Witam. Akurat tak się składa, że będę miał dużo wolnego czasu dlatego chciałbym, żebyście polecili mi jakiś serial który mnie tak wciągnie, że będę ogladąć kilka odcinków pod rząd. Interesują mnie gatunki: dramat, kryminał i akcja.
Z seriali które mnie wciągneły i wysoko sobie je cenie to: Dexter, TDW, SoA, The Killing, Banshee.
Oprócz tego widziałem już: The Following, Ray Donovan, Hannibal, Mentalista, White Collar, Luther, Homeland, Fargo, The Bridge, Lost oraz pewnie coś o czym zapomniałem
Liczę na wasza pomoc oraz z góry dziękuje
-Prison Break - jest to najbardziej wciągający serial jaki oglądałem, tzn. większość mnie wciągnęła, ale tylko w przypadku PB potrafiłem obejrzeć 7 odcinków pod rząd nie nudząc się, polecam (chociaż czuję, że to właśnie o nim zapomniałeś wspomnieć :D )
- Breaking Bad - jeżeli nie oglądałeś to również czym prędzej, nie ma się tu co rozpowiadać, po prostu trzeba go sprawdzić.
- Vikings - świetny klimat, im dalej tym lepiej, naprawdę bardzo dobry serial
- Orphan Black - wydaje mi się, że to nie serial dla każdego, ale mi osobiście się bardzo mocno spodobał, warto sprawdzić
- Bates Motel - w Polsce niestety mało znany serial, jednak ja go uwielbiam; świetny klimat, porządna gra aktorska oraz to co lubię najbardziej - trzymanie się głównego wątku, w przypadku tego serialu nacisk na główny wątek jest bardzo duży i ciągnie się on przez wszystkie kolejne odcinki i sezony, jeszcze nigdy się przy tym serialu nie nudziłem, każdy odcinek pochłaniam błyskawicznie.
Widzę, że Fargo oglądałeś, moim zdaniem jeden z lepszych seriali, a ma dopiero jeden sezon. Wyżej wypisałem Ci moje faworyty, jak nic Cię nie zainteresuje to z chęcią podam kolejne :)
Spojrzałem na Twoje oceny i widzę, że PB i BB oglądałeś. W takim razie polecam jeszcze:
- Better Call Saul - dla fanów Breaking Bad i nie tylko ;)
- The 100 - całkiem spoko, im dalej tym lepiej, ale jak dla mnie serial jest strasznie cukierkowy i po prostu czuć w nim typowego amerykańskiego średniaka dla nastolatków
- Da Vinci's Demons - coś historycznego, niedługo 3 sezon, naprawdę warto, mimo że serial ma trochę słabszych momentów
- Arrow - trochę głupkowaty serial, ale pierwszy sezon wspominam dobrze, jednak im dalej tym gorzej, 3 sezon to straszna nuda
Same krótkie seriale podałem (1-3 sezony) to teraz coś dłuższego:
- Supernatural - jeżeli masz dużo wolnego czasu, to można Supernatural można pooglądać, akcja jest, fajny klimat, do kryminału też można go pod pewnymi względami zaliczyć
- The Wire - spełnia on Twoje kryteria gatunkowe, więc może Ci się spodoba
Wczoraj właśnie oglądnąłem pierwszy odcinek Better Call Saul i pewnie oglądnę do końca. Ten Orphan Black wygląda dość interesująco wiec jego pewnie też zobaczę. O Bates Motel już kiedyś słyszałem jednak nie miałem wtedy czasu może teraz uda się oglądnąć. The Wire widziałem pierwsze 2 odcinki i jakoś mnie nie zachęciły.
Co do Da Vinci's Demons, Arrow, Supernatural, The 100 to nie przepadam za bardzo za fantasty czy też sc-fi więc je narazie sobie odpuszcze
Sherlock- Wciąga, ale jest raczej krótki
Hell on Wheels- Western, klimatyczny, 4 sezony (5 się tworzy)
Black Sails-Seria o piratach, niedawo zakończyli 2 sezon