Witam , wypowiadajcie się tutaj na temat "Kuba Wojewódzki Show" i "Szymon Majewski Show" ... który według was jest lepszy i dlaczego.

Ja osobiście jestem wielbicielem programu Kuby Wojewódzkiego ... bardziej przybliża nam gosci .. można się co nieco o nich dowiedzieć. Pozatym daje szanse wystąpienia nieznanym artystom. Niektórzy mówią , że to pajac bla bla bla itp ... jest to dziennikarz oczytany i inteligenty z dużym poczuciem humoru :):):)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
użytkownik usunięty
d3stro

Jestem za !
Kuba Wojewódzki podoba mi się znacznie bardziej, bo i on i jego goście dodają humoru temu programowi, natoomiast Majewski Show, to oglądam czasem, ale tylko ze względu na tych aktorów którzy tak doskonale parodiują znajome osobistości. I nie wiem czemu, ale Majewski drażni mnie tym swoim "wyszukanym" stylem ubierania ...
A z kolei wojewódzki jest naturalny w tym co robi. Może i chamski, ale za to szczery i niesamowicie inteligentny. i pośmiać sie można :)
Pzdr

Dokładnie tak samo uważam , żeby Wojewódzki troche mniej o seksie gadał to byłby jeszcze lepszy.

mr_szakal

Wiesz..lubie doby dwóch są spoko..pozdro dla ciebie :))

Za Wojewódzkim z tego powodu ze prowadzi show z pelna lekkoscia i inteligencja.Majewskiegi ciezko sie slucha czasami kiedy wyszukuje odpowiednich slow...pozdrawiam

użytkownik usunięty
d3stro

Ja oglądam tego i tego ;P

Po pierwsze Wojewódzki napewno nie jest naturalny i jego styl ubierania właśnie mnie denerwuje zawsze robiony przez stylistów... ja już rozmumiem inne rzeczy ale żeby się sam nie ubierał... pozatym nie potrzebnie zaprasza jakiś polityków którzy są nisamowicie stuczni a w swoim programie prowadzi najczęściej monolog. Pozatym jego program oceniem na bardzo dobry miał wiele przebłysków najlepszy odcinek był z Hubertem Urbańskim ;)

Szymon Majewski - powoli zaczyna mi się nudzić, puszcza fajne krótkie filmiki i tylko "Rozmowy w Tłoku" są warte uwagi pozatym średniość.

pozdrawiam

No Szymona Majewskiego też robią styliści ... zresztą jak większość osbób występujących w tv :) Szymon według mnie ma wogóle nieśmieszne żarty , lubie tylko "rozmowy w tłoku". Majewski czasem przedstawi coś parodiującego polską politykę ale większość jego numerów jest poprosu żałosnych.
A co do tych polityków u Kuby to dobrze , że takich ludzi też zaprasza ... ale Doda w programie Wojewódzkiego to już była żenada ! Ja jestem humanistą i podoba mi się to , że tacy ludzie jak Jerzy Urban , Jan Pietrzak , Donald Tusk wypowiadają swoje zdanie na tematy polityczne właśnie w tym programie :)
Nie ma co ich zbytnio porównywać ... Kuba to dziennikarz prowadzący program w zupełnie innym stylu niż Szymon ,który jest tylko prowadzącym swojego prpogramu ponieważ wszystkie żart itp wymyśla ktoś inny tak jak w przypadku "Mamy cie" :)

d3stro

Wojewódzki mnie strasznie denerwuje. Na prawdę bardzo. Za to nie lubię starego programu Majewskiego "Mamy Cie!", bo był głupii. Heh, "Szymon Majewski Show" też jest głupii, żenujący, ale czasem się da oglądać. Oby były nakręcone nowe odcinki "...Show", bo nawet lubię ten program. Ale tylko nawet. Podoba mi się w "rozmowach w tłoku", jak parodiowany jest nasz były premier :).

Polish

Co do Kuby Wojewódzkiego, to jest do dosc specyficzny przypadek z pokolenia 63' - pokolenia, ktore mocno odcisnelo swoj slad na kulturze.

KW w moich oczach zostanie juz przeterminowanym pankiem i dziennikarzem radiowym. Polecam jego felietony z MUZY takze.
Coz, postanowil, ze bedzie przemytnikiem wartosci wyzszych i kultury mniej zaleznej w soim programie. Prosze bardzo, ale mnie oslona pod jaka to robi odrzuca nieco. Moze po czesci to wina jego gosci? On sam robi co moze, wykorzystujac swoje poczucie humoru.
Enyłej, to ciagle najlepszy talk - show w telewizji, choc ogladanie wczesniejszych odcinkow sprawialo wieksza przyjemnosc.

A moze po prostu kazego po 40 ciagnie to szolbiznesu? Moze kazdy offowy 'dzialacz' uwaza sie za niespelnionego, bo nie ma milonowej publiki (a przeciez wie, z czego to wynika), lub tez takiej gazy?

Co do Szymona Majewskiego, to jest to postac na pewno mniej barwna. Ale lubie go, bo jego bania tryska pomyslami, typ szołmana, jakiego jestem w stanie zniesc. NHie sledze co prawda jego poczynan od poczatku, ale do ludzi z radia zawsze mialem zaufanie ;].

d3stro

Majewskiego i Wojewódzkiego nie ma co stawiać w jednym rzędzie. Ten pierwszy zaprasza gości jedynie jako dodatek do istoty programu - nabijania się z różnych kretynizmów. Ale on nabija się w sposób niewinny, rzucając żarcikami, aluzjami do obecnej sytuacji społecznej i politycznej. Zaprasz wyłącznie znane osoby, które nie mają nic na sumieniu.

Wojewódzki swój program opiera wyłącznie na rozmowach z gośćmi, gośćmi kontrowersyjnymi. Ostatnio widziałem jego program (powtórkę chyba) i był młody Koterski i Jacek Poniedziałek. Podejrzewam, że Majewski w życiu by ich nie zaprosił (Koterskiego uznałby za przygłupia, a jest dokładnie na odwrót - inteligentny młodzieniec z wyjątkowo naturalnym aktorstwem, a Poniedziałek jest zbyt 'kontrowersyjny'). No i Wojewódzki rozdaje nagrody (raz nawet Doda swój odtwarzacz dała widzowi), a Majewski nie ;-)

Obaj panownie mają swój styl, tyle że ten Wojewódzkiego niestety powoli się wypala, a ten Majewskiego dopiero rozkręca...

ukwial

Wydaje mi się , że u Majewskiego były tylko znane osobistości , które siedziały u Szymona dla ozdoby ... a Wojewódzki daje nam szanse poznania mniej znanych ludzi i to mi się podoba :) Np. do póki nie obejrzałem progarmu Kuby ni ch*** nie wiedzialem kto to jest Daniel Pasent ... a teraz wiem :P i nawet w szkole mogłem zabłysnąć na polskim ^^

d3stro

Majewski i to zdecydowanie-najbardziej zabawny i totalnie bezpretensjonalny talkshow w TV. Pozatym kocham gościa za błyskotliwość, Rozmowy w Tłoku są boskie:)

użytkownik usunięty
Eddy

No właśnie, program Wojewódzkiego jest nie tylko zabawny, ale także pouczający i w ogóle :P
A Majewski ma fajne tylko rozmowy w tłoku, w których w sum ie on i tak się nie wypowiada.
a więc podsumowując - Kuba dostarcza dawki humowu i edukacji, a Szymon coś w stylu "jak zrobić z siebie idiotę" :)

d3stro

Ja bym najchętniej chyba zobaczył genetyczną hybrydę tych dwóch jegomości.

d3stro

Ja wole Kube bo gada od rzeczy. coprawda ma czasem jakieś odchyły ale Szymon cały program jedzie na Sucharach typu)) siedzi babcia na ławce a dziadek też ma sandały

użytkownik usunięty
d3stro

Jedno i drugie to taki sam chłam - kolejne klony "Wampira" Jagielskiego (pamięta to ktoś jeszcze?). Żeby to chociaż śmieszne było...

Mnóstwo chamstwa, nieśmieszne żarty poniżej poziomu (a właściwie prawie wyłącznie na poziomie rozporka) i pytania przy których szanujący się gość powinien dać w pysk prowadzącemu. A jeśli ta szopka-przebieranka u Majewskiego to ma być satyra polityczna, to kabaret i statyra w Polsce sięgnęła dna.

Polsatowi w zasadzie się nie dziwię, bo to zawsze była telewizja skierowana do najmniej wymagających odbiorców (wystarczy wspomnieć nachalne lansowanie disco-polo, Gołoty, itp), ale TVN jeszcze zdawał się trzymać jako taki poziom...

No ja "wampira" nie pamiętam ale Wojewózkiego lubie .... i uważam jego program z bardzo dobry :)

d3stro

ja uwielbiam Wojewódzkiego, a za Majewskim nie przepadam i mnie irytuje ten facet, pamiętam Jagielskiego i uwazam ze jego program byl swietny (szkoda ze ni ma dalej:()

Madziak

Racja Kuba Wojewódzki ma spoko program edukacyjno-rozrywkowy a majewski tylko czasami cos powie fajnego a tak to d**a A co do W.Jagielskiego to jego program byl the best
zabawny i na poziomie a tego teraz brakuje w naszej polskiej tv

d3stro

Po 1 nie można za nic porównywać tych dwóch programów, bo są zupełnie inne.

Majewski puszcza różne filmiki, ma teleturniej i w ogóle mnóstwo bajerów. A Wojewódzki tyko rozmawia z ludźmi. W programie K.W. na pewno możemy więcej dowiedzieć się o gościach i tak na przykład bardzo podobał mi się odcinek z Donaldem Tuskiem. Majewski gada za to o takich jakby...pierdołach. Najbardziej w jego programie denerwują mnie te prezenty, które czasem są żałosne. Ale generalnie uważam, że ma lepszy program od Kuby. Te wszystkie parodie są znakomite...poza tym koleś jest naturalny. Wygląda to wszystko tak jakby żarty prezentował na poczekaniu. Świetny jest "końca nie widać" i "rozmowy w tłoku". Szymon jest przede wszystkim bardziej wyluzowany, jest większym showmanem. Potrafi rozgrzać atmosferę i odcinki jego programu zostają na długo w pamięci. Pamiętam jak kiedyś wysłali jednemu z posłów malucha, albo życzenia świateczne. Albo jak podszas kampanii dopadli Tuska i śpiewali z nim "stary Donald farmę miał". Wspaniały był też odcinek z panią Hanką Bielicką [*].
Tak więc moim zdaniem Majewski ma lepszy, bardziej rozrywkowy program. Choć za duzo z niego nie wyniesiemy... ;)

WISKI

żaden, obydwaj stali się tak nudni jak przewidywalni. Wojewódzki zwłaszcza.

d3stro

Ja jestem zdecydowanym zwolennikiem Kuby Wojewódzkiego. Jego program nie jest jakimś tam wielkim shoW! ...jest tylko kanapa, publiczność, dj i Kuba...a wokół niego sporo ciekawych gości. Dzięki temu programowi można się dowiedzieć wielu informacji na temat polityków, aktorów, sportowców czy innych znanych osobistości. Cały humor i zabawa w tym programie polega na zwykłym dialogu. Żarty najczęściej wychodzą z niczego i to mi się podoba. Od kilku lat jego program jest puszczany w Polsacie i nadal mnie bawi, zaś jego największy konkurent Majewski robi dosyć głupie gagi, które ma przygotowane i zmontowane. Sławę przyniosły mu "Rozmowy w tłoku", które są z odcinka na odcinek coraz słabsze....

P.S. mój ulubiony odcinek Kuby... ten z "Halamą" :D:D

kAMSON

kamson popieram cie w 100% ... ja nie mam ulubionego odcinka ale z Halamą był świetny :)

użytkownik usunięty
d3stro

tak ja też pamiętam... :)

d3stro

Apropo.....macie może jakies odcinki Kuby na składzie??

kAMSON

Jak dla mnie obaj zachowują się jak pajace...

d3stro

Majewski;)

spruce

Wojewódzki:):):)

d3stro

ja wolę Majewskiego, bo ma jedną moją cechę : jest kompletnym debilem (w dobrym tego słowa znaczeniu) xD

LeiA

Nie wiem na co się zdecydować czy na naturalnego debila czy na udawanego debila:) Ok wybieram Wojewódzkiego jest to tak naprawde bardzo inteligętny gość.

d3stro

Zdecydowanie Wojewódzki... Majewskiego żarty wydają się takie na siłę...

vampire17

Ja bym mogła z tym i tym.