Chciałbym was poprosić o - waszym zdaniem - obowiązkowe pozycje w formie seriali, zakładam, że wielu nie oglądałem, bo niewiele oglądałem. Tytuły, które obejrzałem:
- Prison Break
- Breaking Bad
- Californication
- Mr Robot
- Dr House
- Simpsonowie
- The Walking Dead
No i w sumie to by było na tyle. Zapraszam do "burzy gustów" i wypisania swoich ulubionych pozycji, którego nie ma na powyższej liście.
Obowiązkowo:
- Sons of Anarchy
- Fargo
- Utopia
- The Sopranos
- Gra o Tron
- True Detective
- House of Cards
- Kompania Braci
- Vikings
Z tych mniej obowiązkowych, ale równie wartych obejrzenia:
- Banshee
- Sense8
- Narcos
- Hannibal
- Peaky Blinders
- The 100
- Orphan Black
- Bates Motel
- Lost
- Da Vinci's Demons
Na pewno coś sobie wybierzesz :)
Dzięki, z pewnością się przyda. A tak precyzując - coś w stylu Mr. Robota ktoś kojarzy? Osobiście bardzo się wciągnąłem i trochę boli mnie, że powstało na razie tylko 10 odcinków i trzeba czekać na kolejny sezon, z chęcią bym obejrzał coś w podobnym stylu/klimacie/nastroju etc.
True Detective - głęboki nastrój i główni bohaterowie z problemami, powinien Ci się spodobać. Swoją drogą Mr. Robot ściągnął parę patentów z innych seriali, szczególnie z True Detective i House of Cards.
Widać, że rozkminy Eliota były wzorowane na tych z True Detective, a duet Tyrell i jego żonka bezwzględnie dążący do władzy to Frank & Claire Underwood z House of Cards jak się patrzy. Znalazłoby się tego pewnie jeszcze więcej, ale teraz sobie nie przypominam.
Burza gustów - Podoba mi się to określenie :) Mój gust sytuuje się w tych rejonach:
http://www.filmweb.pl/serial/Fortitude-2015-694371/discussion/Hilfe%21,2625798
Takie, których nikt nie wymienił:
24 godziny
Battlestar Gallactica
Ekipa
Black Mirror (właśnie w stylu Mr Robot)
Homeland
Przyjaciele - klasyk
Dexter
Death Note - jedyne anime na liście