Nie no u mnie bez apelacyjnie...:D

Ed Edd i Eddy
Dom dla zmyslonych przyjaciol Pani Foster
Johny Bravo

A u was???

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Longusiowe_Szalenstwo

Laboratorium Dextera.

InowroclawskiWilk

Ed Edd i Eddy i Laboratorium Dextera =D chociaż CN bardzo rzadko oglądam bo moim zdaniem ostatnio zszedł na psy...

InowroclawskiWilk

Ed Edd i Eddy i Laboratorium Dextera =D chociaż CN bardzo rzadko oglądam bo moim zdaniem ostatnio zszedł na psy...

Fluorescent

Chojrak, Johnny Bravo, Dexter, Tom&Jerry ;]

Longusiowe_Szalenstwo

"Owca w Wielkim Mieście"! Nie leci już niestety ;-( A tak bardziej z klasyki to oczywiście "Laboratorium Dextera" (te stare odcinki głównie), "Jaohnny Bravo" (te "średnie" odcinki - nie całkiem pierwsze ale i nie te najnowsze), "Jam Łasica" (też już niestety nie leci), "Ed, Edd n' Eddy", "Krowa i Kurczak" też niezła... A z tych nowych to tylko "Dom dla zmyślonych przyjaciół..." jest wart oglądania. Aha! Jeszcze "Chojrak - tchórzliwy pies". Jak mogłem zapomnieć?!

strongoku

Moje typy to:

Dexter's Laboratory
Cow and Chicken
I Am Weasel
Two stupid dogs

Ale przestałem oglądać jak pojawiła się polska wersja Cartoon Network. Nie ten klimat jak dla mnie. Angielska wersja jest nie do przebicia.

van_Gregorian

No nie wiem... Co jak co, ale na kreskówki na CN są świetnie dubbingowane na polski. "Laboratorium Dextera", "Johnny Bravo", "Ed, Edd n' Eddy", "Owca w Wielkim Mieście" - niektóre są nawet lepsze od oryginałów.

strongoku

Nie ma jka stare - Word Premiere Toons. "What, A, Ca, Ca, Ca, CARTOON

Longusiowe_Szalenstwo

moi ulubieńcy to "Dom dla zmyślonych przyjaciół Pani Foster" i "Johnny Bravo", który potwierdza fakt, ze powinno sie dowcipkowac nie tylko o blond kobietach :D

Movie_Girl

Movie Girl....czytasz w Moich myslach....XD zajrzyj na Blog...:D

Longusiowe_Szalenstwo

Laboratorium Dextera
Johnny Bravo
Dom dla zmyślonych przyjaciół Pani Foster
Chojrak tchórzliwy pies
Owca w wielkim mieście
Samuraj Jack

Pahan

Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster - bezkonkurencyjnie i jeszcze Laboratorium Dextera

Longusiowe_Szalenstwo

"What a Cartooon!" było świetne :D.
A od niedawna na CN leci świetny program - "Baranek Shaun". Niesłychanie sympatyczna rzecz.
Niestety większość nowych kreskówek to kiszka kompletna. Wyjątek stanowi świetny "Dom dla zmyślonych przyjaciół Pani Foster". I "Harcerz Lazlo", też jest dobry.

Longusiowe_Szalenstwo

Dom dla zmyślonych przyjaciół pani foster

mateusz321

Chojrak, Tom & Jerry, ciągle to oglądam ;p

era

Jak dla mnie to ATOMÓWKI !!!
Pozniej Johnny Bravo, Ed Edd, Eddy i Laboratorium Dextera.

Dr_Grape

Napewno Johnny Bravo;p a potem to Laboratorium Dextera, Ed,Edd i Eddy, Chojrak i dawno, dawno temu dwa głupie psy;)

Longusiowe_Szalenstwo

Atomówki
Laboratorium Dextera
Johny Bravo
Tom&Jerry

lubiłam też Świat wg Ludwiczka, ale to już chyba na innej stacji.
Pzdr.

natali_3

What a Cartoon
Mike Lu i Ogg
Dwa głupie Psy
Owca w Wielkim Mieście [hej przeleciał ptaszek, diamentowy lasek ]
Atomówki
Odlotowe Wyścigi
Dastardly i muttley
Wampirzyca Mona
Musze opowieści
Ozzy i Drix

Longusiowe_Szalenstwo

Moje ulubione to:
- Laboratorium Dextera (stare odcinki)
- Johnny Bravo
- Dwa głupie psy (juz nie emitowane :( )
- Tom & Jerry
- Klan na drzewie

Ale zgadzam sie z poprzednikami, ze teraz w CN juz jest malo ciekawych bajek. To juz nie to co kiedys... :(
Chcialem jeszcze napisac, ze z bajek takich jak np. Top i Jerry dzisiaj mam wieksza grzane niz jak ogladalem za malolata :D

użytkownik usunięty
Longusiowe_Szalenstwo

Cartoon Network zacząłem oglądać od 1994 roku, odkąd moi rodzice założyli w domu odbiornik satelitarny. Pamiętam jak dziś: kanał 37 i niemal cały dzień, na okrągło Cartoon Network. Te kreskówki były oczywiście nadawane po angielsku ale dzięki nim już w wieku 7 zacząłem pomału uczyć języka angielskiego ;) Najlepsze kreskówki? Zdecydowanie te najbardziej pokręcone:

-produkcje Texa Avery typu pies Droopy, wilk McWolf, czarny kot, pies Spike itd. Bardzo groteskowe, zdeformowane momentami postacie i ten humor często czarny i absurdalny jak z filmów parodystycznych.

-kreskówki z cyklu "What A Cartoon" jeszcze bardziej pokręcone, i absurdalny humor i w dodatku obrzydliwy, ohydna wręcz technika kreślenia postaci. Uwielbiałem te kreskówki a szczególnie tą, która doczekała się też serialowego cyklu: "Krowa i Kurczak", mój nr 1 wśród kreskówek.

Też się uczyłam angielskiego na tych kreskówkach ;)
Najlepiej pamiętam Krowę i kurczaka, Łasicę, Dextera, Dom dla zmyślonych przyjaciół, Mroczni i źli.

To były czasy!

użytkownik usunięty
little_girl_blue

Dokładnie. Jak byłem mały to bardzo chciałem obejrzeć "Krowę i Kurczaka" po polsku ale jednak wolę oryginalną angielską wersję. Mistrzowski dubbing, zwłaszcza teksty w wykonaniu Czerwonego Gościa, po prostu mistrzostwo ;)

Kreskówki były bardzo nietypowe ;) Od tekstów poprzez sam rysunek i ogólnie treść bajeczki, wszystko było czasami tak uroczo obleśne :) Nie do podrobienia.

Nie mam już tego kanału, a z chęcią bym sobie pamięć odświeżyła.

Longusiowe_Szalenstwo

Chojrak<Eustachy>XD
Liga Sprawiedliwych
Johny Bravo
Dexter
Atomówki
Łap gołębia
no i 1 miejsce
Tom & Jerry junior

a i struś pędziwiatr