Szukam odcinka w którym prawdopodobnie Dana Katherine Scully lub inna kobieta miała dar widzenia obrazów niebezpiecznych zdarzeń które mają już miejsce w innym miejscu po opisaniu miejsca próbują zapobiec niebezpiecznym zdarzeniom , jeszcze pamiętam że kobiecie w obrazach pokazywała się postać klałna .

Piotr_Makarew

Seria 11 odcinek 8 "Familiar" ?
Pozdrawiam!

pellet

Nie

Piotr_Makarew

Klauna w ogóle nie kojarzę, więc to pewnie to ten, ale sprawdź 'Mind's Eye' (5x16) z gościnnym występem Lili Taylor. Jak nie ten poszukam dalej.
Ewentualnie 'Oubliette' (3x08).

Grifter

Tak S5 odc16 niewidoma kobieta widziała oczami mordercy , ale ciągle mnie interesuje odcinek z podobną sytuacją że jakaś osoba miała wizję i nagle migawka klałna i wielkie zdziwienie tej osoby widząc taki obraz .

Grifter

Jeśli jesteś fanem z Archiwum X to szukam jeszcze odcinka że ktoś jedzie samochodem chyba w kierunku zachodnim i nie może się zatrzymać bo mu głowa chyba eksploduje, oraz odcinka jakaś mała makieta budynku chyba szpital w którym ktoś jest chyba uwięziony tak jak by dusza pewnej osoby.

Piotr_Makarew

Nie kojarzę jakoś tego klauna.
Ten drugi to oczywiście fenomenalny 'Drive' (6x02), w którym gra Bryan Cranston. Poniekąd to właśnie ta współpraca z Gilliganem zaowocowała, tym, że ten później zwrócił się do Bryana, by zagrał główną rolę w jego "Breaking Bad'.

Grifter

Ostatni to prawdopodobnie 'Audrey Pauley' (9x13).

Grifter

Napisz listę swoich ulubionych odcinków , ostatnio spodobał mi się o gościu który miał całe życie szczęście, wygrał w karty z mafia a oni zrzucili go z wieżowca a on przeżył bo spadł na wózek w wózku coś miękkiego było , tylko sztuczne oko mu wypadło .

Piotr_Makarew

https://www.filmweb.pl/serial/Z+Archiwum+X-1993-36607/discussion/10+najlepszych+ odcink%C3%B3w+w+historii+X-Files...,555018

Tam masz długą dyskusję.
The Goldberg Variation (7x06). Faktycznie, całkiem sympatyczny, komediowy odcinek.

Grifter

Chyba że znasz podobny serial który tak wciąga jak Z Archiwum X z zagadkami paranormalnymi .

Piotr_Makarew

Ludzie kiedyś polecali 'Fringe' i 'Supernatural', ale to nie moje klimaty. Ikfajle są chyba jedyne w swym rodzaju.
Kiedyś Carter robił sobie konkurencję swym 'Millenium', ale okazało się, że serial nigdy nie zdobył takiej popularności, choć był całkiem fajny.