Czy jest jakiś serial o miłości:
-gdzie jest pokazane życie bohaterów
-gdzie nie wpycha się sztucznie miliona nieszczęść na bohaterów (jak w większości miernot typu klany czy barwy szczęścia, gdzie bohaterowie zaliczaja po miliony nieszczęśliwych miłości, wypadków samochodowych, rozwodów i innych nieszczęść, których jest tak dużo, że nie da się tego traktować na serio)
-gdzie pokazane jest faktycznie uczucie bohaterów i chemia pomiędzy nimi.
-który jest poruszający i opowiada o miłości, a nie odgrzewa wyeksplatowane schematy.
-gdzie bohaterami są młodzi ludzie (nie dzieci czy nastolatki, tylko osoby w wieku około 18-30, którzy nie mają jeszcze dzieci, nie są w związku małżeńskim, a dopiero szukają tego jedynego)
-gdzie fabuła jest sensownie poprowadzona od początku do końca.

Jest cos takiego? Bo na filmweb nie da się po takich kryteriach szukać

Najbliżej było Jak poznałem waszą matkę (bo miało wiele pokazania życiowych problemów, bez popadania w przesadzony dramatyzm, a scena gdy Ted poznaje Tracy, czy sceny z Tedem i Victorią są strasznie poruszające). Stąd szukam czegoś równie emocjonalnego skupionego jednak na wątku miłosnym.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
MistrzSeller

Moze sprobuj One three hill albo Friday night lights, ewentualnie Pushing daisies.

MistrzSeller

Hart of Dixie miało fajne wątki miłosne ;)
http://www.filmweb.pl/serial/Doktor+Hart-2011-616115

mistrzyniF1

widziałem ten serial i był dość oklepaną obyczajówką. Chodzi o wątki miłosne które są realne i poruszające, a nie będące fajnym odtworzeniem ogranych schematów.

MistrzSeller

aaa okej ;)
mogłam w sumie napisać że miał fajne wątki, bo potem scenarzyści za bardzo zaszeleli ;d
ale chemia między Zoe a Wadem bardzo mi się podobała :)

MistrzSeller

jest coś takiego?

MistrzSeller

nie, nic takiego nie ma.