Jakiś czas temu trafiłam na serial Orphan Black. Pożarłam cały w kilka dni, czekam na ostatni odcinek całej serii. Przez ten serial zainteresowałam się działem hard sf. Oglądałam też Utopię - serial nie tak dobry jak Orphan, ale dobry. Teraz szukam innych seriali podobnych do tych dwóch. Chodzi o to, żeby nie było rzeczy nadprzyrodzonych typu dziwne stworki, inne światy czy coś takiego. Chodzi o bardziej rozwiniętą naukę. Tylko i wyłącznie. Wszelkie startreki i gwiezdne wrota odpadają. Black Mirror jakoś mnie nie przekonało.
Znacie jakieś wciągające produkcje spełniające powyższe kryteria?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
funnyblood

Humans?

funnyblood

http://www.filmweb.pl/serial/Jekyll-2007-312850

funnyblood

Może coś z tego wybierzesz : Westworld, Sense8, Humans, Fringe

funnyblood

Zastanawiam się jeszcze nad Limitless i The 100, chociaż opinie o tym drugim takie, jakoby był to serial dla zbuntowanych nastolatków :P

funnyblood

Limitless jest cienki, a The 100 na początku to jest serial dla nastolatek, ale jak przebrniesz przez kilka odcinków to im dalej tym lepiej, a w kolejnych sezonach już całkiem z serialu zrobił się dobry kawałek kina.

slawek333

Jestem przy 9 odcinku Limitless. I póki co w miarę, chociaż zaczyna być nudny motyw "sprawa - tabletka - wspaniałe rozwiązanie". Ale są tylko 22 odcinki więc jak skończę to biorę się za The 100 z postanowieniem przecierpienia pierwszych odcinków :) Bardzo "czuć" fantastykę?

funnyblood

Przez większość czasu (no może poza samym początkiem) prawie wcale nie 'czuć fantastyki'.

funnyblood

MARS
Jerycho (2006)
22.11.63 (2016)
The Expanse (2015)
The Man in the High Castle (2015)
Extant: Przetrwanie (2014)