Od dzisiaj pojawiły się na stacjach Tv w lewym górnym roku oznaczenia wiekowe co co do filmów. jest rozbudowana wersja zielonych, żółtych i czerwonych znaczków. Wcześniej do zielonych znaczków stosował się chyba tylko Polsat więc według mnie takie coś to duży plus dla tv.

WISKI

... no a ja tak sobie myślałam, co to za znaczki mi na ekran sie wprowadziły..

WISKI

- Czy ktoś wie, co oznaczają te cyferki w żółtym kwadraciku w TVP?
- To nowe oznaczenia, cyferka oznacza ile browarów trzeba wypić, żeby zrozumieć film.

WISKI

moim zdaniem jest to kompletną bzdurą. to nie ma żadnego sensu. tylko zaśmieca ekran. ciekawe kiedy dojdzie do tego że bedziemy mieć całą "ramke" znaczków dookoła obrazu. poza tym : wczorajszy "Omen 2" na polsacie miał żółty trójkąt z cyferką 16, podczas gdy producent filmu zdecydował ze to film dla dorosłych, w tym samym czasie na tvp1 puścili "straszną drogę do szkoły" ze znaczkeim czerwonym. i skumaj o co tu chodzi

Leon_B_Fink

Omen 2 z żółtym to lekka przesada. Dla mnie powinien być czerwony. A Straszna droga do szkoły nie leciała na czerwonym tylko na żółtym z 16. Bez kłamstw :)

WISKI

Omen II i Omen III w gazecie miały obok opisów czerwony kwadracik, a w TV film był oznaczony trójkącikiem z 16...nieźle, tylko kto tu się pomylił???

WISKI

No a ja tak myślałam że to morze jakis konkurs i do płóki mi brat nie powiedzial nie wiedzialabym do dziś Ale popiream to bo uważam że na dobry pomysl wpadli (no ale zasady są po to by je lamać hehehe)buziaczki i pozdro papa

WISKI

Proponuję podzielić to jeszcze w zależności od płci.Dla chłopców i dziewczynek. Bo naga panienka może zgorszyć chłopca. Dziewczynki nie powinna, bo dziewczynka ma to samo, a może zostanie lesbą. Kolejny kretynizm katolandu.

WISKI

Ale czemu te znaczki są u góry a nie na dole? To już lekka przesada z tymi znaczkami. Ale jak już je tak zrobili, to na telenowelach południowoamerykańskich powinny być czerwone znaczki ;)

skimos

Na jednej stacji są u góry a na drugiej na dole. To zależy. :)

WISKI

Ostatnio widziałem film dokumentalny (o jakimś satelicie) ze znaczkiem od 12. Albo program motoryzacyjny na TVN Turbo też od 12 albo od 7. Nie rozumiem jakimi kryteriami oni się kierują.

A np. na Polszajsie2 kreskówki z CartoonNetwork (Dexter itp) miały znaczek "od 12". To akurat jest słuszna decyzja. Te bajki piorą mózg. Wiem coś o tym bo sam je oglądam od bajtla. Ciekawe tylko dlaczego CN nie pokazuje tych znaczków...

strongoku

Jak pokazuja pelnometrazowa bajke to znaczek jest "7" (w kinach ta bajka byla bez ograniczenia wiekowego), a gdy jest transmisja z sejmu nie ma wogole znaczka , albo znaczek jest zielony. Czyli co, lepiej zeby male dzieci uczyly sie od tych lobuzow - politykow, niz ogolodaly bajki o duzym robocie, ktory pokochal pewnego chlopca!?

WISKI

I co z tego. Dzieciaki i tak siedzą przed telewizorem kiedy chcą.
A filmy nie psują tak, co jakaś beznadziejna VIVA.

Ble.

insolence

Te znaczki to jedno wielkie gowno! Popre trzema przykladami:
- W sobote lecial "Janosik" na Polsacie, bodaj pierwsze pol godziny lecialo ze znaczkiem 16, a pozniej zmienili na 12. Dobre sobie!
- Program "Kinomaniak" zawsze lecial ze znaczkiem 12 , a dzis puscili, z zielonym koleczkiem.
- "Kopciuszek" dziennikarzy: na TVP lecial o 20.10 ze znaczkiem 7, a nastepnego dnia rano lecial ze znaczkiem 12, a na TVNie puscili z zielonym koleczkiem... Ehhh... Ale to jest gowno!!!!!

WISKI

dla mnie też jest to bezsensu a moze jak puszczą film "stowrzyszenie umarłych poetów" to dadzą od il lat?? (w końcu jest tam samobójstwo) a film jest naprawde bardzo dobry, albo no "Forest Gump" dziwne to troche dla mnie a jezeli tak bardzo chcą uważać na dzieci to co robią filmy o 20:10 z czerwonym znaczkiem?? a po 23:00 z zielonym lub żółtym?? (też tak było) a filmy dokumentalne nie powinny być z ograniczeniami, ponieważ są to programy które uczą a są od 16/12 lat a boks jest od lat 12 nie wiem co jest lepsze czy żeby dziecko oglądało boks czy film np o boberkach [szkoda mi ich było jak rozwalili im te zeramia;( ] czy o gwiazdach;]