Witam, seriale, o które pytam pochodzą chyba z okresu 1995-2005, ale nie jestem co do tego pewien...
1. Głównymi bohaterami tego serialu było rodzeństwo (nastolatkowie, chyba chłopak i dziewczyna), które zostało uwięzione w grze stworzonej przez ich ojca. (Pamiętam, że mieli tam jakiś joystick, który wszystkim kierował). I oni żyli (w tej grze) w jakimś domku na drzewie na tropikalnej wyspie i próbowali powrócić do normalnego świata.
2. NA TYM ZALEŻY MI NAJBARDZIEJ, ale nie pamiętam z niego zbyt wiele. Wiem, że akcja rozgrywała się chyba w domu jakiegoś bogacza, bo na środku ogromnego pokoju stała taka jakby wygenerowana komputerowo ściana, na której "wisiały" różne drogocenne przedmioty (np. miecz). No i aby znaleźć te przedmioty jacyś ludzie przenosili się do innego świata, gdzie aby powrócić do swojego świata musieli odnaleźć jakiś przedmiot z tej ściany... np. pamiętam jeden odcinek, w którym musieli dotknąć takiej "igły"(a może był to chiński grzebień do włosów... no już nie pamiętam) do spinania włosów na głowie kobiety... Zawsze kończyło się to napisami na zdjęciu miecza wbitego w skałę.
3. Był sobie gościu, który miał takie urządzenie do cofania w czasie by sprowadzać sobie dinozaury i inne wymarłe już "stworzenia".
4. To serial animowany ale nie pamiętam z niego nic, oprócz tego, że była w nim księżniczka żyjąca pod wodą, która cały czas kłóciła się ze swoim tatą królem.
Proszę podawajcie seriale, które w jakimś stopniu kojarzą wam się z tymi, które wypisałem. Będę MEGA-wdzięczny, jeśli któryś się "odnajdzie". ;)
On pisze, ze to serial, poza tym jego opis jest nieco niedokładny a to o co mu chodzi to to :
https://www.youtube.com/watch?v=T7Qm4BIB4Io
Ja nie moge ciarki mnie przechodzą jak czytam opis 2 szukałem tego przez długi czas i znalazłem tylko nie wiem czy oceniłem zaraz poszukam
edit http://www.filmweb.pl/serial/W+%C5%9Bwiecie+mit%C3%B3w-2001-221153
a do 3 to może więcej szczegółów ? po co on to robił ? dużo oglądałem filmów o manipulacji czasem może i ten tylko wiecej szczegółów potrzebuje
Był tam gościu, który miał takie jakby berło, ale one było jakby wyciągnięte z filmów sci-fi, które otwierało mu portal do przeszłości, z której też za pomocą tego berła wyciągał wymarłe gatunki, m.in. dinozaury i ogromne owady. On chyba prowadził jakieś Zoo...