w 1987 roku pomiędzy 9 a 15 stycznia (pamiętam bo moja żonka w tym czasie rodziła syna w szpitalu) w godzinach wieczorno nocnych oglądałem w telewizji polskiej nie pamiętam na jakim kanale film , którego tematem przewodnim była miłość kobiety do delfina.Prawdopodobnie w tytule filmu występowały słowa błękit , głębia, niestety nie pamiietam. Piekna atmosfera , cudowne zdjęcia podwodne o zabarwieniu erotycznym. Jeżeli ktoś wie o co mi chodzi błagam o pomoc.Z góry dzięki DEES

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
darekstop

jedyny film z błękitem w tytule i delfinami jaki znam to wielki błętkit, ale to chyba nie oto Ci chodzi
pozdro

użytkownik usunięty
darekstop

Oprócz "Wielkiego Błękitu" przychodzi mi do głowy "Błękitna laguna", ale to też raczej nie to - miłość kobiety do delfina? Hmm...

użytkownik usunięty

W "Johny Mnemonic" był chyba jakiś delfin(heh)

Niestety to żaden z nich.Kto wie może gdzie można zdobyć archiwum programów telewizyjnych? Czekam na kogoś kto też oglądał ten film. Zwróćcie uwagę na datę.

darekstop

Kurczę, ja również poszukuję tego filmu; kapitalne zdjęcia i niesamowita atmosfera. Może udało się juz komuś namierzyć tytuł? Jeśli tak to proszę o info: aftar@wp.pl

Pozdrawiam!

jklute

Mało prawdopodobne, że to ten, ale może akurat:
http://www.imdb.com/title/tt0092907/

frrozen_

Dzięki...chyba raczej nie. Tamten na 90% był francuski, niewielu aktorów...możliwe, że jest to jeden z tych: Le Mariage Blues (1985)albo L'Enfant Bleu (1985). Ten drugi można chyba wykluczyć ze względu na wiek aktorki w roli głównej. Wciąż mam za mało danych.