Możecie polecić jakieś przyjemne, zakończone już seriale o wampirach? Chodzi mi o takie z happy endem i w których przynajmniej 1 wampir stoi po stronie dobra. Zależy mi także na zamkniętym zakończeniu, tak aby wszystkie ważne wątki zostały wyjaśnione. Seriale animowane i w trakcie emisji odpadają.
Poniżej podaję, które już widziałam lub próbowałam oglądać, żeby ktoś niepotrzebnie ich nie proponował:
Buffy - początkowo wydawał się groteskowy i już miałam zrezygnować, ale przywykłam do konwencji i później bardzo mi się spodobał, chociaż zakończenie nie było tak do końca satysfakcjonujące
Więzy krwi (Blood ties) - są 2 seriale o takim tytule, niestety obie produkcje niedokończone :(
Pod osłoną nocy (Moonlight) - też nieskończony :(
Pamiętniki wampirów - zaczęłam oglądać, ale za bardzo się to wlekło i zrezygnowałam
Być człowiekiem (wersja brytyjska) - oglądałam do momentu, w którym uśmiercono głównego bohatera - wampira, bo losy pozostałych mnie nie zainteresowały
Shadowhunters - widziałam tylko 2 pierwsze odcinki i nie wiem czy jest sens oglądać dalej, bo w porównaniu z filmem to straszna słabizna, a główna bohaterka w ogóle mi nie pasuje do tej roli :(

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
i_Xa

Niestety jedyne co mniej więcej dało się oglądać to było "True blood" ale z przyjemnym to on mało ma związane.

Siwszu69

Dzięki. True blood widziałam tylko 2 pierwsze sezony. Później przerwałam, żeby zaczekać, aż już cały serial się skończy. Z tego co się dowiedziałam od znajomych, to zakończenie było jakieś dziwne i bezsensowne, więc odechciało mi się oglądać. Coś, że Sookie była w ciąży, ale nie wiadomo z kim i że wyczyszczono jej pamięć... W każdym, razie dla mnie to nie wygląda jak zamknięte i dobre zakończenie :( W zasadzie cykl książkowy też się głupio zakończył