czy zna strone intern. Gdzie można znaleźć stary program telewizyjne z lat 90

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
chomik51495

Z tym jest naprawdę ciężko, ale istnieje tzw. częściowe rozwiązanie. Są nim biblioteki cyfrowe. Tam znajdziesz część archiwalnych programów, jednak nie wszystkie i tylko dla niektórych dni.

Oto ich lista:
- Cyfrowy Dolny Śląsk (Nowiny Jeleniogórskie, Panorama Oleśnicka, Wiadomości Oławskie)
- Bałtycka Biblioteka Cyfrowa (Bałtyckie "Zbliżenia", Głos Pomorza (numery od października 1981), Dziennik Bałtycki)
- ZBC Pomerania (Głos Koszaliński, Głos Pomorza (numery do września 1981))
- Świętokrzyska Biblioteka Cyfrowa (Słowo Ludu)
- Małopolska Biblioteka Cyfrowa (Dziennik Polski)
- Śląska Biblioteka Cyfrowa (Kronika Beskidzka)
- Podkarpacka Biblioteka Cyfrowa (Nowiny Rzeszowskie)
- Chełmska Biblioteka Cyfrowa (Tygodnik Chełmski)
- Krośnieńska Biblioteka Cyfrowa (Tygodnik Krośnieński)
- Nowohucka Biblioteka Cyfrowa (Głos Nowej Huty)

underground73

ale jak się na tej stronie szuka np ja chce znaleźć program tvp 2

chomik51495

1. Wchodzisz na stronę, np. Bałtyckiej Biblioteki Cyfrowej.
2. Wybierasz np. Głos Pomorza.
3. Klikasz na: "Publikacja wieloczęściowa - pokaż strukturę".
4. Wybierasz interesujący cię rok, np. 1999.
5. Zaznaczasz interesujący cię miesiąc, np. styczeń.
6. Wybierasz np. 1 stycznia.
7. Przerzucasz strony gazety za pomocą strzałek dostępnych w menu - na jednej z ostatnich stron powinien znajdować się program do kilku stacji, np. TVP1, TVP2, Polsat itp.

Wadą tego rozwiązania jest fakt, że archiwalne programy obejmują zazwyczaj jedynie piątkowe wydania gazet, a czasami nawet i w tych wydaniach nie ma ramówki telewizyjnej na dany dzień. Innym rozwiązaniem jest chyba tylko wybranie się na wycieczkę do Biblioteki Narodowej w Warszawie, gdzie znajdziesz archiwalne numery Teletygodnia. Nie znalazłem nic więcej w necie, poza tymi stronami:
http://www.teleman.pl/archiwum
http://www.programtelewizji.pl/archiwum

underground73

dzięki

underground73

Ale kanał
Nie można znaleść 1993 roku

underground73

za trudne jak dla mnie

underground73

nie umiem

underground73

Mam pytanie a gdzie mogę znaleśc ramówki z lat 90??

giovanni50

Nie mam pojęcia. Pewnie archiwum Teletygodnia np. w Bibliotece Narodowej w Warszawie.

underground73

znasz inne biblioteki cyfrowe??

giovanni50

Niestety nie.

underground73

Ale mam frajde
Tylko szkoda że Polsat jest dopiero od 1994 roku
Znalazłem kilka filmów

chomik51495

Reasumując, najlepiej do przeglądania ramówek nadaje się moim zdaniem: za lata 50, 60 i 70 "Dziennik Polski" (codziennie), a za lata 80, 90 i 00 "Głos Pomorza": do 1983 codziennie, 1983-1993 program na cały tydzień w weekendy, od 1994 ponownie codziennie, brakuje jednak wydań weekendowych (można je znaleźć w "Panoramie Oleśnickiej do 1997 i "Kronice Beskidzkiej" do 1998), a w latach 2002-2005 brakuje piątkowych. Nie znalazłem też niestety programu TV za okres styczeń-kwiecień 2006.

chomik51495

Na stronie http://pl.staratelewizja.wikia.com/wiki/Strona_główna znajdują się ramówki telewizyjne dla wszystkich dat (strona aktualnie w budowie, wielu dat jeszcze brakuje, ale są aktualnie uzupełniane).

Rudy2012

Super! Dzięki, bardzo pomogło. Ustaliłem tytuł serialu sprzed 20 lat, którego nie mogłem sobie przypomnieć i znalazłem go w necie.

Rudy2012

Zobaczyłam ten temat przypadkiem i bardzo przydała mi się ta strona, dziękuję ;)
Poszukuję programu polskiego Hallmark Channel z 2010 r., ktoś coś wie?