Witajcie!pierwszy raz zobaczylam filmy z tej serii ponad rok temu w niemieckiej telewizji i do dzisiaj jestem pod wrazeniem-mam tu na mysli moze nie sama akcje co ukazana w tych filmach kulture(muzyka,taniec,spojrzen ie na zycie itd. itd...)a co wy o tym sadzicie?mam problem ze zdobyciem tych filmow-czy ktos mi moze pomoc?gdzie moge kupic lub ewentualnie wypozyczyc?pozdrowionka
hejka!do tej pory oglądałam tylko Bride & Prejudice, duma i uprzedzenie z Bollywood, i naprawdę jestem zachwycona:) film bardzo dobry, nie kopiuje ani stylu europejskiego ani amerykańskiego, jest jakby "przefiltrowany" przez kulturę Indii:)
Też myślałam, że to film z Bollywood, ale on został nakręcony przez Amerykanów ;). Wobec czego to film bardziej indyjski, ale nie pochodzący z Bollywood. "Dumę i Uprzedzenie" widziałam niedawno i też strasznie mi się podobał.
Wrcając do tematu: te filmy są często wyświetlane w dużych miastach na Bollywood Party, a tak to trzeba po prostu być natrętem i chodzić po wszystkich wypożyczalniach ;). Z tego, co wiem to sporo tych filmów jest na allegro. Poza tym na walentynki był do "Nowego Dnia" dodany "Czasem słońce, czasem deszcz" za złotówę. Trzeba się po prostu orientować w swoim rewirze ;). Poza tym jest wiele internetowych for, gdzie internauci wymieniają się filmami, warto więc sprobówać ;).
dzięki wielkie za info, nie wiedziałam;] ale fakt, że naprawdę niezły, trzeba mu to przyznać. Niedawno pojawił sie nowy (chyba juz z Bollywood:P) film, pt. 'Gdyby juta nie było', jeszcze go nie widziałam, ale mam zamiar, pozdrawiam;]