proszę nie przegapić "Tańcząc w ciemnościach " w poniedziałek 22:55 tvp1. Kto nie widział gorąco polecam!!!
... oto co ciekawego udalo mi sie wypatrzec w publicznej (skojarzenie z szaletem wskazane ;)) telewizji na najblizsze kilka dni:
# czwartek 23.09 o 23:15 na tvp2 'uczniowska balanga' linklatera
# niedziela 26.09 o 23:40 na tvp1 'spragnieni milosci' kar-wai wonga
# sobota 02.10 o 22:40 'milczenie owiec' demme
ponadto w najblizszy piatek tvn pokaze 'park jurajski', wszystko co dobre i niedobre u spielberga w jednym :P, z 10minutowymi reklamami co prawda, ale jezeli ma sie wolny wieczor to mozna obejrzec :)
I tak właśnie przekroczyliśmy 100 wpisów!!!
Imaginacjo, wielkie gratulacje!
1 października na TVN o 22:45 nowa wersja genialnego filmu "Psychoza" w reżyserii Alfred Hitchcocka, tym razem pod tytułem "Psychol" i wyreżyserowany przez Gusa Van Santa, nowej wersji nie oglądałem, ale starą mogę polecić...
Pozdrowienia dla wszystkich!
Ja widziałam tylko nową- "Psychola" zryta w cudowny sposób:):):) polecam zaskakująca dość końcówka:) Dziękuję za gratulacje:) no musiałabym złożyć je również na ręce drogiej Klucznicy która w zacny sposób przyczyniła się do tego:):)
Milczenie owiec :-o cudownie... tylko szkoda że w sobotę :(:( bo w sobote przed tv... :-/ no ale własciwie musze jescze sprawdzić na którym kanale:) dzieki za wszelkie informacje pewnie bez nich przegapiłabym połowe filmów w tv:)
W środę 29 września na Ale Kinie! (nie mam! - skandal!) o godzinie 20.00 cudowny film "Thelma i Louise" - polecam wszystkim!!
W ten sam dzień na kanale Europa Europa także rewelacyjny film "Ukryte pragnienia", ale to raczej produkcja dla mądrzejszych osobników więc bezimienne głupki wypowiadające się na filmwebie nie zrozumią pewnie tego pięknego filmu...
Imaginacjo ty na szczęście jesteś inteligentna więc nie musisz się martwić... ale niestety niektórzy mogą ci (także i mnie - a jak!) zazdrościć...
Pozdrowionka!
dziękuje za komplement i czerwienie się w uroczy sopsób:) oby inteligencja nie okazała się imaginacyjnym złudzeniem... ;)
Też mam taką nadzieję, straszny komplemenciarz ze mnie... wiem o tym... Taki już jestem...
Jak przypomnę sobie jeszcze jakiś film w telewizji to dam znać...
We wtorek 28 września o 20:45 "Zaklinacz deszczu" w reżyseri samego (wielkiego) Francisa Forda Coppoli! Nie oglądałem więc nadrobię tą zaległość...
Pozdrowionka!
Byłabym Ci niezmiernie wdzięczna za pisanie na którym programie będzie emitowany konkretny film:) ułatwi to zycie i mnie i reszcie korzystajacej z tego forum:) bo niestety nie wszyscy maja kablówkę więc nie wiem czy mam sie ciszyc czy nie...
Zwykle to piszę, ale teraz zapomniałem... Sorki!... "Zaklinacz koni" poleci na Polsacie...
W ramach rekompensaty podam ci kolejny tytuł...
W sobotę 25 września na Ale Kino! (nie mam! - buuu!) o godzinie 22:50 poleci klasyka horroru "The Thing" - gorąco polecam...
poniedziałek 27.09 polsat 20:45 "Piąty element" nie widziałam:-x skandal wiem ... ale podobno fajny....
chyba właśnie przegapiłam Thelmę i Louise. Ee nia mam Ale Kino prezcież... a T & L kupiłam tydzień temu z jakąś babską gazetą. 10 zeta za dividi, HA! Co prawda nie mam czytnika, ale pracuję nad tym. Zaczynam od tworzenia kolekcji filmów :)))
khem khem
no niech będzie, ale nie zrobiłabym tego bez Ciebie, o Imaginacjo :)))
heh a nawet jak coś wiadomo o filmach to i tak sie nie pamięta... :)
Witam drogą Klucznicę i drogiego Albertino :)
"Ring" widziałam kilkakrotnie:) jest fenomenalny jak dla mnie:) Lepsza wersja (jak dla mnie) jest amerykańska (no ale budżet pewnie 3 razy conajmniej większy:)) za to muzyka bardziej przerazająca w japońskiej. Z drugiej strony może to moja dyskryminacja... bo tak nie lubię japońskich aktorów... :)
witojcie kumo!
nie miałam okazji widzieć japońskiego Ringu, amerykański trochę mnie prezstraszył. Podobał mi się film nagrany na kasecie (swoją droga, Imaginacjo... może Ci się też taki fałhaes gdzieś zaplątał?!?!) i scena jak Samara wychodzi z ekranu... byłam w kinie akurat na tym i się przestraszyłam tej sceny jak cholera :)
Witam panie!
Jak już się często na ten temat wypowiadałem, widziałem obie wersje i... Amerykańska lepsza... Muzyka w obydwuch niezła, ale jednak wolę tą z wersji anglojęzycznej...
Obie wersje "The Ring" puszczają właśnie co jakiś czas na Canal+...
28 września na HBO o godzinie 21:00 film - "Dwa tygodnie na miłość" - ja takich klimatów nie lubię (a tym bardziej tej Sandry Bullock) więc raczej nie oglądnę, ale może są tacy, których ta informacja ucieszy...
Aha! Jeśli chodzi o "Thelmę i Louise" to też chciałem kupić tą Vivę! ale zapomniałem... Buuu!... Głupiec ze mnie... ale czekam na to aż po raz kolejny puszczą w TV to sobie nagram...
Droga Klucznico!! Ja tez byłam akurat na tym filmie w kinie i powiem Ci że przestraszył mnie bardzo w niektórych momentach:) akurat zaplątała mi się w domu ta kaseta więc mam okazję pooglądać do woli :):)
Do Albertino i innych zainteresowanych
Od 15 września film "Thelma i Louise" był w "Urodzie" (chyba była jeszcze do wyboru "Zielona mila" lub "Bracie gdzie jesteś"). Niestety nie wiem czy "Uroda" jest jeszcze dostępna w sklepach.
Bardzo ci dziękuję za informację... Poszukam w kiosku, ale jeśli to dwutygodnik to powinno jeszcze być...
Pozdrowionka!
Zapraszam na mój temat na forum o najorszych filmach! Może wreszcie do gonię Imaginację.... Ależ ja zawistny jestem... W końcu 124 wpisy piechotą nie chodzą... HłeHłeHłeHłe!
Pozdrowionka dla Imaginacji!
zgadzająsię tytuły. dostępne toto jeszczem, sama kupiłam Thelmę i Louise :) teraz czekam na odtwarzacz dividi żeby obejrzeć... oglądałam dość dawno ten film, o qrcze z 10 chyba jak nie więcej :))) za 9,90 jeszcze jest dostępna Uroda. Przynajmniej powinna...
pozdrawiam :)
poza tym ja jestem zainteresowana wszelkimi wiadomościami na temat filmów dodanych do gazet. temat na blogu czeka na dopisywanie, jak ktoś coś znajdzie. :)
Na wstępie pozdro dla Klucznicy i Albertino oraz innych ludzi którzy zaglądaja tu od czasu do czasu:) Nie przegapcie dziś spragnionych miłości tvp1 :) Klucznico "Ring" mam na kasecie vhs (pirat niestety:(ale najważniejsze że jest... a przynajmniej był jakis czas temu) Jak to zle nie mieć DVD :( tez bym sobie gazetki pokupowała. A swoją drogą to sie zastanawiałam czy takie płytki nie są wadliwe i czy chodza dobrze. W końcu sa robione na ilość a nie na jakość... :)
Cześć Imaginacjo! Czy pamiętasz może osobnika imieniem Ratched, który obraził mnie na forum? Zrobił temat na, którym napisał, że ja oraz kilka innych osób to dupy... Teraz przerobił się na Ratchedkę... Pozmieniał wszystko i twierdzi, że pierwszy go obraziłem... To zwykły oszust.... Na dodatek jeszcze zapycha mi mój blog... Zresztą sama zobacz... Czy nie da się z tym nic zrobić? Ty już toszkę mnie znasz i wiesz chyba, że nie obraziłbym nikogo bez powodu... Czy nie da się tego w żaden sposób udowodnić? Zobacz jego blog i przeczytaj kilka wypowiedzi (zwłaszcza Chińczyk) i zobacz... Przecież od razu widać, że na tym blogu wcześniej było co innego (coś o dupie Maryni) i jego właścicielem był facet.... Jeszcze zobacz co on napisał w swoim opisie... Podkreślam to FACET! On tylko się pod kogoś innego podszywa... Odpisz szybko jeśli możesz...
Pozdrowionka!
Mam nadzieję, że się na mnie nie obraziłaś... Jak pojawisz się na filmwebie to napisz coś do mnie...
Jak znajdę w TV jakiś fajny film to dam ci znać...
hehe wszyscy dbają żeby Imaginacja szanowna nie przegapiła czegoś wartościowego w telewizorni :))))))))
zaglądam również, najczęściej chyba na ten temat. w końcu się wypracowało wspólnie te 130 wpisów... :)
pozdrawiam
Pozdrowienia dla Klucznicy! Nie wierz w te głupoty, które wypisuje ta Ratchedka... Pozdrowionka! Mam nadzieję, że cała sprawa niedługo się wyjaśni...
Witam!!
Moim skromnym zdaniem wina zawsze leży posrodku...
Zabawy typu wyzywanie siebie na portalu który jest przeznaczony na sprawy związane z kinematografia jest conajmniej nie na miejscu. Dla mnie osobiście jest to wyraz niedojrzałości, nudy bądż chęć zwrócenia na siebie uwagi
Albertino tak na prawde nie jest istotne kto to rozpoczął, ciągnąc dalej temat przez wchodzenie na blog Rathedki i wypisując cokolwiek sam stawiasz kolejny krok na przód, więc po co te całe tematy na forum i rotrząsanie tego ze to niby nie Ty rozpocząłeś?? Jak wam się nudzi to dajcie sobie numery gygy i tam się wyzywajcie a nie róbcie tego na forum bo szkoda czasu na czytanie tych bzdur.
Pozdrawiam serdecznie prosze nie brac tego do siebie ale czasami musimy obiektywnie oceniać własna postawę.
Tak... Muszę przyznać ci częściowo rację... Popełniłem błąd wpychając się temu Ratchedowi na blog, ale zdenerowował mnie ten temat na gorum na którym wypisywał, że jaki to ja cwel nie jestem... Teraz wpisał się kilkokrotnie na mój blog udając, że jest zupełnie kimś innym... Przedtem to on właśnie wyzywał wszystkich, a teraz wyszło, że to jaj jestem ten najgorszy... Na szczęście mam świadka... Chińczyk widziała, że wcześniej jego blog wyglądał zupełnie inaczej...
Nie biorę sobie tego do serca, bo sam wiem jak to wszystko wygląda dlatego mimo wszystko chciałbym dojść prawdy... Też zaproponowałem mu GG, ale on wyskoczył z linkiem do jego blogu więc sama rozumiesz...
Trochę już na tym filmwebie przebywam i nikomu jeszcze przykrego słowa nie powiedziałem (obrócz Ratcheda) bo po prostu nie miałem ku temu powodów... Ale cierpliwość kiedyś się kończy...
Pozdrowionka!
http://www.filmweb.pl/Topic?id ... Dlaczego ten link się nie otwiera? Znasz może przyczyny? Dobra nieważne... Gdybym na tym jego blogu nic nie pisał to miałbym święty spokój...
W środę 29 września o 21:00 na HBO film "Krwawa profesja" w reżyserii Clinta Eastwooda... Mam nadzieję, że dobry...
W czwartek 30 września o 23:05 na TVP1 film "Wodzirej" z Jerzym Stuhrem w rolig głównej... Także nie widziałem tego filmu...
W Piątek 1 października o 21:00 na Canal+ film "Julia wraca do domu" w reżyserii naszej Agnieszki Holland... W roli głównej Miranda Otto... Tego też nie oglądałem... Więc więcej nie napiszę bo nic nie wiem...
Jak dowiem się jeszcze o jakimś filmiku to na pewno dam ci znać...
Chyba najlepiej dac sobie spokój, przełknać to i zapomnieć:) Swoja drogą chyba nikt nie uwierzy człowiekowi (czyt. Rachedka) który ma bolg nie ma punktów a co najwazniejsze nie ma ulubionych filmów:) chyba każdy filmweb'owiec zaczyna własnie od tego:)
hmmm... nie mam kablówki :( tez nie widziałam żadnego z nich więc pozostaje się skoczyć do znajomych na seans w telewizorni albo odpuscić sobie:) pomyślimy zobaczymy:) dzięki za namiary pozdrawiam:)
Przepraszam, że zasypuję cały filmweb jakimiś kłutniami... Sam nad tym ubolewam... Ale jestem załamany... Co ty byś powiedziała jak ktoś chciałby zrobić z ciebie oszusta a sam nim był? To bardzo przykre... Ale niestety pewnie nikt mi nie pomoże... Buuuuu!...
P.S.-Chińczyk jest tak przerażona, że aż założyła blog w którym przeprasza Ratchedkę... Ona jest nienormalna... Lepiej z nią (a raczej nim) nie zadziera bo może ci wielką krzywdę zrobić...
Pozdrowienia dla Chińczyk! Mam nadzieję, że nie będziesz mi miała za złe tej wypowiedzi...
Oczywiście teks, że ona jest nienormalna rzecz jasna był o Ratchedce... Bo ktoś mógłby to inaczej zrozumieć...
Na szczęście są tacy, którzy wiedzą, że Ratched tak naprawdę jest oszustem... Na przykład Gabor... Tylko, że on teraz na wczasy wyjechał...
Dobra zostawmy ten temat bo jeszcze do 200 wpisów dojdziesz i będę zazdrosny...
i tak juz pewnie jesteś ;)
też widziałam wcześniej blog radcheda i jego zdjęcie. temat był inny niż jest teraz. no i opis... jak to było? obrońca dobrego smaku i inteligenci?
ale to nie jest istotne. popieram propozycję Imaginacji szanownej (aloha!) - weż od tej osoby (kimkolwiek jest) numer gg i tak sobie ładujcie ile wlezie. szkoda bloga Twojego i forum. I nerwicy innych, którzy to czytają.
pozdrawiam was :)
Dzięki! W końcu znalazł się ktoś kto wie, że Ratched kłamie... Teraz raczej GG od niego nie weznę, bo pojawia się on na filmwebie raz na kilkanaście dni i za filmwebowca się ma... Jak widzę ten jego opis to krew mnie zalewa... Jak tak wogóle można... Masz rację, już więcej na ten temat pisał nie będę... Pewnie i tak nikt temu oszustowi nie uwierzy... Taką mam przynajmniej nadzieję...
Pozdrowionka!
dzieeeeeeń doooooobryyyyyy!!! :):) jak tam praktyki droga koleżanko?? Pażdziernik się zbliza korzystajmy z ostatnich dni na relaxxx... :):):) jeszcze żeby pogoda była.. a zresztą po co pogoda zawsze filmy możan pooglądać:P:P
...albo posiedzieć na filmwebie nadrabiając stracony czas :)
praktyki zakończone, miejmy nadzieję szczśśliwie. teraz czeka mnie kolejny etap poznawania działania machiny biurokratycznej... czyli bieganie za papierami, wypełnianie ich, zamiana na kolejne... no i zeszyciki praktyk;... szczegółowe jak cholera... szkoda że nie ma rubryki o myciu zębów przed lekcją. Masakra!
z października już za wiele nie skorzystam, jutro jadę kwaterowć się do akademika, wracam w czwartek albo w piątek - tak przy okazji... każda normalna uczelnia ma 1 października inaugurację roku akademickiego, są uczelnie które ją organizują w poniedziałek 4... chciałam was zawiadomić korzystając z publicznego forum, że mam zajęcia... W PIĄTEK 1 października!!!! poj*bało psa i łańcuch...ech
pozdrawiam smętnie :(
Do Imaginacji.
Kupuje gazety z filmami już od pewnego czasu i jeszcze nigdy nie trafił mi się bubel. Zawsze istnieje możliwość reklamacji. Można wysłać e-maila do gazety, nawrzucać im i zażądać zwrotu kasy bądź nowego, nie popsutego filmu. Jest jakaś szansa, że coś z tym zrobią.
heh zawsze jak się komuś nawrzuca to będzie się starał to odkręcić :))))))))
a szansa owszem, duża że przyślą coś nowego. zawsze też mają adres do korespondencji, który można później odsprzedać i będą przychodziły Ci do domu reklamy ankiety itp. :)))))) żart oczywiście. pozostaje mieć tylko nadzieję że kupione przez nas filmy nie będą lewe...
pozdrawiam :))
w sumie to słyszałam o jednym lewym filmie zakupionym przez znajomego ale poszedł do sklepu gdzie go zakupił i nie było problemu z wymianą, więc chyba nie jest tak zle. :)
hehe żeby tak jeszcze wymieniali w ten sposób karty TakTak na których kodzie już ktoś pojechał wcześniej... ale tu nie ma tak dobrze :)))))))))
Witaj Imaginacjo!
Dawno ci nowości nie podawałem więc nadrabiam zaległości... Trochę tego jest więc napiszę w punktach:
1. W piątek 1 paździoernika na TVN o 22:45 - "Psychol"... Już o nim pisałem, ale tylko przypominam...
2. W sobotę 2 października na TVP2 o godzinie 22:40 - "Milczenie owie"... Chyba nie muszę więcej pisać?
3. Także w sobotę o 22:45 na TVN-ie "Książe w Nowym Jorku" - oglądałem to już tysiąc razy (ty pewnie też) bo ciągle to na Polsacie puszczali... Tego też jakoś specjalnie reklamować nie muszę...
4. W niedzielę 3 października na Canal+ o 20:00 "Daredevil" - nie oglądałem, ale podobno straszny chłam.. Co nie znaczy, że nie obejrzę... Z ciekawości...
5. Także w niedzielę na TVN o 13:55 "Krokodyl Dundee" - nie oglądałem, ale to podobno doskonała komedia... Wszyscy, których pytałem strasznie się tym filmem zachwycali...
6. Też w niedzielę na TVN7 o godzinie 20:00 "Marsjanie atakują" - taka odpowiedź Tima Burtona na "Dzień niepodległości" Rolanda Emmericha... Pewnie i tak wiesz o co chodzi... Strasznie kiczowate, ale nawet mi się podobało...
7. W niedzielę 3 października o 21:00 HBO po raz kolejny puści "Godziny" z niezapomnianą rolą Nicole Kidman - oglądałem i raczej polecam.... Troszkę to poplątane, ale ty raczej będziesz wiedziała o co chodzi (w końcu jesteś inteligentna - No nie?)
8. W poniedziałek 4 października o 20:45 Polsat po raz kolejny puści komedyjkę s.f. "Faceci w czerni" - jak nie oglądałaś to powiem tylko tyle: filmik na jeden raz, chociaż wcale nie najgorszy...
9. W ten sam dzień o 22:40 na TVP1 film "Diabolique" - całkiem niezły remake starzego francuskiego thriller... Chociaż pierwsza wersja ponoć lepsza była... W rolach głównych Sharon Stone i Isabelle Adjani...
10. Dalej jesteśmy przy poniedziałku.... O godzinie 21:00 na HBO "Władca Pierścieni: Dwie wieże"
11. We wtorek 5 października na HBO o godzinie 18:30 będzie można obejrzeć "Imperium słońca" w reżyserii Stevena Spielberga... Bardzo dobry (jak na Spielberga) dramat o wojennych perypetiach małego chłopca...
12. W środę 6 października o 23:55 na TVP1 "Wściekły byk" ze znakomitą rolą Roberta De Niro - film oglądałem i polecam... To ponoć najlepszy film lat 80-tch...
13. Teraz czwartek 7 października... O godzinie 20:05 na TVP2 "Zielona karta" - komedyjka romantyczna z Gerardem Depardieu i Andie McDowell (ble!)... Ja takich rzeczy nie lubię, ale podaję jakby ktoś chciał...
14. Także w czwartek na TV4 o godzinie 20:00 francuski horror "Braterstwo wilków" - film raczej chwalony, ale mnie do gustu nie przypadł... Wogóle mi się nie podobał... W roli drugoplanowej Monica Bellucci...
15. W piątek 8 października na TVN o godzinie 20:10 film "Kod dostępu" - film raczej krytykowany, a mnie się nawet troszkę podobał... Taki przeciętniak... Wcale nie jest taki zły jak mówią... W rolach głównych: John Travolta, Hugh Jackman i Halle Berry, czyli gwiazdorska obsada, ale mnie oni specjalnie nie zachwycili...
16. W piątek także "GoldenEye" na TVP1 o 20:40... W roli dziewczyny Bonda nasza rodaczka Izabella Scorupco...
17. I ostatni filmik "Przylądek strachu" na TVN o 22:15 - znakomity thriller z równie doborową obsadą... Jeśli ktoś nie oglądał to gorąco polecam... To jedna z najlepszych propozycji tego tygodnia...
Mam nadzieję, że ten tygodniowy program TV cię zadowoli... To 17 najciekawszych filmów, które znalazłem...
Pozdrowionka i miłego oglądania życzę!
Dla wszystkich którzy nie mają HBO dobra wiadomośc - jest odkodowane. Szkoda tylko, że do 3 pażdziernika. Ja na pweno skorzystam.