Nie no u mnie bez apelacyjnie...:D
Ed Edd i Eddy
Dom dla zmyslonych przyjaciol Pani Foster
Johny Bravo
A u was???
Ed Edd i Eddy i Laboratorium Dextera =D chociaż CN bardzo rzadko oglądam bo moim zdaniem ostatnio zszedł na psy...
Ed Edd i Eddy i Laboratorium Dextera =D chociaż CN bardzo rzadko oglądam bo moim zdaniem ostatnio zszedł na psy...
"Owca w Wielkim Mieście"! Nie leci już niestety ;-( A tak bardziej z klasyki to oczywiście "Laboratorium Dextera" (te stare odcinki głównie), "Jaohnny Bravo" (te "średnie" odcinki - nie całkiem pierwsze ale i nie te najnowsze), "Jam Łasica" (też już niestety nie leci), "Ed, Edd n' Eddy", "Krowa i Kurczak" też niezła... A z tych nowych to tylko "Dom dla zmyślonych przyjaciół..." jest wart oglądania. Aha! Jeszcze "Chojrak - tchórzliwy pies". Jak mogłem zapomnieć?!
Moje typy to:
Dexter's Laboratory
Cow and Chicken
I Am Weasel
Two stupid dogs
Ale przestałem oglądać jak pojawiła się polska wersja Cartoon Network. Nie ten klimat jak dla mnie. Angielska wersja jest nie do przebicia.
No nie wiem... Co jak co, ale na kreskówki na CN są świetnie dubbingowane na polski. "Laboratorium Dextera", "Johnny Bravo", "Ed, Edd n' Eddy", "Owca w Wielkim Mieście" - niektóre są nawet lepsze od oryginałów.
moi ulubieńcy to "Dom dla zmyślonych przyjaciół Pani Foster" i "Johnny Bravo", który potwierdza fakt, ze powinno sie dowcipkowac nie tylko o blond kobietach :D
Laboratorium Dextera
Johnny Bravo
Dom dla zmyślonych przyjaciół Pani Foster
Chojrak tchórzliwy pies
Owca w wielkim mieście
Samuraj Jack
"What a Cartooon!" było świetne :D.
A od niedawna na CN leci świetny program - "Baranek Shaun". Niesłychanie sympatyczna rzecz.
Niestety większość nowych kreskówek to kiszka kompletna. Wyjątek stanowi świetny "Dom dla zmyślonych przyjaciół Pani Foster". I "Harcerz Lazlo", też jest dobry.
Napewno Johnny Bravo;p a potem to Laboratorium Dextera, Ed,Edd i Eddy, Chojrak i dawno, dawno temu dwa głupie psy;)
Atomówki
Laboratorium Dextera
Johny Bravo
Tom&Jerry
lubiłam też Świat wg Ludwiczka, ale to już chyba na innej stacji.
Pzdr.
What a Cartoon
Mike Lu i Ogg
Dwa głupie Psy
Owca w Wielkim Mieście [hej przeleciał ptaszek, diamentowy lasek ]
Atomówki
Odlotowe Wyścigi
Dastardly i muttley
Wampirzyca Mona
Musze opowieści
Ozzy i Drix
Moje ulubione to:
- Laboratorium Dextera (stare odcinki)
- Johnny Bravo
- Dwa głupie psy (juz nie emitowane :( )
- Tom & Jerry
- Klan na drzewie
Ale zgadzam sie z poprzednikami, ze teraz w CN juz jest malo ciekawych bajek. To juz nie to co kiedys... :(
Chcialem jeszcze napisac, ze z bajek takich jak np. Top i Jerry dzisiaj mam wieksza grzane niz jak ogladalem za malolata :D
Cartoon Network zacząłem oglądać od 1994 roku, odkąd moi rodzice założyli w domu odbiornik satelitarny. Pamiętam jak dziś: kanał 37 i niemal cały dzień, na okrągło Cartoon Network. Te kreskówki były oczywiście nadawane po angielsku ale dzięki nim już w wieku 7 zacząłem pomału uczyć języka angielskiego ;) Najlepsze kreskówki? Zdecydowanie te najbardziej pokręcone:
-produkcje Texa Avery typu pies Droopy, wilk McWolf, czarny kot, pies Spike itd. Bardzo groteskowe, zdeformowane momentami postacie i ten humor często czarny i absurdalny jak z filmów parodystycznych.
-kreskówki z cyklu "What A Cartoon" jeszcze bardziej pokręcone, i absurdalny humor i w dodatku obrzydliwy, ohydna wręcz technika kreślenia postaci. Uwielbiałem te kreskówki a szczególnie tą, która doczekała się też serialowego cyklu: "Krowa i Kurczak", mój nr 1 wśród kreskówek.
Też się uczyłam angielskiego na tych kreskówkach ;)
Najlepiej pamiętam Krowę i kurczaka, Łasicę, Dextera, Dom dla zmyślonych przyjaciół, Mroczni i źli.
To były czasy!
Dokładnie. Jak byłem mały to bardzo chciałem obejrzeć "Krowę i Kurczaka" po polsku ale jednak wolę oryginalną angielską wersję. Mistrzowski dubbing, zwłaszcza teksty w wykonaniu Czerwonego Gościa, po prostu mistrzostwo ;)
Kreskówki były bardzo nietypowe ;) Od tekstów poprzez sam rysunek i ogólnie treść bajeczki, wszystko było czasami tak uroczo obleśne :) Nie do podrobienia.
Nie mam już tego kanału, a z chęcią bym sobie pamięć odświeżyła.