Jesteśmy w portalu filmowym, gdzie, jak mniemam są ludzie kochający kino i film, a ja w osłupieniu czytam list o wyższości TVN nad Polsatem.
Obydwa te kanały to jedna wielka komercha, z premedytacją, wyrachowaniem i cynizmem tłukąca kasę na tzw. kretyńskich talk show i przebojach kinowych, przeważnie starych, przebrzmiałych albo II kategorii.
Kiedy TVN wchodził kilka lat temu, wydawało się, że będzie alternatywą nie tylko dla Polsatu, ale i dla stacji państwowych. Jedynym atutem pozostał Tomasz Lis, filmy na początku dobre, przebojowe, zostały zastąpione debilnymi telenowelami i byle jaką strzelaniną.
Ja kompletuję własną filmotekę, mam ponad 1600 tytułów i przygniatającą większość nagrałem z TVP2 z "Wieczoru filmowego" pani Torbickiej i pana Sobolewskiego. Mimo ogromnej krytyki pod adresem telewizji państwowej, ostatnio najlepsze filmy są właśnie na TVP1, TVP2, TVReg.
Więcej mam filmów z innych prywatnych stacji (np. TV4), niż z TVN i Polsatu.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
dyzio

Eee tam
Oczywiście rozpisywanie się na tematy "o wyższości.." jest bez sensu, jednak trzeba oddać sprawiedliwość obu stacjom, które miewają czasami "przebłyski", co cieszy. Dzięki TVN mogłem w końcu obejrzeć "Bonnie i Clyde", "Chłopców z ferajny" i wiele innych ciekawych filmów, Polsat z kolei uraczył nas ostatnio "Urodzonym 4 lipca", czy wczorajszym "Tora! Tora! Tora!". A i miło obejrzeć po raz n-ty którąś z części "Zabójczej broni" czy Bonda. Telenowele, talk-szoły i inne reality-cośtam zostawiam amatorom tego typu rozrywki, a każda wyszukana perełka zawsze bardzo cieszy. Nie narzekam.

Thonny

Mam nadzieję, że wiesz, iż oglądanie w tv to zbrodnia ;)

pzdr

Kwic

a ściąganie filmów z neta krażdzież, a kupienie na dvd wszystkich filmów, które chciałbym zobaczyć fizycznie i finansowo niemożliwie.

Krolik_Pudding

Teoretycznie kradzież w wydźwięku jest bardziej do przyjęcia niż zbrodnia ^^ I zapomniałeś o jeszcze jednej opcji : filmy online (też się ściąga na dysk automatycznie w trakcie oglądania, ale potem się kasuje, całkiem inna rzecz)

pzdr

dyzio

"ostatnio najlepsze filmy są właśnie na TVP1, TVP2, TVReg. "
TVP reg? może w 2003 roku gdy pisałeś ten temat to były tam jakieś filmy puszczane (pamiętam że jakoś późno w nocy) ale teraz na tym kanale tylko wiadomości różnej maści podają.

None200

Ja tam kocham kino i wolę TVN i Polsat od TVP:) Nie mam kablówki i musi mi to wystarczyć. Na jedynce czasem zdarzy się w Uczcie kinomana jakaś perełka, ostatnio także w poniedziałki w nocy na TVP 1 coś puszczą ciekawego. Ale poza tym posucha...

A Polsat i TVN choć strasznie komercyjne, puszczą czasem coś ambitnego - zwłaszcza TVN w piątek po hicie o 20.00 lubi puścić coś fajnego. No i TVN i Polsat nadają poza tym dobre komercyjne kino:)

Piszesz o "przebojach kinowych, przeważnie starych, przebrzmiałych albo II kategorii." Przeboje kinowe nie są złe jeżeli są dobre, stare może być jare, a co do filmów II kategorii, to mnie one nie obchodzą.

TVP stara się robić to samo co Polsat i TVN, ale niestety nie wychodzi (i to jest najgorsze). Wystarczy popatrzeć na Gwiazdy tańczą nie lodzie. Nienawidzę takiej rozrywki, ale ewidentnie Taniec z gwiazdami jest na wyższym poziomie realizacyjnym.