Poszukuje nazwy serialu, który kiedyś leciał na tvp1 albo na tvp2.Wiem na pewno, że był to serial dla dzieci, taki familijny. Z fabuły pamiętam niewiele. Głównym wątkiem było to, że jakaś rodzina cofnęła się w czasie do prehistorii oraz ze prawdopodobnie mieli dom na drzewie. Pamiętam też aktorke o czarnych kręconych włosach i w niej był zakochany jakiś gościu. Jak ktos pamięta byłabym wdzięczna o tytuł. Trapi mnie to od paru dni;) pzdr.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Bisexidryna

I były tam dinozaury? Jeśli tak, to dołączam się do poszukiwań ;p

whip_zip

Zaginiony ląd - Dolina Jurajska! :D

eat

może to ?
http://www.filmweb.pl/f106789/Zaginiony+l%C4%85d+-+Dolina+Jurajska,1991

Bisexidryna

jestem niemal pewna ze serial nazywał sie zaginiony świat, ale nie ma takiego w filmwebie:/ ale pamiętam 1wszy odcinek, ojciec jechał z dwójką albo trójką dzieci jeepem i wjechali w jakiś portal i nagle boom dinozaury :P

ale wydaje mi sie, ze nie tvp tylko rtl7 to było...

wrednakozka

Zaginiony ląd!

eat

Heh ciekawe, czy chodzi mi o ten sam serial ;p Bo poszukałam kadrów z tego zaginionego lądu i niewiele mi mówią, chociaż być może to skleroza. Ja pamiętam serial, który emitowano prawdopodobnie na tvp 2, na pewno w niedziele, bo leciał akurat wtedy, kiedy wracałam z kościoła ;p Rodzinka, która tkwiła w tym alternatywnym świecie także miała dom na drzewie i najbardziej zatrważające momenty to te, gdy pojawiał się tyranozaur. Oj jak ja się bałam o bohaterów, kiedy wychodzili w teren ;p Pamiętam odcinek, w którym dzieciakom w jakiś sposób udało się wrócić do teraźniejszości, na pewno mieszkali na przedmieściu z typowymi, amerykańskimi domkami z sidingiem.

whip_zip

Tak! To "zaginiony ląd"!!!;D dziękuje bardzo;DD