szukam jakiegoś ciekawego serialu w stylu Farscape, firefly, Jak poznałem waszą matkę, Hozy doktorzy

Czyli:
-taki który skupia się na postaciach i relacjach między nimi, gdzie postaci są ciekawe.
-taki w którym wśród głównych bohaterów są kobiety, które są ciekawymi postaciami, a nie tylko wepchniętymi na siłę postaciami, by feministki się nie czepiały
-Które mają elementy dramatyczne, ale nie są stricte dramatem
-nie zawierają wątków antykościelnych, pedofilii, narkotyków, kazirodzctwa
-nie mają wątków gejowskich
-nie interesują mnie płytkie seriale dla nastolatek typu Pamiętniki wampirów
-nie lubię: horrów, wojennych, historycznych, thillerów, kryminałów
-nie lubię też seriali, gdzie każdy odcinek przebiega wg tej samej formuły (jak w House, Sherlock, wszystkich serialach kryminalnych, czy Supernatural)
-najlepiej z wątkami nadprzyrodzonymi (ale pewnie takich nie ma)

Zna ktoś coś takiego?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
MistrzSeller

http://www.filmweb.pl/serial/Wykl%C4%99ci-2009-549728

MistrzSeller

polecam fringe :)

lol_23

ale to chyba jest taki, gdzie co odcinek badają jakąś sprawe, tak? Bo takie mnie okropnie nudzą.

Ale, dzięki za pomoc

MistrzSeller

1 sezon jest tylko taki

MistrzSeller

Może Utopia? Co prawda nie jest w stylu Farscape czy Scrubs, ale aktualnie go oglądam i jestem zachwycony, warto sprawdzić. Jest to serial dosyć specyficzny.

nawisher

thillery jakoś mnie niestety nie pociagają, ale dzięki za pomoc

MistrzSeller

Jest może jeszcze coś? Chodzi mi oto, żeby skupiał się na ciekawych postaciach, ich przeżyciach, by miał wśród głównych postaci kobietę.
Nie ma teraz nic takiego w wśród obecnych seriali?

MistrzSeller

Musiałbyś sam stworzyć serial; ciężko Tobie dogodzić.

ameliapond

Przecież są taki: Farscape, Hoży doktorzy, jak poznałem waszą matkę, firefly, Herosi (I sezon), Lost (przez pierwsze 2 sezony). Chodzi mi o coś w tym stylu.

Wszyscy piszą o tym jakie dziś seriale są głębokie i skupiają się na postaciach, a jak ktoś zapyta o taki to nikt nie jest w stanie podać sensownego przykładu

MistrzSeller

Myślę, że podpasowałoby Ci jakieś shojo-ai (bo w zdecydowanej większości przypadków nie ma wątków gejowskich).

Gladka

Nie interesują mnie seriale dla dziewczynek, tylko ciekawe historie skupiające się na ciekawych postaciach

MistrzSeller

Shojo-ai może być i dla dorosłych kobiet (coś mi się wydaje, że pomyliłeś shojo-ai z shojo ;)).

Gladka

fakt, ale z tego co patrzyłem to ani yuri ani shojo-ai jakiś interesujących nie znalazłem.
Jakoś nie znalazłem nic z ciekawymi postaciami i fabułą (przy czym może nie wiele szukałem).