Ktoś napisał na innym forum i w sumie jestem ciekawy.

"Szukam informacji o pewnym programie, to nie był serial fabularny, tylko właśnie program, odcinki trwające chyba kilkanaście minut, który leciał w TVP, chyba popołudniami w latach 90, jego początki to mogły być już lata 1993/94. Głównym bohaterem był chłopak w okularach, oraz jego przyjaciele ze szkoły, w każdym odcinku miał jakieś przygody, które starał się rozwiązywać, występowali też jego rodzice, ojciec był postawnym mężczyzna z brodą, możliwe, że grał go Krzysztof Kolbasiuk, ale nie mam pewności, matka była tęga i w okularach. Pamiętam moje wrażenie że on ma dosyć starych rodziców. Jeden odcinek był o tym, że chyba ten chłopak naraził rodziców na jakieś koszty, ojciec był na niego zły i kazał mu to w jakiś sposób odpracować, to ten chłopak wymyślił że będzie mył ojcu auto, aby nie musiał płacić za myjnie i ojciec się na to zgodził. Program ten leciał dość długo. Pamiętam że widziałem go jeszcze około 2001r z większością tych samych bohaterów już starszych, a może nawet i później. Nie pamiętam jednak ani tytułu, ani imion głównych bohaterów.'