Witajcie!pierwszy raz zobaczylam filmy z tej serii ponad rok temu w niemieckiej telewizji i do dzisiaj jestem pod wrazeniem-mam tu na mysli moze nie sama akcje co ukazana w tych filmach kulture(muzyka,taniec,spojrzen ie na zycie itd. itd...)a co wy o tym sadzicie?mam problem ze zdobyciem tych filmow-czy ktos mi moze pomoc?gdzie moge kupic lub ewentualnie wypozyczyc?pozdrowionka

JURGO1

hejka!do tej pory oglądałam tylko Bride & Prejudice, duma i uprzedzenie z Bollywood, i naprawdę jestem zachwycona:) film bardzo dobry, nie kopiuje ani stylu europejskiego ani amerykańskiego, jest jakby "przefiltrowany" przez kulturę Indii:)

Izma

Też myślałam, że to film z Bollywood, ale on został nakręcony przez Amerykanów ;). Wobec czego to film bardziej indyjski, ale nie pochodzący z Bollywood. "Dumę i Uprzedzenie" widziałam niedawno i też strasznie mi się podobał.

Wrcając do tematu: te filmy są często wyświetlane w dużych miastach na Bollywood Party, a tak to trzeba po prostu być natrętem i chodzić po wszystkich wypożyczalniach ;). Z tego, co wiem to sporo tych filmów jest na allegro. Poza tym na walentynki był do "Nowego Dnia" dodany "Czasem słońce, czasem deszcz" za złotówę. Trzeba się po prostu orientować w swoim rewirze ;). Poza tym jest wiele internetowych for, gdzie internauci wymieniają się filmami, warto więc sprobówać ;).

sandrula

dzięki wielkie za info, nie wiedziałam;] ale fakt, że naprawdę niezły, trzeba mu to przyznać. Niedawno pojawił sie nowy (chyba juz z Bollywood:P) film, pt. 'Gdyby juta nie było', jeszcze go nie widziałam, ale mam zamiar, pozdrawiam;]

Izma

dzieki za informacje-musze sie przyznac ze na Allegro nie probowalam.a co do filmu"gdyby jutra nie bylo"to jest to jak najbardziej film indyjski.POLECAM!!!!naprawde warto!!!ps.ciesze sie ze sa ludzie ktorzy umieja docenic rezyserie tych filmow no i aktorow oczywiscie...pozdro