Cześć serialowe świry ;]

w kupie siła i zwracam się do was o pomoc w namierzeniu seriali w ktorych uwaga! każdy odcinek kończy się cliffhangerem, nie każdy sezon serialu tylko każdy odcinek w sezonie :D

dodam dla formalności fragment definicji bo może nie każdy zna ten termin:
"Cliffhanger (ang. „zawieszenie na krawędzi klifu”) – zabieg fabularny, polegający na nagłym "zawieszeniu" lub "ucięciu" akcji w sytuacji pełnej napięcia, w najbardziej emocjonującym momencie, w którym główni bohaterowie znajdują się w trudnej sytuacji, nawet zagrażającej życiu, która ma wielkie znaczenie dla rozwoju fabuły."

- bez rożnicy jaki gatunek serialu
- bez roznicy o czym , jaka tematyka
- bez roznicy ile ma sezonow
- fajnie jakby odcinki byly 20-30minut ale jak to będzie serial z dluzszymi odcinkami 40-60 minut to tez okej

Wzięło mi się na wspominki jak 20 pare lat temu ogladało się rownolegle dwa hiciory seriale - "Lost" i "Prison break" i oba właśnie miały tę formułę i czekanie tydzień na nowy odcinek to było w tamtych czasach coś zajeb*stego :)

Sporo seriali już oglądałem, sporo znam tylko ze słyszenia ale nawet nie wiem z czym one się je, a pewnie mase wiecej nie znam wiec liczę na waszą pomoc ;]

pozdrawiam

Peter_Kurten

Telenowele przeważnie kończą się cliffhangerem. :P
Z seriali z czasów "Lostów" to pamiętam, że "Heroes" albo "24" kończyły się w najlepszych momentach.
Z nowszych to może medyczny "The Pitt" bo to w sumie taki jeden długi film podzielony na godziny.
Są jeszcze koreańskie akcyjniaki "Death Game", "Snowdrop" albo "Shop for Killers", których odcinki również kończą się cliffhangerami.

adamus0101

dziekuje Pan za super propozycje, to może jednak dodam uściślając że nie szukam soap opera "dla kur domowych" ale faktycznie to jest cecha charakterystyczna tego gatunku xD zacząłem oglądać jakiś czas temu "The Pitt" ale jestem dopiero po 2 odcinkach i na razie jest tak średnio z plusikiem i na pewno będę ogladał dalej też z tego powodu że od kilkunastu lat chyba nie miałem nic "na warsztacie" w tematyce szpitali czy tam medycyny :)