Ano własnie....
telewizja jest już nieodłączna matką-żywicielką czerpiącą z siły witalnej serialowej polski.
Miliony przecież zasiadają codzień prawie na kanapach, fotelach, krzesłach, pufach, fosach, dywanach oraz wszelakiej maści innych siedziskach by zobaczyć to co kochają najbardziej!
Na to przecież czekają cały dzień.
Rozmawiają o nich w pracy!!
W kościele!
W domu!!!!
Wszędzie
To seriale zbeszcześciły moje Złote Miasto wewnętrzengo spokoju.
TELEWIZJA I SERIALE
Telewizja publiczna w szczegulności.
Publiczna... hmm....
...
Jedynka.
Dwójka.
Regionalka.
...
Kiedy niewłączysz zawsze po około godzinie spokojnego oglądania dopadnie cię jeden z nich...
Przyczajonych czekających w cieniu...
seriali..
Demony...
Jak ja ich niecierpię!!
!!!!!!!!!!!!LUDZIE!!!!!!!!!!!! !!!!
NASZE UKOCHANE MATKI!!!!!!!!!!!!!
UWIELBIANE BABKI!!!!!!!!!!
A CZASEM NAWET PRACOWICI OJCOWIE!!!!!!!!!!!!!!
UMIERAJĄ W PĘTACH SERIALOWYCH SIDEŁ!!!!!!
.............................. .............................. ..........
CHCĘ POWIEDZIEĆ KONCERNOM TELEWIZYJNYM JEDNA RZECZ!!!!!!!!!!!!!
"Oświadczam że ja niżej podpisany XXXXXXXXXXXX Xxxxxx
NIeoglądam seriali!!
Decyzji swojej niezmienie dobrowolnie!!!!!!!!!
.............................. .............................. ...........
Czy ktos z was nieogląda tego brudu.
Piszcie
piszcie rozpisujcie!!!!!!!!!!!!!!

Borys_screw_you_guys

Oglądam (oglądałem CSI) i lost, a reszte omijam szerokim łukiem, wkurza mnie to, że TV emituje powtórki powtórek (pretensje mam zwłaszcza do TV publicznej), a dobre filmy emitują albo w nocy albo wcale. Jednak TV musza się z czegoś utrzymywać, a skoro osoby oglądające seriale są tak dobrym celem dla reklam, to niech te seriale są, ale nie w takiej ilości i tak często, bo jeszcze chwila a TVP 1 i 2 zmienią nazwy na TVP Romantica i TVP2 M jak Miłość.

na_wrotki

Są seriale i "seriale". Pewnie, że takie głupoty jak Plebania są śmieszne i durne, ale jeśli ludziom się podoba niech oglądają, a co tam.....

Sweet_Escape

jedyny serial jaki oglądam, to 'Gotowe na wszystko', do reszty nie podeszłabym nawet uzbrojona w dwumetrowy kij :| te wszystkie polskie denne serialiki wzbudzają u mnie odruchy wymiotne, już nie mogę na nie patrzeć... większość jest niesamowicie przewidywalna, mało w niej sytuacji do śmiechu, jeżeli już miałabym się śmiać, to tylko z gry aktorskiej, która jest plastikowa jak lalka Barbie.

wkurza mnie też to, że niektórzy po prostu żyją swoimi ulubionymi serialami, większość mojej rodziny (ta żeńska część oczywiście) przeżywa losy bohaterów tak, jakby same grały w serialu, płaczą, gdy jest coś smutnego i analizują każdy wyczyn każdej postaci w serialu.

i denerwuje mnie też to, że grający tam aktorzy stają się sławni jak niewiadomo kto, wszędzie ich pełno. puszą się, jakby były wielkimi gwiazdami kina, podczas gdy ich gra pozostawia wiele do życzenia.

ogólnie mówiąc mam już serdecznie dosyć polskich seriali. co rusz pojawiają się nowe, a ja się pytam: po co zaśmiecać ramówkę? lepiej by było, gdyby jakiś dobry film puścili!
pozdrawiam ;)

green_agata

Jedyne seriale z obecnie emitowanych które lubie,ogladam i uwazam za świetne to Lost i Gotowe na wszystko.A na tasiemce typu M jak miłośc naprawde nie moge patrzeć.Najgorsze jest że mają one taką oglądalność

_malena_

Kiedyś ogłądałam Klan ,M jak Miłość ale zaczeły mnie wkurzać postacie ,sytuacje. W Klanie wszyscy są tak nienaturalni ,nudni i obrzydliwie mili, tak samo w M jak Miłość.Myślałam ,że Nadobre i na złe zostanie takie jak było ,a coraz bardziej przypomina typowe ,denerwujące telenowele.Najbardziej z seriali polubiłam Chirurgów i Losta tylko, że żaden już nie leci.Polsat skończył puszczanie Chirurgow na tym samym co w wakacje ,a Lost ...to już każdy wie.Teraz oglądam tylko Egzamin z życia .Jak narazie jest calkiem normalny chociaż też już zaczeli mieszać w scenariuszu.

Borys_screw_you_guys

seriale mają wartość społeczną i terapeutyczną:D