

MistrzSeller

Felicity

kingagutkowska

No, wreszcie sensowna odpowiedź. Dziękuje bardzo!

kingagutkowska

naprawdę to było dokładnie to czego szukałem, jeszcze raz dziękuje

MistrzSeller

Jezioro marzeń