Z tego co pamiętam, to serial był emitowany na Polsacie chyba w niedzielę i miał 13 odcinków.
Głównym wątkiem była tajemnica rodzinna, którą młoda dziewczyna (13-15 lat?) odkrywa, chodziło o jakieś morderstwo i tajemnicze machloje matki, która zachowywała pozory, a "dla dobra rodziny" byłą w stanie zrobić wszystko. Pamiętam, że strasznie był wciągający i czekałam na kolejny odcinek. Miał taki mroczny klimat, akcja toczyła się głównie w wielkiej rezydencji rodzinnej, bo to była bogata i wpływowa rodzina. Nie pamiętam niestety czy był brytyjski czy amerykański. Oglądałam to jakoś w gimnazjum chyba, bo wiekowo byłam podobna do bohaterki, więc jakoś 2000-2005? Nie jestem pewna, mogę się w czymś mylić. Jeśli kojarzysz coś podobnego to napisz, proszę. Będę wdzięczna za każdą sugestię, chodzi mi ten serial po głowie prawie od 10 lat.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Olszyna_89

Pasadena? ;) Kojarzę ten serial, ale wystarczyło użyć google :D Może kojarzysz: http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Szukam+filmu+o+wi%C4%99%C5%BAniach.,2733310 ? Jeszcze szukam takiego taniego serialu młodzieżowego (prawdopodobnie polskiego) w którym grupka dzieci 8-15 lat mieszkała (???) w jakimś domu, byli chyba na kolonii czy coś i odkryli jakąś jaskinię (???) czy coś takiego, odkryli jakąś historię walkę dobra ze złem (???), jakiś gościu się ścigał (???) z innym takim jakby statkiem kosmicznym i to chyba było w czołówce.

manga_maniak

Chodzi Ci o "Gwiezdnego pirata" :D, też wystarczyło wpisać w google:P Jak widać to szukanie szukaniu nie równe :D
Myślę, że nawzajem sobie pomogliśmy, bo właśnie tego szukałam, dzięki:D
Ach te wspomnienia z dzieciństwa, małe telewizorki, czarno-biały obraz:D
Pozdrawiam

Olszyna_89

Hehe, fajne to filmwebowe kółko pomocy ^^ Ja wpisałem "serial polsat bogata rodzina" i jakoś tak się znalazło.
Dokładnie, do dzisiaj pamiętam, jak oglądałem okruchy życia, bo tylko to leciało. Gdybym tylko miał wehikuł czasu...
Mamy przynajmniej co obejrzeć ;)

manga_maniak

Owszem, długo myślałam o tym serialu, a tu proszę, 2 godziny i znalezione!
Ja tego akurat nie pamiętam, bardziej już z lat 80, chociaż ja właściwie z końca jestem. Kiedyś to oglądanie telewizji miało urok, ale może dlatego, że się było dzieckiem, teraz już od jakichś 7-8 lat telewizję oglądam bardzo okazjonalnie.
Miłego oglądania! ;]

Olszyna_89

a nie mówiłam, że ktoś Ci pomoże? :D

zandra5

a mówiłaś ;]